reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
A ja mam pecha w tym cyklu .mój gin jedt 2 tyg na zwolnieniu. W poniedziałek za tydzień powinnam mieć wizyte żeby podejrzeć jak pęcherzyki rosną. I dupa i nic .
Miał umówić mi drożność i dupa ten cykl będzie stracony .
Będę robić testy owulacyjne tylko
kurde to faktycznie nie dobrze 😔 ale no lekarz to też człowiek , też może zachorować 😔 rozumiem obawy przed innym , sama unikam innych lekarzy , jednak w grudniu też poszłam do innej bo moja była na urlopie . Jeżeli ma ci to dać jakiś podgląd na sytuację to może jednak warto iść do innego , nigdy nie wiadomo ile czasu twój będzie na zwolnieniu

Dziewczyny co ja przeżyłam w nocy!
Miałam tak poje*any sen z którego nie mogłam się wybudzić. W śnie krzyczałam do mojego narzeczony a w rzeczywistości coś majaczyłam nie moglam się obudzić ani jego. Aż w końcu coś poczułam w dole brzucha
Tak dziwne uczucie. Że odrazu otrzeźwiałam
Nie mam pojęcia co to było. Ale to było tak dziwne uczucie! Za 9 dni mam termin 🐒czy to mógłbym nie wiem zagnieżdżenie zarodka czy cokolwiek? Ale to nie możliwe! Gdy do terminu mam jeszcze 9 dni! Mój organizm fisiuje
nie dopatrywała bym się że to może być zagnieżdżenie bo niepotrzebnie tylko sobie nakręcasz w głowie . Jednak pytanie ile dni jesteś po owulacji a nie ile dni masz do miesiączki ? ☺️ Jeżeli to by było to to za jakieś 2-3 dni test powinien już coś pokazać

A ja mam pecha w tym cyklu .mój gin jedt 2 tyg na zwolnieniu. W poniedziałek za tydzień powinnam mieć wizyte żeby podejrzeć jak pęcherzyki rosną. I dupa i nic .
Miał umówić mi drożność i dupa ten cykl będzie stracony .
Będę robić testy owulacyjne tylko
My w tym cyklu też musimy odpuścić starania że względu na ten mój ból prawej strony brzucha.
Wczoraj byłam drugi raz na sorze,Bo w sobotę wieczorem miała atak bólowy. Wszystko wskazywało na zapalenie wyrostka robaczkowego. Zrobili mi usg, zrobili Tomografie komputerową jamy brzusznej i wszystko wyszło dobrze, badania krwi też w normie, jedynie crp 20, więc coś gdzie jest ale nie zapalne. Zrobili badanie ginekologiczne i tam tez wszystko okey. Nie wiedzą skąd ten ból. Mam antybiotyk teraz na tydzień taki na jelita i zobaczymy.

Jedynie na usg wyszło mi, że mam ślady wolnego płynu w zatoce Douglasa.
Wiecie co to może oznaczać ? Gin nie mówił, że to coś złego.

My w tym cyklu też musimy odpuścić starania że względu na ten mój ból prawej strony brzucha.
Wczoraj byłam drugi raz na sorze,Bo w sobotę wieczorem miała atak bólowy. Wszystko wskazywało na zapalenie wyrostka robaczkowego. Zrobili mi usg, zrobili Tomografie komputerową jamy brzusznej i wszystko wyszło dobrze, badania krwi też w normie, jedynie crp 20, więc coś gdzie jest ale nie zapalne. Zrobili badanie ginekologiczne i tam tez wszystko okey. Nie wiedzą skąd ten ból. Mam antybiotyk teraz na tydzień taki na jelita i zobaczymy.

z tego co ja wiem , to płyn w zatoce Douglasa świadczy o tym że była owulacja , pękł pecherzyk i płyn który się uwolnil jest tam . Ja przed owu zawsze mam napisane ,,zatoka Douglasa wolna ,, a po mam napisane ,, zatoka Douglasa z płynem ,, czy jakoś tak . Kiedy jak byłam , mówiłam że mega mnie boli podburze i czuję takie rozpieranie , wzdęcia ciężko powiedzieć ( teraz też to czułam sobota niedziela ) to powiedziała że mam dużo płynu w zatoce (byłam świeżo po owu ) i dlatego może mnie boleć bo ten płyn coś tam podrażnia i stąd ból

ale z tego co wiem , płyn może się tam znajdować z innej przyczyny . Może też wskazywać na jakiś problem ginekologiczny lub moczowy , coś mogło spowodować że on tam jest jeżeli nie była to owulacja

reklama

w jakiej fazie cyklu jesteś ? Przed owulacja jeszcze tak ?

Do góry