reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć dziewczyny.
Witam wszystkie nowe staraczki. Mam pytanko do wszystkich mam. Co mam zrobić gdy moje dziecko od 3 w nocy się kręci, wierci i nie może zasnąć porządnie?
No już mi ręce opadają.. Co noc ten sam problem. Wychodzę z nim codziennie na podwórko i siedzimy po 3 godziny na placu zabaw. Do tego gramy w piłkę. Synek bawi się cały czas z innymi dziećmi. Zasypia mi o 21 i do 3 w nocy śpi twardo. A od 3 znowu się zaczyna koszmar..
Ja do prawie 8 roku z córką miałam ten problem. Tylko jeszcze płakała i krzyczała w nocy. Praktycznie nie przysypiała całej nocy a my z nią. Myślałam że nigdy się to nie skończy. Na szczęście jest coraz lepiej. Ale jeszcze się zdarza.

reklama
Ja do prawie 8 roku z córką miałam ten problem. Tylko jeszcze płakała i krzyczała w nocy. Praktycznie nie przysypiała całej nocy a my z nią. Myślałam że nigdy się to nie skończy. Na szczęście jest coraz lepiej. Ale jeszcze się zdarza.
A zwracałaś uwagę co ogląda w TV ?:) Może ma lęki ?

A zwracałaś uwagę co ogląda w TV ?:) Może ma lęki ?
Tak zwracalam. Czy oglądała czy nie to samo. Czy miała emocjonujący dzień czy nudny bez zmian. Nawet nie miało znaczenia czy śpi sama czy że mną. Ciągle płacz i krzyk. Tylko ze ona tak ok. 12 - 1 potem spala w miarę mocno. Byłam załamana. Ale już jest prawie dobrze.

Ja też miałam ten problem z synem teraz ma 4 latka i zdarza się już bardzo rzadko i zapłacze tylko chwilę jakies 10 minut i później mocno śpi. Ale tak w wieku 1-3 zdarzało się ze płakał godzinę i to tak histerycznie. Budził się około 2 godziny po zasnieciu i strasznie płakał przez sen. Musieliśmy go nosić przytulać i dopiero jak sie dobrze wybudził i uspokoił to zasypiał. Bardzo się martwilam i nie mogłam tego powiązać z żadnym wydarzeniem podczas dnia, bo często zdarzało się to po spokojnie spędzonym. Wydaje mi się, że poprostu rozwija się układ nerwowy i mózg czasami sobie może z czymś nie radzi.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bertha niestety moja rezerwacja na maj nieaktualna.Już mam podbawiony śluz na różowo wiec małpa sie rozkręca.Możesz mi zmienić termin @ na 1 października, 9cs.Ja już nie mam siły i cierpliwości do tych starań, cykle mam jak w zegarku 26-dniowe, wiem kiedy spodziewać się owulki, ten cykl był bardzo dobrze obstawiony,codziennie w dni płodne było i dupa.Chyba nie jest mi dane drugie dziecko.Inni wokoło mnie zachodzą a ja mam z tym mega problem.

Do góry