reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Bertha ja mam aplikację i nie wiedziałam nawet ze widać ten suwaczek. Ja tu go nie widzę. To mój stary suwaczek. Leonek mój syn urodził się półtora miesiąca przed terminem, u wcześniaków do jakiegoś roku lub dwóch (w zależności od stopnia wczesniactwa) odejmuje sie od rzeczywistego wieku urodzeniowego ta różnice półtora miesiąca w naszym przypadku. Np. dziecko 6 miesięczne powinno być rozwinięte jak 4,5. Wiadomo że taki wcześniak nie będzie np. siedział mając 6 mc. Mój szkrab na szczęście rozwijał się praktycznie jak normalnie urodzone dziecko. Bóg wysłuchał moich modlitw o zdrowego malucha[emoji5]

reklama
Trochę się was naczytałam prawie 100 str. ale zeby was poznac trzeba byc na bieżąco [emoji1]Bardzo byśmy chcieli z mężem jeszcze jedno dziecko.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

No ale co to za przyrost. Bardzo marny. Lepiej nastawić się że nic z tego nie będzie. Nie wiem skąd taki mam problem. Dwójkę dzieci donosiłam normalnie. Pierwszy poród w 40tyg drugi w 41tyg a teraz nagle jakiś problem żeby jakąś ciaze utrzymać. Znacie może kogoś kto z takim początkiem utrzymał ciaze i urodził zdrowe dziecko ????
Izabela teraz nas te badania zabijają psychicznie. Normalnie na tym etapie nie powinnismy robić nic jak tylko czekać cierpliwie ... mi tak w pierwszej ciąży kazał gin, bo było kilka dni po spodziewanej @, test blady a @ zero. I tak po kolejnym tygodniu juz były 2 krechy na teście....nikt mi bety nie zlecal i dobrze bo pewnie też bym się martwila. A tak kazał tydzień poczekać i zrobić po prostu test.....może ja też miałam takie początki tylko po prostu nie wiem i pewnie nie jestem jedyna [emoji6]
Będzie dobrze zobaczysz ....

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

A dlaczego ze wzgledow finansowych oplaca sie byc jak najdluzej? na L4 ciążowym masz 100%. chyba ze nie jestes na umowe o prace?

wiem, ze mam 100% płatne na L4 i oczywiście mam umowę o pracę, ale poza stałą pensją mam praktycznie co miesiąc premie za sprzedaż mojego zespołu i chce jak najdłużej z tego przywileju korzystać:)

reklama
Bertha ja mam aplikację i nie wiedziałam nawet ze widać ten suwaczek. Ja tu go nie widzę. To mój stary suwaczek. Leonek mój syn urodził się półtora miesiąca przed terminem, u wcześniaków do jakiegoś roku lub dwóch (w zależności od stopnia wczesniactwa) odejmuje sie od rzeczywistego wieku urodzeniowego ta różnice półtora miesiąca w naszym przypadku. Np. dziecko 6 miesięczne powinno być rozwinięte jak 4,5. Wiadomo że taki wcześniak nie będzie np. siedział mając 6 mc. Mój szkrab na szczęście rozwijał się praktycznie jak normalnie urodzone dziecko. Bóg wysłuchał moich modlitw o zdrowego malucha[emoji5]
A, rozumiem. dzieki :)

Witam się z wami. Chciałabym dołączyć do staraczek. Zaczynamy trzeci cykl starań.
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Ada :)

wiem, ze mam 100% płatne na L4 i oczywiście mam umowę o pracę, ale poza stałą pensją mam praktycznie co miesiąc premie za sprzedaż mojego zespołu i chce jak najdłużej z tego przywileju korzystać:)
Kumam :) A powiedz, bo nie jestem pewna - do stawki na L4 i do macierzynskiego, liczy sie srednia zarobkow: podstawa plus premie, tak?

Do góry