reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Magda36 będzie dobrze zobaczysz :* jeśli to prawda to dobrze, że nie zaszłaś do tej pory w ciąże bo mogłoby się to źle skończyć. A tak to Cię wyleczą i znów będziesz mogła się starać. I wtedy będzie wszystko dobrze :)

Asica86 z szefa to też kawał ****.
Nie wiem co z tymi teściowymi... tfu tfu odpukać w niemalowane moja na razie nie jest zła...
Wiesz to nie chodzi o tO że ona jest zła. Bo jak trzeba to i z małą zostanie i mi pomoże. Ale nie wiem może boi się że nie wyprowadzimy się zanim urodzenia czy co.no fakt żyjemy na razie z pensji meze tylko ale przecież jak będę na l4 to kasa będzie i później już też. A poza tym mam jeszcze swoich rodziców którzy też mi pomogą. Ważne żeby wszystko było ok.

reklama
Przez te wasze testy też zrobiłam niby o czułości 10 .owu była tydzień temu, do okresu niby 5 dni jeszcze ale test NIC nie pokazał i nie wiem czy już nic z tego czy nie

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie jeszcze nie doszło nawet do zagniezdzenia a może dopiero dziś lub wczoraj, myślę że go za szybko. Za tydzień powtórz[emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Asica z tego co wiem to nie czekasz do końca wychowawczego tylko musisz zawiesić wychowawczy, wracasz na 1 dzień do pracy i L4 i 100% ale zorientuj się jeszcze dokładnie.
Współczuję teściowej :/

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Muszę w pracy miesiąc wczesniej złożyć pismo że przerywam urlop wychowawczy i po tym miesiącu urlop się kończy a w dniu przyjścia do pracy mogę dostać wypowiedzenie. A z resztą nie wyobrażam sobie że miałabym jeszcze tam pracować. A w grudniu jak się skończy urlop wychowawczy to 1 stycznia rzucam zwolnienie i jak będę w 4miesiacu to już jestem bezpieczna i nie mogą mnie ruszyć. A czy jak jestem na wychowawczym to co z moim urlopem wypoczynkowym? Należy się czy nie?

Jej dziewczynki

Wróciłam właśnie z kina. Polecam nowa Bridget Jones, świetna na rozluźnienie. Ja on rana zdenerwowana bo temperatura znowu nie skoczyła i chyba nie było owu....tylko się wkurzam ta temperaturą. Lepiej gdybym nie wiedziała:-/
Chyba we wtorek pójdę do gina. To będzie 23 dc, myślicie że na tym etapie coś powie czy była owulacja czy już na późno?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Już sama nie wiem co myśleć. Od 18 lat chodzę do tego samego ginekologa. Super facet i ponoć świetny lekarz. Nigdy nic nie mówił o żadnych dziurach i sam bardzo namawiał na ciąże. Osobiście robił droznosc jajowodow i ponoć zielone światło na ciążę. Dzisiaj byłam na monitoringu cyklu u innego bo mój na szkoleniu. I takie info otrzymałam. W poniedziałek kolejny monitoring, tym razem u mojego lekarza i zobaczymy co powie. Katastrofa. Dodam że 3 lata temu przed stsraniami byłam u jeszcze innego i tamten tez dal mi zielone światło. Także juz sama nie wiem co jest prawdą.
Albo lekarz nie zwracał uwagi na to, albo ten u którego byłaś poprostu jest dokładniejszy.
Zobaczysz co powie twój -trzymaj się

Jej dziewczynki

Wróciłam właśnie z kina. Polecam nowa Bridget Jones, świetna na rozluźnienie. Ja on rana zdenerwowana bo temperatura znowu nie skoczyła i chyba nie było owu....tylko się wkurzam ta temperaturą. Lepiej gdybym nie wiedziała:-/
Chyba we wtorek pójdę do gina. To będzie 23 dc, myślicie że na tym etapie coś powie czy była owulacja czy już na późno?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A w którym dniu zwykle masz owu ?

"Zastanawiam się nad ludźmi, którzy nie zdają sobie sprawy czym jest niepłodność, ale najwięcej w tym temacie mają do powiedzenia. Zastanawiam się, czy ci sami wiedzą, jak wygląda życie osób starających i pragnących dziecka.
Łatwo jest ingerować w życie innych nie będąc w danej sytuacji
Niepłodność odbiera chęć do życia, ale nie możesz go stracić, nawet jakbyś chciał, bo owe życie napędza nadzieja, ta comiesięczna. Niepłodność ingeruje w każdy aspekt życia kobiety i mężczyzny w którym bywają dni lepsze i te gorsze. Nawet w te lepsze, w te “pogodziliśmy się” tkwi gdzieś z tyłu głowy “podobno, jak się pogodzimy to zajdę w ciąże”. Nadzieja przygasa wiele razy, żeby po pewnym czasie, znowu się odrodzić mobilizując do walki."

Właśnie przeczytałam na stronie towsrodku.pl i pomyślałam, jak bardzo wkurzają mnie tacy ludzie...
Moja mama np. kompletnie nie rozumie problemu bo: kiedyś Ci się uda, skończ już z tymi lekami. Albo co lepsze: Dobrze, że jeszcze nie masz dziecka, bo nie wszystko masz poukładane.
Bo co, bo nie mam swojego mieszkania tylko wynajmujemy ? Na własne najprawdopodobniej nie będzie nas stać jeszcze bardzo długo, więc mam czekać w nieskończoność?! yhhhh.
Przepraszam, musiałam :)

reklama
Do góry