Przytulam cię mocnoNiestety nie a mieliśmy w dwie strony wykupione. Odprawa zrobiona itp. Ale nie chodzi o kasę, chodzi o zasłużone kilka dni odpoczynku w gronie przyjaciół, na który czekałam dwa ostatnie miesiące .... jest mi mega źle [emoji26]
Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Emsi*
Fanka BB :)
Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i ty to zrobiłaś a ja je popieram bo go taka jest prawda -bravo!Ania@ ale ja nie oceniam, to było napisane bardziej z zamysłem informacyjnym, nie ze złym wydźwiękiem. Chodziło mi o to,że rzeczywiście w niedługim czasie "obrodziło" w kolejne dzieci i że może,ale nie musi mieć coś wspólnego z dodatkowymi 500 zł. Ale jeśli faktycznie tak zabrzmiała moja wypowiedź ,to szczerze przepraszam.
Mnie tam nie obchodzi 500+, bo ja i tak przy pierwszym dziecku go nie dostanę. Ale rozumiem te kobiety, które zwalniają się z pracy z tego powodu, zwłaszcza jak nie są małżeństwem. Moi znajomi mają dwójkę dzieci, nie są małżeństwem on pracuje, ona pracowała i wyglądało to tak, praca na produkcji za najniższą krajową, jedno dziecko do żłobka, drugie do szkoły, ona całymi dniami w pracy on też, za dojazdy dawała około 200 złotych, obiadu w domu brak, wiecznie zmęczona... No to powiedzcie mi kto normalny została by w tej robocie?? Gdzie teraz ma 1000zł, dzieci szczęśliwe, mąż szczęśliwy, w domu wszystko zrobione, obiad ugotowany. Powiem Wam, że ja w takiej sytuacji zrobiłabym to samo. W końcu to nasz kochany rząd to wymyślił a nie te kobiety, które mają kilkoro dzieci.
Emisi przytulam,motylka witam,dzień zimny i kawa smakuje,kobiety ja nie wiem jak można być głupim mówiąc bo 500plus,chcemy dzieciątka a te pieniądze mi latają,wkurza mnie ten tekst,kochamy mężów chcemy urodzić dziecko z miłości a nie dla pieniędzy,ludzie fałszywi tylko tak komentują,też to usłyszałam i dostałam szału,a teraz mam to w d....co inni powiedzą
Aleksandrax
Fanka BB :)
Emsi ale pech
Ania, jeśli masz fazę lutealna 14d a okres na być za 6 to by znaczyło że jesteś dopiero 8 dni po owu a nie 10-12.
Więc jeszcze czas.
Wiecie mnie też wkurza to że teraz człowiek się wstydzi powiedzieć że planuje drugie dziecko bo od razu każdy myśli ze to dla kasy. Kurde jakby mi zależało na kasie to bym poslala dziecko do przedszkola i poszła do pracy, a nie robiła drugie dla śmiesznych 500zł, które mi odsunie jeszcze bardziej moment powrotu do pracy.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ania, jeśli masz fazę lutealna 14d a okres na być za 6 to by znaczyło że jesteś dopiero 8 dni po owu a nie 10-12.
Więc jeszcze czas.
Wiecie mnie też wkurza to że teraz człowiek się wstydzi powiedzieć że planuje drugie dziecko bo od razu każdy myśli ze to dla kasy. Kurde jakby mi zależało na kasie to bym poslala dziecko do przedszkola i poszła do pracy, a nie robiła drugie dla śmiesznych 500zł, które mi odsunie jeszcze bardziej moment powrotu do pracy.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne rząd wymyślił a do tej pory skoro praca nie odpowiadala czemu poprostu nie zmieniła na lepszą? Poprostu siedzi z tylkiem dostaje 1000 pracowac już jej się chce i tyle w temacie a my zapieprzamy na takichMnie tam nie obchodzi 500+, bo ja i tak przy pierwszym dziecku go nie dostanę. Ale rozumiem te kobiety, które zwalniają się z pracy z tego powodu, zwłaszcza jak nie są małżeństwem. Moi znajomi mają dwójkę dzieci, nie są małżeństwem on pracuje, ona pracowała i wyglądało to tak, praca na produkcji za najniższą krajową, jedno dziecko do żłobka, drugie do szkoły, ona całymi dniami w pracy on też, za dojazdy dawała około 200 złotych, obiadu w domu brak, wiecznie zmęczona... No to powiedzcie mi kto normalny została by w tej robocie?? Gdzie teraz ma 1000zł, dzieci szczęśliwe, mąż szczęśliwy, w domu wszystko zrobione, obiad ugotowany. Powiem Wam, że ja w takiej sytuacji zrobiłabym to samo. W końcu to nasz kochany rząd to wymyślił a nie te kobiety, które mają kilkoro dzieci.
reklama
Ania bo za wcześnie !!!Dobra dziewczyny dajmy spokój temu 500+
Powiem Wam, że brzuch mnie boli jak na okres. I teraz pytanie czy tak by się przyspieszył czy to może jednak co innego? Tylko czemu testy nie wychodzą?