reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć :)

Pozwolę sobie dołączyć do wątku, jeśli można :) Mam 26 lat i 6-letniego synka. Od jakiegoś czasu dosyć intensywnie myślę o drugim dziecku, właśnie skończyłam ostatnie opakowanie plastrów i więcej nie zakładam. Niestety, mam PCOS, mam nadzieję, że mimo to nie będę miała zbyt dużych problemów z zajściem. Obawiam się tylko, że jak zaczniemy starania, to trafią się bliźniaki. A jak to jest u Was? Czy któraś też ma PCOS?
Ja mam PCOS, witaj

reklama
Jestem po podgladaniu jajek, urosly jednak w lewym jajniku. Zabieg (laparoskopie - usuniecie torbieli , wodniaka i zrostów) bede miala w czwartek albo piatek - jutro sie dowiem.

Ostatnia edycja:
Długo się staracie? Jakie leki bierzesz? Ja w przyszłym tygodniu idę do lekarza, ale teraz raczej mi nic nie przepisze, bo to dopiero pierwszy cykl bez plastrów :-)

Ja już mam 2.5 letniego synka. O drugą ciążę starałam się 8 cykli, ale niestety poroniłam w 8 tygodniu. Teraz właśnie mam drugi cykl starań. Biorę femarę na wzrost pęcherzyków..

Cześć dziewczyny! Podczytuje was juz od dłuzszego czasu, mam nadzieje ze mnie przygarniecie :biggrin2:
Mam 25 lat, 2 cykl się staramy, aktualnie 25dc. Ale że u mnie cykl dłuuugi to do testu jeszcze kolo tygodnia :-( :(
Objawy niby jakies są, cycki bolą niemiłosernier (chociaz bola zawsze, ale az tak to nie...). Chociaz czytałam na wątku, ze moze to być przez kwas foliowy, wiec sie nie nastawiam :p Jajniki nasuwają, ból troche jak na @ od tygodnia w sumie. Ale nie świruje - w zeszłym cyklu miałam wszystkie objawy ciązowe i 7 negatywnych testów.:p
Kciuki dla staraczek i zaciążonych - co by lżej im na kręgosłupie było! ;)

No właśnie się czuję, ale brakuje mi podstawowego objawu - czyli białego śluzu. Normalnie Sahara. Ale u mnie coś w ogóle z tym śluzem słabo - jak miałam owu - to gin powiedział ,że w środku "piękny śluz", a na zewnątrz nic nie było . Jednak w dwóch moich ciążach miałam ten śluz, a teraz nie.
Więc tak: bolą mnie piersi - mam wrażenie, że inaczej niż na @ - bardziej po bokach, wydaje mi się, że wyszły mi bardziej żyłki na nich. Dzisiaj czułam w ustach jakiś taki metaliczny posmak, miałam dwa razy zgagę. I wydaje mi się, że właśnie mam ciemniejsze zabarwienie "tam" - co zawsze było u mnie ewidentnym objawem. Być może to hormony przed @ też tak wpływają - sama nie wiem. Mam dostać @ w piątek, test już mam kupiony. Dziś jest mój 25 dc przy cyklach 28 dniowych. @ Powinna przyjść w piątek. Oczywiście kusi mnie jak diabli, żeby wykonać test - ale chyba za wcześnie? Jak sądzisz? A jakie Ty masz objawy?
A więc moja droga ja tam sobie myślę że udało się i u Ciebie i u mnie bo wiesz ja te piersi też mam bolące po bokach od ovu :yes: śluz biały mam i to dość sporo ale słyszałam o tym, że śluz nie jest wcale wyznacznikiem bo jak sama mówisz może nie wypływać na zewnątrz o_O a jak z hormonami buzują u Ciebie tak jak u mnie :growl::-) :) co jeszcze mnie zastanawia to moje oczy jakieś takie jakby zapłakane są a nie mają powodu :laugh2: heh ja to jutro lub w środę zatestuje a co mi szkodzi logiczne jest że mogę nic nie zobaczyć bo to przed czasem. Moja przyjaciółka powiedziała że będzie kreska ona to wie :errr: czarownica z niej więc jej wierzę:o :D;)

reklama
A mi jest smutno.... Zrobiłam dzisiaj test z nadzieją, że będzie prezent urodzinowy, ale biało :( okres dostanę za jakieś 4 dni, a owulacja była jakieś 10 dni temu więc myślę, że by już się coś pokazało.... Kolejny miesiąc w .....

Do góry