reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć Katka!
Metoda mierzenia temp polega na mierzeniu podstawowej temperatury ciała, ktora mierzy sie wlasnie zaraz po przebudzeniu bez wykonywania zbytnich ruchów, o tej samej porze i w tym samym miejscu (najlepiej pod językiem lub w pochwie, ale cały cykl w tym samym). Po wykonywaniu ruchów krążenie, ciśnienie rusza, i temperatura juz sie zmienia w zaleznosci od wielu czynników, ruchów, zdenerwowania, dlatego porównywać można tylko ta po przebudzeniu bo sa wtedy warunki porównywalne.
Dziękuję Ci za podpowiedź. Ja mierzę temperaturę co rano jakieś 5 minut po wstaniu- czas potrzebny na dojście do toalety ;) czyli mam nadzieję, że nie zaburzam zbyt wyników. Mam też pytanie czy są wśród was dziewczyny, którym nie wychodzą testy owulacyjne tzn. NIGDY nie pojawia się 2 kreska- ja na wykresach zauważam skos temperatury ale na testach NIC! Mam też osobiste pytanie czy dostałyście radę od swoich ginekologów jak często należy się kochać aby zajść w ciążę? Ja mam 2 sprzeczne informacje od 2-óch lekarzy i chciałabym to zweryfikować bo nie wiem czego się trzymać. Mianowicie pierwszy twierdzi że należy raz na 2-3 dni w okresie tzw. płodnym a drugi zaś stwierdził " że dopiero gdy para kocha się codziennie (no może pomijając okres miesiączki) przez około roku i nie zachodzi w ciążę to dopiero wtedy można mówić o niepłodności...... i bądź tu człowieku mądry :errr: Dodam tylko że u nas najprawdopodobnie problem tkwi w ilości plemników o szybkim ruchu postępowym ( w porywach jest ich 13 % )

reklama
Dziewczynki, ja wróciłam właśnie z pracy, byłam jeszcze z młodym kupić tenisowki do szkoły bo od jutra szkoła :-(
Jestem padnięta
Arya, gratulacje, super, super :-)
Dziewczyny ja się nie znam na testach owu bo zrobiłam aż 3 bodajże, ale sikne dla was i zobaczymy :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki, ja wróciłam właśnie z pracy, byłam jeszcze z młodym kupić tenisowki do szkoły bo od jutra szkoła :-(
Jestem padnięta
Arya, gratulacje, super, super :-)
Dziewczyny ja się nie znam na testach owu bo zrobiłam aż 3 bodajże, ale sikne dla was i zobaczymy :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

O matko! Dobrze, że piszesz, bo my wszystko mamy, tylko trampek do szkoły nie kupiłam :o:o:o w ogóle o nich nie pomyślałam :eek:

Dziękuję Ci za podpowiedź. Ja mierzę temperaturę co rano jakieś 5 minut po wstaniu- czas potrzebny na dojście do toalety ;) czyli mam nadzieję, że nie zaburzam zbyt wyników. Mam też pytanie czy są wśród was dziewczyny, którym nie wychodzą testy owulacyjne tzn. NIGDY nie pojawia się 2 kreska- ja na wykresach zauważam skos temperatury ale na testach NIC! Mam też osobiste pytanie czy dostałyście radę od swoich ginekologów jak często należy się kochać aby zajść w ciążę? Ja mam 2 sprzeczne informacje od 2-óch lekarzy i chciałabym to zweryfikować bo nie wiem czego się trzymać. Mianowicie pierwszy twierdzi że należy raz na 2-3 dni w okresie tzw. płodnym a drugi zaś stwierdził " że dopiero gdy para kocha się codziennie (no może pomijając okres miesiączki) przez około roku i nie zachodzi w ciążę to dopiero wtedy można mówić o niepłodności...... i bądź tu człowieku mądry :errr: Dodam tylko że u nas najprawdopodobnie problem tkwi w ilości plemników o szybkim ruchu postępowym ( w porywach jest ich 13 % )
Mi gin powiedział przed pierwszą ciąża ze co 2 dni przez cały cykl bo niby tyle na pewno są w stanie przeżyć plemniki w moim organizmie i wtedy się udało za pierwszym razem. Teraz mam małe dziecko więc nie bardzo mamy czas czy ochotę na tak częste przytulanki Ale wszystko się okaże ile teraz to zajmie. A co do testów to niestety nie wiem.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z tego co wiem to najlepiej sie kochac co 2-3 dzien, w taki oto sposob spermy bedzie wiecej a co za tym idzie wiecej plemniczkow [emoji3] no a plemniczki beda silniejsze. Mnie kiedys tak powiedziano :)

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

reklama
Do góry