reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To dość ciekawa rada, czyli po zbliżeniu leżysz 20 minut z np. jaśkiem pod pupą czy jak? Trzymam kciuki aby się udało. Ja opierałam nogi nawet o ścianę, potem 15 minut robiłam świecę ale nic z tego nie wyszło. Oby Tobie się udało

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
No tak zacznę robić. Ta radę otrzymałam wczoraj jeszcze nie stosowałam ale zacznę. Wogole na super lekarza trafiłam no wszystko wytłumaczy od A do Z. Odrazu dostałam receptę na progesteron 90tab. W poniedziałek jeszcze muszę pojechać na badanie krwi, i oczywiście jest tak miły że mimo że nie będzie pracował tego dnia ,ma do mnie zadzwonić i powiedzieć co i jak.

reklama
Carmen i Rozpuszczalna dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc trochę mnie przeraziła rada lekarza aby codziennie się kochać. Nie bardzo mam na to siłę ale to już może wiek [emoji6] mam 29l. Nie wiem tylko dlaczego te testy owulacyjne nigdy mi nic nie pokazują. A czy któraś z was robiła też badania nasienia swoim partnerom? Mojemu wyszło tylko 13% szybkiego ruchu i 33% wolnego i zastanawiam się czy to w miarę ok czy nie koniecznie . W każdym razie wyniki są z maja a za 2 dni powtarzamy. Trochę dołują cy jest fakt że od 24 miesięcy się nie udaje....[emoji54]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj robił badania. Ruchliwość wyszła a i b w sumie jakies 6%, takze tyle co nic. Ale gin sie specjalnie wynikami nie przejął. Kazał dobrze sie odżywiać, troche ruchu i tabletki Profertil. I ze bedzie dobrze.
Na razie nie powtarzamy. We wrześniu robimy IUI.

Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?

Magda36 a proponował Ci lekarz inseminację? Mi złożył taką propozycję jak przy jednym z badań nasienia wyszło 0% szybkiego ruchu. Szczerze mówiąc do dziś się waham, niby bezinwazyjne nawet (po prostu podrasują plemniki, podadzą lek na wywołanie owulacji i w odpowiednim momencie wstrzykną nasienie do środka omijając śluz, który nie zawsze jest dla plemniczków przyjazny) ale skuteczność to tylko (a może aż) od 5 do 25 % Ja stosowałam też żel na poprawę zapłodnienia -Conceive Plus, niestety także bez rezultatu :( Może komuś z obecnych pomogła inseminacja lub takowe wynalazki jak ten żel?

Ja bede pierwsza robiła we wrześniu. Zobaczymy.. Żelu nie używałam.

Świece tez juz robiłam :) nie pomogło :)
W tym cyklu przytulanki co 2 dni w dni płodne. M miał w wynikach ze sperma jest zbyt lepka i jest agregacja wiec stwierdziłam ze za często = duzo spermy = duzo tych zlepkiem ktore blokują tym prawidłowym plemnikom drogę. Wiec nie warto za duzo ich tam dostarczać. :)

Moj robił badania. Ruchliwość wyszła a i b w sumie jakies 6%, takze tyle co nic. Ale gin sie specjalnie wynikami nie przejął. Kazał dobrze sie odżywiać, troche ruchu i tabletki Profertil. I ze bedzie dobrze.
Na razie nie powtarzamy. We wrześniu robimy IUI.
To trzymam kciuki za IUI !!!!!!!! Daj znać proszę jak przebiegło!!

bertha o matko to lepka sperma tez ma wplyw,nawet nie wiedzialam....

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Tak mi babeczka tłumaczyła ktora badanie wykonywała. Ze ta zwiekszona lepkość nie jest dobra plus ta agregacja - to zlepek nieprawidlowych, nieżywych, nie ruszających sie plemników, ktore stają sie przeszkoda dla tych co sa prawidłowe, ale jak na ta grupę wpadną to po nim bo poruszają sie tylko w jednym kierunku wiec juz sie nie wydostanie.

reklama
Kochane a miałyście już robione badanie drożności jajowodów? Ja się tego obawiam bo czytałam, że jest bolesne i nieprzyjemne. Znam też przypadek gdy po tym badaniu dziewczynie zrobił się mięśniak. Miałam robione kilkakrotne usg, które potwierdziło wystąpienie owulacji tzn. obecność pęcherzyka i jego przemieszczanie się - czy w związku z tym badanie drożności nie jest już potrzebne?

Do góry