reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
nie warto sie przejmowac, ja bardzo marze by urodzic sn i wizja cc mnie przeraza, ale czuje, ze okulista nie wyda zgody na sn i beda mnie ciac :(

dziewczyny chwale sie, ze mam juz 31 tydzien!!! wczoraj bylismy odebrac ze sklepu wozek Natanka :D
Wózek prześliczny, mi podobają się podobne :-) :)
Widzę,że przygotowania są już na finishu o_O

Lux śliczny wózek

Oluska skrót myślowy zastosowałam[emoji14]chodziło mi że tydzień w szpitalu. Ja po dwóch dniach się czułam jakbym spędziła tam wieczność. Ale wiadomo czasem trzeba cc, tylko nie rozumiem kobiet które to robią na życzenie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Olus to posłuchaj mojej historii. Ciąża na podtrzymaniu, leżenie od 5m-ca i prochy i szew .... i jak już dojechalismy do 36tyg to byłam przeszczesliwa, że tak długo udało się utrzymać i poród siłami natury .... i bach zachlysniecie wodami (5/7 w skali Apgar) i niedotlenienie w związku z powyższym. Do dziś i pewnie zawsze będziemy odczuwać tego skutki. Zaburzenia integracji sensorycznej co za tym idzie problemy w szkole i kompletnie obniżona samoocena. Kosztuje nas to mnóstwo pracy z nim i korzystamy tez z terapii wspomagających. Jest lepiej ale dlatego, że się nie poddajemy. Dlatego tez tak długo posiadanie kolejnego nas przerazalo. I teraz jakby się udało to nikt mnie nie namówi na poród SN, mogą mnie pociąć nawet wzdłuż. Bo gdybym miała cesarke nic by takiego się nie stało.
A najbardziej pragnę aby było zdrowe ... wiem, że każdy tak mówi .... ale dla mnie to przybrało postać marzenia i zrobię wszystko z mojej strony aby tak było ... tylko niestety jak poradzić sobie ze stresem, który na pewno będzie biorąc pod uwagę pierwsza ciążę i poród eh

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Emsi bardzo współczuję takich przeżyć. :sad: Ale to wspaniałe,że się nie poddaliście i tak wiele zrobiliście dla dziecka,i nadal robicie. To bardzo ważne. Dziecko ma szczęście,że ma tak cudownych rodziców.
Osobiście uważam,że w Polsce rzeczywiście zbyt często bagatelizuje się pewne rzeczy przy porodzie i za późno (lub wcale) podejmuje się decyzje o cesarce. Kiedyś czytałam chyba zresztą tutaj,na babyboom,opis porodu jakiejś dziewczyny: w sumie 28 godzin potwornych skurczów,bólów, chwilowych omdleń,wymiotów..i łaskawie zrobili dopiero cc. Ale coś tam chyba wyszło,że w wyniku tak długiego czasu oczekiwania dziecko na tym lekko ucierpiało, podobno istniało zagrożenie śmierci i matki,i dziecka,a historia poszła do gazet. Nie pamiętam szczegółów, ale to jest nie do pomyślenia,żeby tak kobietę męczyć...:angry: Bo im się nie chce cc zrobić,bo za drogo, bo ma być naturalnie...w takich przypadkach po prostu nóż się otwiera w kieszeni.

Dzien dobry :) dzisiaj 21dc, piersi nie bola, śluz bardzo dziwny.... boje sie ze nie było owu. Boli mnie tez podbrzusze. Zazwyczaj po owu przed @ bardzo bola mnie piersi, a teraz nic. I juz mi sie nic nie chce, bo jeśli nie było owu to ten cykl bedzie sie ciągnął w nieskończoność..... grrrrr jak ja bym chciała być w stanie mierzyć temperaturę.....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dzisiaj też 21 dc i piersi bolą od 3 dni. I jeszcze tyle czekania do testowania.

Emsi w Twojej sytuacji to poród sn ze względu na przeżycia nie jest wskazany. Wiadomo ze stres bardzo utrudnia poród.
Dlatego co kobieta to inne myślenie. Niektóre tak panicznie boją się tego bólu ze chcą zapłacić i tego też nie należy krytykować. Ja się bałam rodzić naturalnie, przyznaję się do tego. Ale nie aż tak, żeby zapłacić za cesarke. Mówiłam, że jak będzie wszystko ok to urodze naturalnie.

reklama
Emsi bardzo współczuję takich przeżyć. :sad: Ale to wspaniałe,że się nie poddaliście i tak wiele zrobiliście dla dziecka,i nadal robicie. To bardzo ważne. Dziecko ma szczęście,że ma tak cudownych rodziców.
Osobiście uważam,że w Polsce rzeczywiście zbyt często bagatelizuje się pewne rzeczy przy porodzie i za późno (lub wcale) podejmuje się decyzje o cesarce. Kiedyś czytałam chyba zresztą tutaj,na babyboom,opis porodu jakiejś dziewczyny: w sumie 28 godzin potwornych skurczów,bólów, chwilowych omdleń,wymiotów..i łaskawie zrobili dopiero cc. Ale coś tam chyba wyszło,że w wyniku tak długiego czasu oczekiwania dziecko na tym lekko ucierpiało, podobno istniało zagrożenie śmierci i matki,i dziecka,a historia poszła do gazet. Nie pamiętam szczegółów, ale to jest nie do pomyślenia,żeby tak kobietę męczyć...:angry: Bo im się nie chce cc zrobić,bo za drogo, bo ma być naturalnie...w takich przypadkach po prostu nóż się otwiera w kieszeni.
U mnie było 16 z czego 8 juz tak pełnych obrotach i tez mdlalam i trzymali nas do końca [emoji17]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry