reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć :)

Pozwolę sobie dołączyć do wątku, jeśli można :) Mam 26 lat i 6-letniego synka. Od jakiegoś czasu dosyć intensywnie myślę o drugim dziecku, właśnie skończyłam ostatnie opakowanie plastrów i więcej nie zakładam. Niestety, mam PCOS, mam nadzieję, że mimo to nie będę miała zbyt dużych problemów z zajściem. Obawiam się tylko, że jak zaczniemy starania, to trafią się bliźniaki. A jak to jest u Was? Czy któraś też ma PCOS?
Ja mam PCOS, witaj

reklama
Jestem po podgladaniu jajek, urosly jednak w lewym jajniku. Zabieg (laparoskopie - usuniecie torbieli , wodniaka i zrostów) bede miala w czwartek albo piatek - jutro sie dowiem.

Ostatnia edycja:
Długo się staracie? Jakie leki bierzesz? Ja w przyszłym tygodniu idę do lekarza, ale teraz raczej mi nic nie przepisze, bo to dopiero pierwszy cykl bez plastrów :-)

Ja już mam 2.5 letniego synka. O drugą ciążę starałam się 8 cykli, ale niestety poroniłam w 8 tygodniu. Teraz właśnie mam drugi cykl starań. Biorę femarę na wzrost pęcherzyków..

Cześć dziewczyny! Podczytuje was juz od dłuzszego czasu, mam nadzieje ze mnie przygarniecie :biggrin2:
Mam 25 lat, 2 cykl się staramy, aktualnie 25dc. Ale że u mnie cykl dłuuugi to do testu jeszcze kolo tygodnia :-( :(
Objawy niby jakies są, cycki bolą niemiłosernier (chociaz bola zawsze, ale az tak to nie...). Chociaz czytałam na wątku, ze moze to być przez kwas foliowy, wiec sie nie nastawiam :p Jajniki nasuwają, ból troche jak na @ od tygodnia w sumie. Ale nie świruje - w zeszłym cyklu miałam wszystkie objawy ciązowe i 7 negatywnych testów.:p
Kciuki dla staraczek i zaciążonych - co by lżej im na kręgosłupie było! ;)

No właśnie się czuję, ale brakuje mi podstawowego objawu - czyli białego śluzu. Normalnie Sahara. Ale u mnie coś w ogóle z tym śluzem słabo - jak miałam owu - to gin powiedział ,że w środku "piękny śluz", a na zewnątrz nic nie było . Jednak w dwóch moich ciążach miałam ten śluz, a teraz nie.
Więc tak: bolą mnie piersi - mam wrażenie, że inaczej niż na @ - bardziej po bokach, wydaje mi się, że wyszły mi bardziej żyłki na nich. Dzisiaj czułam w ustach jakiś taki metaliczny posmak, miałam dwa razy zgagę. I wydaje mi się, że właśnie mam ciemniejsze zabarwienie "tam" - co zawsze było u mnie ewidentnym objawem. Być może to hormony przed @ też tak wpływają - sama nie wiem. Mam dostać @ w piątek, test już mam kupiony. Dziś jest mój 25 dc przy cyklach 28 dniowych. @ Powinna przyjść w piątek. Oczywiście kusi mnie jak diabli, żeby wykonać test - ale chyba za wcześnie? Jak sądzisz? A jakie Ty masz objawy?
A więc moja droga ja tam sobie myślę że udało się i u Ciebie i u mnie bo wiesz ja te piersi też mam bolące po bokach od ovu :yes: śluz biały mam i to dość sporo ale słyszałam o tym, że śluz nie jest wcale wyznacznikiem bo jak sama mówisz może nie wypływać na zewnątrz o_O a jak z hormonami buzują u Ciebie tak jak u mnie :growl::-) :) co jeszcze mnie zastanawia to moje oczy jakieś takie jakby zapłakane są a nie mają powodu :laugh2: heh ja to jutro lub w środę zatestuje a co mi szkodzi logiczne jest że mogę nic nie zobaczyć bo to przed czasem. Moja przyjaciółka powiedziała że będzie kreska ona to wie :errr: czarownica z niej więc jej wierzę:o :D;)

reklama
A mi jest smutno.... Zrobiłam dzisiaj test z nadzieją, że będzie prezent urodzinowy, ale biało :( okres dostanę za jakieś 4 dni, a owulacja była jakieś 10 dni temu więc myślę, że by już się coś pokazało.... Kolejny miesiąc w .....

Do góry