reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To dość ciekawa rada, czyli po zbliżeniu leżysz 20 minut z np. jaśkiem pod pupą czy jak? Trzymam kciuki aby się udało. Ja opierałam nogi nawet o ścianę, potem 15 minut robiłam świecę ale nic z tego nie wyszło. Oby Tobie się udało

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
No tak zacznę robić. Ta radę otrzymałam wczoraj jeszcze nie stosowałam ale zacznę. Wogole na super lekarza trafiłam no wszystko wytłumaczy od A do Z. Odrazu dostałam receptę na progesteron 90tab. W poniedziałek jeszcze muszę pojechać na badanie krwi, i oczywiście jest tak miły że mimo że nie będzie pracował tego dnia ,ma do mnie zadzwonić i powiedzieć co i jak.

reklama
Carmen i Rozpuszczalna dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc trochę mnie przeraziła rada lekarza aby codziennie się kochać. Nie bardzo mam na to siłę ale to już może wiek [emoji6] mam 29l. Nie wiem tylko dlaczego te testy owulacyjne nigdy mi nic nie pokazują. A czy któraś z was robiła też badania nasienia swoim partnerom? Mojemu wyszło tylko 13% szybkiego ruchu i 33% wolnego i zastanawiam się czy to w miarę ok czy nie koniecznie . W każdym razie wyniki są z maja a za 2 dni powtarzamy. Trochę dołują cy jest fakt że od 24 miesięcy się nie udaje....[emoji54]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj robił badania. Ruchliwość wyszła a i b w sumie jakies 6%, takze tyle co nic. Ale gin sie specjalnie wynikami nie przejął. Kazał dobrze sie odżywiać, troche ruchu i tabletki Profertil. I ze bedzie dobrze.
Na razie nie powtarzamy. We wrześniu robimy IUI.

Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?

Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?

Ja bede pierwsza robiła we wrześniu. Zobaczymy.. Żelu nie używałam.

Świece tez juz robiłam :) nie pomogło :)
W tym cyklu przytulanki co 2 dni w dni płodne. M miał w wynikach ze sperma jest zbyt lepka i jest agregacja wiec stwierdziłam ze za często = duzo spermy = duzo tych zlepkiem ktore blokują tym prawidłowym plemnikom drogę. Wiec nie warto za duzo ich tam dostarczać. :)

Moj robił badania. Ruchliwość wyszła a i b w sumie jakies 6%, takze tyle co nic. Ale gin sie specjalnie wynikami nie przejął. Kazał dobrze sie odżywiać, troche ruchu i tabletki Profertil. I ze bedzie dobrze.
Na razie nie powtarzamy. We wrześniu robimy IUI.
To trzymam kciuki za IUI !!!!!!!! Daj znać proszę jak przebiegło!!

bertha o matko to lepka sperma tez ma wplyw,nawet nie wiedzialam....

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Tak mi babeczka tłumaczyła ktora badanie wykonywała. Ze ta zwiekszona lepkość nie jest dobra plus ta agregacja - to zlepek nieprawidlowych, nieżywych, nie ruszających sie plemników, ktore stają sie przeszkoda dla tych co sa prawidłowe, ale jak na ta grupę wpadną to po nim bo poruszają sie tylko w jednym kierunku wiec juz sie nie wydostanie.

reklama
Kochane a miałyście już robione badanie drożności jajowodów? Ja się tego obawiam bo czytałam, że jest bolesne i nieprzyjemne. Znam też przypadek gdy po tym badaniu dziewczynie zrobił się mięśniak. Miałam robione kilkakrotne usg, które potwierdziło wystąpienie owulacji tzn. obecność pęcherzyka i jego przemieszczanie się - czy w związku z tym badanie drożności nie jest już potrzebne?

Do góry