reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No to jest nas prawie 2,5:),bo ja w styczniu skończę 41:) Bardzo się cieszę, że jest nas więcej - słyszałam, że 40 to nowa 30 i tego się trzymam. A o które dziecko się staracie? Ja o 3 i to mój drugi cykl starań.
Ja też o trzecie. Mam dwie córki jedna ma 20 lat a druga 14 miesiecy i staramy sie o rodzeństwo dla nich niestety w tym roku 3 razy poroniłam :(

reklama
jestem, jestem...
Fidzia u mnie to samo jedna wielka tłusta krecha w dzień po spodziewanej @@@
Także ani dwóch kresek ani @@@ Przez ostatnie siedem miesięcy nie byłam w 28 dniu cyklu, więc już taka nadzieja, walące serducho i test w łapki. Niestety psikus !!!
Deli - cieszę się. Piękna fotka.
Mikaduchna twoje słowa do ramki i obowiązkowo do przeczytania każdej nowej młodej staraczce. Podpisuję się wszystkimi kończynami.

Ja to samo - dwie ciąże do końca w pracy, dojazdy męczące z mnóstwem przesiadek. Praca po godzinach. A teraz się pytam na co mi to było ? nikt tego nie doceni w pracy. Nikt. Jedynie to co wypracujecie w relacjach z dziećmi będzie procentować, ten czas dla rodziny jest bezcenny i najlepszy.
Głupio się mądrzyć ale też czekam na trzecią ciążę i chcę ją celebrować dla siebie i moich chłopaków. Zatrzymać każdy moment...
dobrej nocki i zobaczymy co przyniesie jutro.

TuliPana gratuluje:)
Prawdę mówiąc - nie ma nigdy dobrego momentu dla nas - kobiet na zajście w ciążę. Bo albo jesteśmy na początku pracy, albo właśnie szykuje się awans, albo pracujemy dopiero rok - a wypadałoby ze dwa itd.. Stresujemy się potem, czy będziemy miały pracę po macierzyńskim i siedzimy z brzuchami za biurkiem przez kilka miesięcy odwalając robotę, narażając się na stres i promieniowanie. Powiem Wam, że dwie moje ciąże tak wyglądały. Chciałabym móc delektować się tą trzecią. Z perspektywy czasu i jako "leciwa" na forum powiem - że Dzieciaki i Rodzina najważniejsza. Myślcie o sobie.
Popieram , pierwsze dziecko zostawiłam i wróciłam do pracy- te wyrzuty sumienia, brak czasu i zmęczenie... szkoda gadać , postanowiłam ze z następnym zostanę w domu

Spark - przykro mi , może w następnym miesiacu będą jajeczka

A ja chyba spier####m ten miesiąc, miałam już testów nie robić bo we wtorek wyszła taka ciemna krecha, ale wczoraj nie wytrzymałam i poszłam zobaczyć z ciekawości jak jasna sie zrobiła a tu zonk jeszcze mocniejsza. Tylko ze zanim mąż sie zwlekł do domu, umył to byłam taka padnięta że nie dałam rady. Przytulaliśmy sie co prawda poniedziałek , wtorek środa a na wczoraj brakło siły kiedy akurat było przed jajeczkowaniem, Jestem tak słaba że cała droge do miasta rano przespałam

Oj przypomnialas mi o tej zarazie zgadze, cała pierwsza ciaze mnie meczyla

Uuu ciekawe, u mnie właśnie powyżej średniej leci więc zaczęłam się zastanawiać czy może owu źle nie wyznaczyłam i była jednak wcześniej ale temp dość jednoznaczna, okaże się za kilka miesięcy mam nadzieję czy teoria jest prawdziwa ;)

Gratulacje,
możesz o każdej porze, ale ja np nie znalazlam miejsca które by pobierało po 11

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
mi juz nic nie chce pomagac jak mam atak, w nocy mialam masakre, wybrobowalam juz wszystkie specyfiki

Cześć Dziewczyny, tyle piszecie, a ja nie mam kiedy czytać wszystkiego, szkoda bo bardzo chciałabym czytać na bieżąco :/
U mnie dziś pojawiła się delikatna druga kreseczka na teście ciążowym, ale naprawdę jaśniuteńka. Okres powinnam dostać wczoraj, test robiłam dziś pod wieczór, planuję zrobić jeszcze jeden rano, może będzie ciemnieć. Zastanawiam się czy jutro nie iść na betę żeby mieć pewność. Może zadam głupie pytanie, ale nigdy nie robiłąm bety, czy lepiej żebym poszła rano czy pora dnia jest bez różnicy, a nie jak w testach na mocz? :)
Nic tylko trzymać kciuki i oby się potwierdziło :biggrin2: pozdrawiam

reklama
A co do objawów jakie bym chciała mieć: no chociaż mogłyby mnie cycki zacząć boleć czy coś:-D
Mikaduchna myślami jestem z Tobą :wink: ja mam tak samo :confused2: zero objawów czego kolwiek,tylko głowa mnie boli drugi dzień a normalnie to trzy dni pod rząd przed @ mnie boli :oo: no nic zobaczymy co piszczy w trawie bo podobnie testujemy ja 22.10 :yes:

Do góry