reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Magda36 będzie dobrze zobaczysz :* jeśli to prawda to dobrze, że nie zaszłaś do tej pory w ciąże bo mogłoby się to źle skończyć. A tak to Cię wyleczą i znów będziesz mogła się starać. I wtedy będzie wszystko dobrze :)

Asica86 z szefa to też kawał ****.
Nie wiem co z tymi teściowymi... tfu tfu odpukać w niemalowane moja na razie nie jest zła...
Wiesz to nie chodzi o tO że ona jest zła. Bo jak trzeba to i z małą zostanie i mi pomoże. Ale nie wiem może boi się że nie wyprowadzimy się zanim urodzenia czy co.no fakt żyjemy na razie z pensji meze tylko ale przecież jak będę na l4 to kasa będzie i później już też. A poza tym mam jeszcze swoich rodziców którzy też mi pomogą. Ważne żeby wszystko było ok.

reklama
Przez te wasze testy też zrobiłam niby o czułości 10 .owu była tydzień temu, do okresu niby 5 dni jeszcze ale test NIC nie pokazał i nie wiem czy już nic z tego czy nie

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie jeszcze nie doszło nawet do zagniezdzenia a może dopiero dziś lub wczoraj, myślę że go za szybko. Za tydzień powtórz[emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Asica z tego co wiem to nie czekasz do końca wychowawczego tylko musisz zawiesić wychowawczy, wracasz na 1 dzień do pracy i L4 i 100% ale zorientuj się jeszcze dokładnie.
Współczuję teściowej :/

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Muszę w pracy miesiąc wczesniej złożyć pismo że przerywam urlop wychowawczy i po tym miesiącu urlop się kończy a w dniu przyjścia do pracy mogę dostać wypowiedzenie. A z resztą nie wyobrażam sobie że miałabym jeszcze tam pracować. A w grudniu jak się skończy urlop wychowawczy to 1 stycznia rzucam zwolnienie i jak będę w 4miesiacu to już jestem bezpieczna i nie mogą mnie ruszyć. A czy jak jestem na wychowawczym to co z moim urlopem wypoczynkowym? Należy się czy nie?

Jej dziewczynki

Wróciłam właśnie z kina. Polecam nowa Bridget Jones, świetna na rozluźnienie. Ja on rana zdenerwowana bo temperatura znowu nie skoczyła i chyba nie było owu....tylko się wkurzam ta temperaturą. Lepiej gdybym nie wiedziała:-/
Chyba we wtorek pójdę do gina. To będzie 23 dc, myślicie że na tym etapie coś powie czy była owulacja czy już na późno?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Już sama nie wiem co myśleć. Od 18 lat chodzę do tego samego ginekologa. Super facet i ponoć świetny lekarz. Nigdy nic nie mówił o żadnych dziurach i sam bardzo namawiał na ciąże. Osobiście robił droznosc jajowodow i ponoć zielone światło na ciążę. Dzisiaj byłam na monitoringu cyklu u innego bo mój na szkoleniu. I takie info otrzymałam. W poniedziałek kolejny monitoring, tym razem u mojego lekarza i zobaczymy co powie. Katastrofa. Dodam że 3 lata temu przed stsraniami byłam u jeszcze innego i tamten tez dal mi zielone światło. Także juz sama nie wiem co jest prawdą.
Albo lekarz nie zwracał uwagi na to, albo ten u którego byłaś poprostu jest dokładniejszy.
Zobaczysz co powie twój -trzymaj się

Jej dziewczynki

Wróciłam właśnie z kina. Polecam nowa Bridget Jones, świetna na rozluźnienie. Ja on rana zdenerwowana bo temperatura znowu nie skoczyła i chyba nie było owu....tylko się wkurzam ta temperaturą. Lepiej gdybym nie wiedziała:-/
Chyba we wtorek pójdę do gina. To będzie 23 dc, myślicie że na tym etapie coś powie czy była owulacja czy już na późno?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A w którym dniu zwykle masz owu ?

"Zastanawiam się nad ludźmi, którzy nie zdają sobie sprawy czym jest niepłodność, ale najwięcej w tym temacie mają do powiedzenia. Zastanawiam się, czy ci sami wiedzą, jak wygląda życie osób starających i pragnących dziecka.
Łatwo jest ingerować w życie innych nie będąc w danej sytuacji
Niepłodność odbiera chęć do życia, ale nie możesz go stracić, nawet jakbyś chciał, bo owe życie napędza nadzieja, ta comiesięczna. Niepłodność ingeruje w każdy aspekt życia kobiety i mężczyzny w którym bywają dni lepsze i te gorsze. Nawet w te lepsze, w te “pogodziliśmy się” tkwi gdzieś z tyłu głowy “podobno, jak się pogodzimy to zajdę w ciąże”. Nadzieja przygasa wiele razy, żeby po pewnym czasie, znowu się odrodzić mobilizując do walki."

Właśnie przeczytałam na stronie towsrodku.pl i pomyślałam, jak bardzo wkurzają mnie tacy ludzie...
Moja mama np. kompletnie nie rozumie problemu bo: kiedyś Ci się uda, skończ już z tymi lekami. Albo co lepsze: Dobrze, że jeszcze nie masz dziecka, bo nie wszystko masz poukładane.
Bo co, bo nie mam swojego mieszkania tylko wynajmujemy ? Na własne najprawdopodobniej nie będzie nas stać jeszcze bardzo długo, więc mam czekać w nieskończoność?! yhhhh.
Przepraszam, musiałam :)

reklama
Do góry