reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nimiti bedzie dobrze [emoji182][emoji173]️ mnie przeziębienie dopadło akurat w owulacje... takie moje szczęście. [emoji30] kuruj sie i nie poddajemy sie ! Moze lipiec bedzie dla nas szczęśliwy jesli w czerwcu sie nie uda ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spark przykro mi, ze tak długo to trwa.. Nie puszczam kciukow.. Trzymaj sie kochana :*

Iza nie martw sie na zapas. Ja byłam wczoraj u lekarza - 5t4d- i patrząc na piersi i szyjke macicy ani dr mowila "tak, jest pani w ciazy), a na ekranie nie było nic, zeby to potwierdzić. Moze po prostu jest wczesniej niz mogłoby byc ;) leżała mi sie wstrzymać 2 tygodnie do kolejnej wizyty dodam jeszcze, ze moje dwie krechy sa wyraźne. Choć pierwszy test w 32dc wyszedł negatywny. (Normalnie miałam cykle 27-29dniowe)
Wszystko bedzie dobrze.. Moj P juz wymyśla jak przekazać dobra nowinę rodzinie i jak zrobic film pamiątkowy z całej ciazy :) w życiu bym go o to nie podejrzewala.. :)

Queen_b dziękuję. Grypa idzie pełną gębą :( może się uda ale wydaje mi się że to nie jest bespieczne dla zarodka :( jeszcze jestem na zakupach i umieram. Czekam w samochodzie aż mąż z synem wrócą bo ja nie mam siły :(

Więc.....wróciłam od lekarza. Nic jeszcze nie widać, czego się oczywiście spodziewałam ale tylko się zdołowałam. Bo podobno beta poniżej 100 jest jeszcze na tyle niska że spokojnie może przyjść @. Mam przyjść za 2 tygodnie, i powtórzyć betę ech.....

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Spark bardzo mi przykro. Nie wyobrazam sobie co teraz musicie czuc. Ale mam nadzieje ze juz jiedlugo usmiechnie sie do Was szczescie:*

Iza ja bylam na usg w szpitalu w 5 tc 4 d i bylo widac tylko maciusienki pecherzyk. Lekarz sie pytal czy napewno w ciazy jestem. A dobrze wiedzialam kiedy byly dni płodne. Moze nie wszystko stracone. Jeszcze pare dni stresu i wszystko sie wyjasni. Trzymam nadal kciuki.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nimitii to ja sie tego winka szybko nie napije, jak chcesz czekac az ciezarowka bede :p
Vanilia na pewno bedzie dobrze przyrastac i na kolejnym badaniu bedzie wszystko pieknie widać ;)
Tak jak myslalam, rozmowa z moim kochanym łatwa nie byla... podlamal sie i lzy mu polecialy,po czym powiedzial ze mam byc silna...
No ale niestety uswiadomil mnie ze nie bardO atac nas na leczenie... bylismy na drogich wakacjach i zmieniamy samochod:/ sama wizyta kosztuje 200zl, to ok, ale gdzie reszta...badanie hormonow kosztuje krocie, a samo ewent. Hsg 500 najtansze. Znow sie podlamalam, nie wiem czy jest sens zaczynac

Nimitii to ja sie tego winka szybko nie napije, jak chcesz czekac az ciezarowka bede :p
Vanilia na pewno bedzie dobrze przyrastac i na kolejnym badaniu bedzie wszystko pieknie widać ;)
Tak jak myslalam, rozmowa z moim kochanym łatwa nie byla... podlamal sie i lzy mu polecialy,po czym powiedzial ze mam byc silna...
No ale niestety uswiadomil mnie ze nie bardO atac nas na leczenie... bylismy na drogich wakacjach i zmieniamy samochod:/ sama wizyta kosztuje 200zl, to ok, ale gdzie reszta...badanie hormonow kosztuje krocie, a samo ewent. Hsg 500 najtansze. Znow sie podlamalam, nie wiem czy jest sens zaczynac
Biedni Wy, musicie się wspierać, trzymać się na duchu i wierzyć. Trzymam za Was kciuki. Może to jest znak, żeby jeszcze poczekać z leczeniem i próbować.

Spark, kochana ! A wizyty na NFZ nie wchodzą w grę ?? Moze to HSg na NFZ chociaż ... ? W uk wszystkie koszty tych badań pokrywa NHS - z wyjątkiem rezerwy komórek jajowych. Także u mnie jakiś plus mieszkania w uk. Nie załamuj sie damy radę [emoji173]️ mnie przy nadzieji trzyma tylko fakt ze za 9msc jesli nie uda sie normalnie dostaniemy IVF za darmo ... inaczej nie wiem czy bym sie znowu nie załamała - wiec totalnie rozumiem co czujesz. ALE musi byc dobrze !! Mocno w to wierze !![emoji173]️[emoji182][emoji182]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na hsg u mnie czeka sie hoho... wizyty u np endokrynologa z nfz najwczesniej na maj 2017 :/
U nas nie ma tak kolorowo... inf koszt okolo 8000, a teraz jeszcze chca zaostrzyc przepisy, bedzie mozna pobrac tylko 1 jajeczko (nie 6 jak teraz) nie mozna mrozic itd. Szanse powodzenia inf spadna z 30 procent na 2...

Do góry