reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nimitii to ja sie tego winka szybko nie napije, jak chcesz czekac az ciezarowka bede :p
Vanilia na pewno bedzie dobrze przyrastac i na kolejnym badaniu bedzie wszystko pieknie widać ;)
Tak jak myslalam, rozmowa z moim kochanym łatwa nie byla... podlamal sie i lzy mu polecialy,po czym powiedzial ze mam byc silna...
No ale niestety uswiadomil mnie ze nie bardO atac nas na leczenie... bylismy na drogich wakacjach i zmieniamy samochod:/ sama wizyta kosztuje 200zl, to ok, ale gdzie reszta...badanie hormonow kosztuje krocie, a samo ewent. Hsg 500 najtansze. Znow sie podlamalam, nie wiem czy jest sens zaczynac
Moze warto poszukać w miarę dobrego lekarza na nfz, aby porobić badania. Ja miałam badanie hormonów i hsg na nfz. Kosztowało mnie to tylko 3 godziny w kolejce do lekarza i dwa trzydniowe pobyty w szpitalu.

reklama
Ja
Moze warto poszukać w miarę dobrego lekarza na nfz, aby porobić badania. Ja miałam badanie hormonów i hsg na nfz. Kosztowało mnie to tylko 3 godziny w kolejce do lekarza i dwa trzydniowe pobyty w szpitalu.
tJa tez 2 lata temu mialam badanie hormonow w szpitalu... czekalam na nie dokladnie 11 miesiecy...

Wonderful staramy aie, probujemy juz 2.5 roku, naprawde juz nie mamy sil... nie chce marnować czasu...
Rozumiem, że macie dość. Moi znajomi też chodzili do kliniki robili badania, na hormony, bo koleżanka miała problemy z hormonami, sporo kasy wybulili, z 8 miesięcy jeździli i za każdym razem słyszeli, ze teraz się uda itp. Mieli dość, stwierdzili, że odpuszczają, może nie jest im pisane dziecko, kontrolnie mieli jechać tylko na ostatnią wizytę i dzień przed dowiedziała się, że jest w ciaży, urodziła zdrowego synka po 3 latach starań.

Na hsg u mnie czeka sie hoho... wizyty u np endokrynologa z nfz najwczesniej na maj 2017 :/
U nas nie ma tak kolorowo... inf koszt okolo 8000, a teraz jeszcze chca zaostrzyc przepisy, bedzie mozna pobrac tylko 1 jajeczko (nie 6 jak teraz) nie mozna mrozic itd. Szanse powodzenia inf spadna z 30 procent na 2...

Śledzę to co sie dzieje w Pl w sprawie ivf. Głowa mała. Gdy o tym opowiadałam u siebie w pracy to dziewczyny nie chciały uwierzyć i pytałam sie czy Polska przeniosła sie do krajów trzeciego świata ... ehh. Ale coz. Jedyny pozytyw bycia daleko od ojczyzny - bo w naszej pięknej Pl nie miałabym szans. A jak sie starasz ponad 2 lata to każdy następny cykl niepowodzeń boli jeszcze bardziej... a co do NFZ to moze warto poszukać gdzieś gdzie kolejki sa mniejsze ?? Przecież zawsze lepiej np wydać na bilet czy paliwo niz tyle kasy prywatnie ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem, popytam... ale mam 2 znajome, jedna leczyla sie 6 lar na nfz druga 4, i wizyty byly "na odpieprz". U mnie Pani gin z nfz nie wykryla pcos bo jak sie okazalo miala za stary sprzęt... tez mam uraz. Pomysle :) i dzieki :*

reklama
Jeju mam 38 i 7 :(

Spark może spróbuj iść do dr Pabiana w zabrzu uwierz mi nie jedna po ivf szła do niego i była w ciąży! On jest niesamowity co ci szkodzi. Sama się w poczekalni nasluchalam jak dziewczyny z pcos i innymi schorzeniami dzięki niemu były w ciąży. Ja dzięki niemu mam syna! Jak Chesz info na priv podam Ci namiary. Spróbuj czuje że on wam pomoże.

Do góry