reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Bertha ja mam aplikację i nie wiedziałam nawet ze widać ten suwaczek. Ja tu go nie widzę. To mój stary suwaczek. Leonek mój syn urodził się półtora miesiąca przed terminem, u wcześniaków do jakiegoś roku lub dwóch (w zależności od stopnia wczesniactwa) odejmuje sie od rzeczywistego wieku urodzeniowego ta różnice półtora miesiąca w naszym przypadku. Np. dziecko 6 miesięczne powinno być rozwinięte jak 4,5. Wiadomo że taki wcześniak nie będzie np. siedział mając 6 mc. Mój szkrab na szczęście rozwijał się praktycznie jak normalnie urodzone dziecko. Bóg wysłuchał moich modlitw o zdrowego malucha[emoji5]

reklama
Trochę się was naczytałam prawie 100 str. ale zeby was poznac trzeba byc na bieżąco [emoji1]Bardzo byśmy chcieli z mężem jeszcze jedno dziecko.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

No ale co to za przyrost. Bardzo marny. Lepiej nastawić się że nic z tego nie będzie. Nie wiem skąd taki mam problem. Dwójkę dzieci donosiłam normalnie. Pierwszy poród w 40tyg drugi w 41tyg a teraz nagle jakiś problem żeby jakąś ciaze utrzymać. Znacie może kogoś kto z takim początkiem utrzymał ciaze i urodził zdrowe dziecko ????
Izabela teraz nas te badania zabijają psychicznie. Normalnie na tym etapie nie powinnismy robić nic jak tylko czekać cierpliwie ... mi tak w pierwszej ciąży kazał gin, bo było kilka dni po spodziewanej @, test blady a @ zero. I tak po kolejnym tygodniu juz były 2 krechy na teście....nikt mi bety nie zlecal i dobrze bo pewnie też bym się martwila. A tak kazał tydzień poczekać i zrobić po prostu test.....może ja też miałam takie początki tylko po prostu nie wiem i pewnie nie jestem jedyna [emoji6]
Będzie dobrze zobaczysz ....

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

A dlaczego ze wzgledow finansowych oplaca sie byc jak najdluzej? na L4 ciążowym masz 100%. chyba ze nie jestes na umowe o prace?

wiem, ze mam 100% płatne na L4 i oczywiście mam umowę o pracę, ale poza stałą pensją mam praktycznie co miesiąc premie za sprzedaż mojego zespołu i chce jak najdłużej z tego przywileju korzystać:)

reklama
Bertha ja mam aplikację i nie wiedziałam nawet ze widać ten suwaczek. Ja tu go nie widzę. To mój stary suwaczek. Leonek mój syn urodził się półtora miesiąca przed terminem, u wcześniaków do jakiegoś roku lub dwóch (w zależności od stopnia wczesniactwa) odejmuje sie od rzeczywistego wieku urodzeniowego ta różnice półtora miesiąca w naszym przypadku. Np. dziecko 6 miesięczne powinno być rozwinięte jak 4,5. Wiadomo że taki wcześniak nie będzie np. siedział mając 6 mc. Mój szkrab na szczęście rozwijał się praktycznie jak normalnie urodzone dziecko. Bóg wysłuchał moich modlitw o zdrowego malucha[emoji5]
A, rozumiem. dzieki :)

Witam się z wami. Chciałabym dołączyć do staraczek. Zaczynamy trzeci cykl starań.
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Ada :)

wiem, ze mam 100% płatne na L4 i oczywiście mam umowę o pracę, ale poza stałą pensją mam praktycznie co miesiąc premie za sprzedaż mojego zespołu i chce jak najdłużej z tego przywileju korzystać:)
Kumam :) A powiedz, bo nie jestem pewna - do stawki na L4 i do macierzynskiego, liczy sie srednia zarobkow: podstawa plus premie, tak?

Do góry