reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja już po wizycie.Zrobiła mi usg ale powiedziała ze kiepsko widzi bo słaby sprzęt.Cwaniara zanim coś powiedziała to spytała się czy robię testy owulacyjne a ja ze nie.No i tu miała problem.Niby owulka była z prawego (tez tak obstawialam), prawdopodobnie to ciałko żółte widziała ale nie jest pewna bo w macicy nie ma plynu po peknietym pecherzyku.Może płyn dopiero się pojawi.Więc nie wiem czy owulka była.Poleciła mi brać przez 3 miesiace inofolic 2razy dziennie,żeby wzmocnić owulke.Ona chyba obstawia ze w tym cyklu kiepsko z tą owulka jest.Pytałam się czy męża dzisiaj brać w obroty to sama nie wiedziała ale powiedziała ze lepiej wspolzyc przed owulka niż zaraz po.Dzisiaj jednak pokochalismy sie bo mielismy ochote a synek na zajeciach wiec 1 h dla nas.Podsumowujac z wizyty na nfz nie jestem zadowolona.Przynajmniej powiedziala ze z lewym jajnikiem jest ok a ten mnie ostatnio martwil.Czy któraś bierze ten inofolic?Coś zauważyliście po jego braniu?Gdzie go kupujecie bo tani nie jest?

reklama
Tulipanna tulam.... [emoji17]

Mikaduchna, Iza trzymam kciuki ..... [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] pamiętajcie,żeby dla mnie również zabookowac miejsce na lipowkach [emoji12]
Hajmal ja też poproszę ten fotel hiehie....również nie mam zamiaru weryfikować czy ciąża to choroba czy nie .... moje ostatnie doświadczenie pokazuje, że najlepsza aktywnością będzie dla mnie właśnie taki fotel hehe [emoji13]
bertha kochana siły dużo i oby do weekndu....będziesz juz po wszystkim [emoji6]
U mnie 11dc i coś mnie lewy jajnik kluje od wczoraj ... ciekawe co to .... dziś dopiero zacznę robić testy owu, mam nadzieje, ze niczego nie przegapilam....bo ta obserwacja śluzu coś mi nie wychodzi eh ... a szyjki to już jakieś rocket science [emoji33]

Witam nowe staraczki [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Za szybko na smutek:tak: u niektórych dość długo testy kreski nie pokazują! Odpuść i zarzuć pozytywne myślenie i czekaj do dnia spodziewanej @ a i nie wierz w to co piszą, że testy potrafią wykryć wczesną ciążę bo każdy organizm jest inny i dokładnie nie wiemy kiedy dochodzi do zagnieżdżenia zarodka ;) a nóż widelec się udało:rolleyes: ;-) ;)pozdrawiam :happy::happy:
Ja też zrobiłam i nie wiem po co. Biało jak na biegunie. W ogóle dziwny ten test- ze 20 min, widać było tą kreskę kontrolną, a reszta testu była po prostu zamazana i różowa. Potem wybieliła się. Czyli nici z Dzidziusia A piersi mnie dalej bolą, do tego brzuch i łupie w krzyżu- może to kurczę starość mi na yym trście wyszła. I jak tu wierzyć w objawy?!

Ja już po wizycie.Zrobiła mi usg ale powiedziała ze kiepsko widzi bo słaby sprzęt.Cwaniara zanim coś powiedziała to spytała się czy robię testy owulacyjne a ja ze nie.No i tu miała problem.Niby owulka była z prawego (tez tak obstawialam), prawdopodobnie to ciałko żółte widziała ale nie jest pewna bo w macicy nie ma plynu po peknietym pecherzyku.Może płyn dopiero się pojawi.Więc nie wiem czy owulka była.Poleciła mi brać przez 3 miesiace inofolic 2razy dziennie,żeby wzmocnić owulke.Ona chyba obstawia ze w tym cyklu kiepsko z tą owulka jest.Pytałam się czy męża dzisiaj brać w obroty to sama nie wiedziała ale powiedziała ze lepiej wspolzyc przed owulka niż zaraz po.Dzisiaj jednak pokochalismy sie bo mielismy ochote a synek na zajeciach wiec 1 h dla nas.Podsumowujac z wizyty na nfz nie jestem zadowolona.Przynajmniej powiedziala ze z lewym jajnikiem jest ok a ten mnie ostatnio martwil.Czy któraś bierze ten inofolic?Coś zauważyliście po jego braniu?Gdzie go kupujecie bo tani nie jest?

Hej, mi gin tez zalecał pic to. Pije sobie jak nie zapomnę ale tylko 1x dziennie.
Inofem jest tańszy. Ovarin jeszcze jest podobny. Chodzi o składnik inozytol.
Ja akurat za duzo biore suplementów zeby ocenić konkretny wiec nie wiem jak działa na mnie. Ale wiele ginow go poleca.

Cześć dziewczyny. Kurczę, nie spodziewałam się, że już tyle postów na staraczki 2017 :) Chyba dołączę do Was:)
Znacie się może na testach owu?
Możecie powiedzieć czy była tu owulacja? Kurczę, chyba za bardzo się już nakręciłam na ciążę :)

Załączniki

• IMG_2145.JPG
    IMG_2145.JPG
    960,8 KB · Wyświetleń: 75
Ja też zrobiłam i nie wiem po co. Biało jak na biegunie. W ogóle dziwny ten test- ze 20 min, widać było tą kreskę kontrolną, a reszta testu była po prostu zamazana i różowa. Potem wybieliła się. Czyli nici z Dzidziusia A piersi mnie dalej bolą, do tego brzuch i łupie w krzyżu- może to kurczę starość mi na yym trście wyszła. I jak tu wierzyć w objawy?!
Nie wyrzucają testu bo kumpela mi powiedziała, że w tak wczesnym etapie może nie wykryć ona robiła w 23 dc i jakoś ją tknęło i testu nie wyrzuciła a następnego dnia zerknęła i lekka mało co widoczna kreska się pojawiła więc po 3 dniach dzień przed @ zrobiła i co okazało się że druga też słaba jednak szybciej się pojawiła i teraz ma córeczkę. Pytała ginka czy to możliwe żeby coś takiego możliwe a on na to że było małe stężenie i się dobę zbierało na pewno następnego dnia nic by nie pokazało gdyby rzeczywiście nie była w ciąży :biggrin2: a zatem ja będę cierpliwa :-p

Cześć dziewczyny. Kurczę, nie spodziewałam się, że już tyle postów na staraczki 2017 :) Chyba dołączę do Was:)
Możecie powiedzieć czy była tu owulacja? Kurczę, chyba za bardzo się już nakręciłam na ciążę :)

Hej nadalka!
Wg mnie w 38dc był pozytyw wiec owu ok. 39dc :) powodzenia!

miałam w tym miesiacu testy podobnie zabarwione i też myślałam ze to już teraz. Po czym nie zrobiłam chyba jednego testu i odpuściłam na dzień, ale potem chciałam sprawdzić jak bardzo jest już jasny a on był bardzo ciemny. Dlatego proponuje Ci robic testy dalej i próbować cały czas żeby nie przespać gdyby to właśnie był pik

reklama
Czyli nie patrzysz na to czy twój lekarz będzie z tobą w szpitalu ? To uf...ja muszę poczytać opinie o Rudzie śląskiej iż abrzu
mam rodzic z nia jak ona zada 2500? skad mam wziac taka kase...to ogromny szpital i myslisz, ze jak urodze to ona przyjdzie? ma kilka prywatnych gabinetow i trafic na nia w szpitalu ciezko...wole rodzic w innym szpitalu

Do góry