reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
No nic dziewczyny, ja się pożegnam.

Widzę, że na tym forum jest już zamknięta grupa, odpisujecie tylko sobie nawzajem, nie ma sensu zadawać pytań w eter, pisać do Was, skoro odzew zerowy.

Rozumiem to. Do dziś mam kontakt i grupę na fb z byłego forum majówki 2012...wspaniałe więzi. Już od 5 lat piszemy i relacje sa niepowtarzalne.

Życzę Wam, by to forum dało wam przyjaźnie na długie lata.

Życze tez każdej z Was spełnienia pragnień i zdrowych maluszków w 2017 roku.

Paaaaa, trzymajcie się

Widzę, że na tym forum jest już zamknięta grupa, odpisujecie tylko sobie nawzajem, nie ma sensu zadawać pytań w eter, pisać do Was, skoro odzew zerowy.

Rozumiem to. Do dziś mam kontakt i grupę na fb z byłego forum majówki 2012...wspaniałe więzi. Już od 5 lat piszemy i relacje sa niepowtarzalne.

Paaaaa, trzymajcie się
moze przegapilysmy posty, widzisz jaka jest produkcja, ja tez na wszstkie nie odp, musialabym byc ciagle na bb

witam. mogę dołączyć? w skrócie 14 m-cy starań, 3 dzieci, 40 lat i planowana @ na 26.04 -oby nie przyszła

czytam was od początku ale miałam przerwę w staraniach. no ale... czas leci. mój zegar tyka już baaardzo głośno i mam nadzieję, że zdążymy z czwartym maluszkiem zanim powie dobranoc...

Paaaaa, trzymajcie się
Ewitaj nie uciekaj. Cofnełam się do 109 strony żeby zobaczyć o co pytałaś. Ja niestety się nie wypowiem bo nie mam takiego doświadczenia.
Nie jestem po stracie ani po żadnych zabiegach.

Mogę za to z tobą pomarudzić czekając na @ jeśli masz ochotę[emoji12]

Napisane na SM-G903F w Forum BabyBoom

czytam was od początku ale miałam przerwę w staraniach. no ale... czas leci. mój zegar tyka już baaardzo głośno i mam nadzieję, że zdążymy z czwartym maluszkiem zanim powie dobranoc...
Cześć
Termin kolejnej @ masz taki jak ja, życzę Tobie i sobie żeby nie przyszła... :)

Cześć,
Czy mogę dołączyć do wątku? Do tej pory nigdzie się nie udzielałam w zakresie starań o dziecko.
Mój wiek -30 lat, starania o dziecko od dwóch lat, planowana @ na 15.04.
Przez pierwszy rok starania były na zasadzie "jak się uda to się uda". Później trochę się spięłam, a w ostatnich miesiącach zaczęłam działać.
Do tej pory wykonałam badania ogólne, badania hormonalne TSH, FT3, FT4, progesteron, LH, FSH, testosteron, prolaktynę, glukozę, test obciążenia glukozą, wit D., wit .z grupy B, żelazo, cynk, badanie ginekologiczne. Choruję na chorobę Hashimoto, ostatnie TSH poniżej 1, czyli jak najbardziej w normie.
Od trzech miesięcy chodzę regularnie do ginekologa. Badał mój cykl owulacyjny, pęcherzyk pękł, czyli owulacja była, a ciąży nadal nie ma :( Odwiedzam również regularnie endokrynologa. Jego zdaniem wszystko jest ok.
Zaraz po @ w tym cyklu miałam robioną sonohisterografię, czyli potoczne badanie SIS. Bolało jak cholera, nawet sam lekarz był bardzo zdziwiony. Co więcej, miałam mocne odruchy wymiotne, gdy dotykał szyjki macicy. Najważniejsze - moje jajowody są drożne.
Mój partner zrobił badanie nasienia. Chłopaków wojowników ma dużo, ale jest mały procent przydatnych, mój gin przepisał mu Salfazin na poprawę nasienia. Gin podchodzi bardzo optymistycznie.
Jak dostanę @ mam się z nim skontaktować, przepisał mi clostilbegyt, który będę brała od 5. dc.
Ponieważ w tym miesiącu @ raczej przyjdzie, to zbieram się jak sójka za morze z wykonaniem badań na różyczkę, toksoplamozę i cytomegalię.
Macie jakieś pomysły, co jeszcze mogłabym zrobić, aby zwiększyć szanse na ciążę?
Ze swojej strony mogę dodać, że mam bardzo dużo stresów w życiu.

reklama
Do góry