jestes juz bardzooo blisko, bo ja czuje, ze szybko zaciazysz, trzymam z synusiem caly czas kciuki za Cb, pamietaj!!!!lux mi tu już wszyscy w koło współczują. Jakbym jeszcze miała tego kierownika, którego miałam teraz to jeszcze byłoby ok.Byłoby spokojniej.A tak nie wiadomo co ten jełop będzie wymyślał i jak mi będzie dogryzał.Ale jak tylko zajdę popracuję do 7 tyg. i idę na zwolnienie. Skoro inni mogą to ja też to wykorzystam. Kończę 8 cykl, chyba jestem już bliżej niż dalej co?
reklama
oluska88
Fanka BB :)
Kacha10 może do tego ciula cos dotrze jak zobaczy ze pracownicy mu uciekają i nie będzie tak źle. Życzę Ci, aby ułożyło się wszytko tak jak byś chciała.
Dziewczyny jak myślicie test może wyjść pozytywny 9 dni po owu jeśli doszłoby do zapłodnienia ? Właśnie mam owu, a 10 września wesele. Na pewno 10 rano będę testować żeby wiedzieć czy się oszczędzać i wznosić toast. Ale obawiam się ze to za wcześnie żeby coś wyszło. A tydzień później kolejne wesele, wtedy to myślę ze już będzie wiadomo bo będzie dwa dni po terminie @.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny jak myślicie test może wyjść pozytywny 9 dni po owu jeśli doszłoby do zapłodnienia ? Właśnie mam owu, a 10 września wesele. Na pewno 10 rano będę testować żeby wiedzieć czy się oszczędzać i wznosić toast. Ale obawiam się ze to za wcześnie żeby coś wyszło. A tydzień później kolejne wesele, wtedy to myślę ze już będzie wiadomo bo będzie dwa dni po terminie @.
Magda36
Ja prawie przez cały cykl na testach owu mam druga kreskę, tylko ze blada. Jaj jest owu to ciemniejsza.Ale a potem znowu blada. W tym cyklu nie było owu a blada kreska przez cały cykl. Także u mnie testy owu nie sprawdzają się jako ciążowe.bertha - co do testów owu, podobno pokazują ciążę w 7 dniu po owu. Po tym czasie wychodzą ponoć bledsze, aż do czasu bardziej zaawansowanej ciąży
Może któraś zweryfikuje teorię ?
bertha
A widzisz, to zupelnie obala tą tezę.. Czyli wszystko zalezy od organizmu.A ja robiłam przed spodziewana @ test owulacyjny i wyszła druga prawie taka sama kreska a jednak @ przyszła.
Zawsze jest nadzieja ze wyjdzie, niektorym wychodzi. A niektorym dopiero kilka dni po terminie @ wychodzi pozytyw.. tu tez nie ma regulyKacha10 może do tego ciula cos dotrze jak zobaczy ze pracownicy mu uciekają i nie będzie tak źle. Życzę Ci, aby ułożyło się wszytko tak jak byś chciała.
*Vanilia*
Moderatorka
Hej kobitki. Już po pracy ale wykończona jestem brrrrrr
Aleksandrax ostatnio kupowałam testy pepino. Opinie są dobre a one są bardzo tanie po 4 zł w kauflandzie i Tesco.
Bertha ja w pierwszej ciąży zobaczyłam drugi cień na teście po 3 godzinach. Więc u mnie się sprawdziło:-)
Kacha współczuję sytuacji w pracy, w syfiatej atmosferze pracuje się równie beznadziejnie. U mnie też nie ciekawie :| liczę na szybką ciążę
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Aleksandrax ostatnio kupowałam testy pepino. Opinie są dobre a one są bardzo tanie po 4 zł w kauflandzie i Tesco.
Bertha ja w pierwszej ciąży zobaczyłam drugi cień na teście po 3 godzinach. Więc u mnie się sprawdziło:-)
Kacha współczuję sytuacji w pracy, w syfiatej atmosferze pracuje się równie beznadziejnie. U mnie też nie ciekawie :| liczę na szybką ciążę
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Katka12
Witam wszystkie panie. Na imię mam Kaśka i nieśmiało chciałabym bardzo dołączyć do waszego grona. Od 2 lat staram się zajść w upragnioną 2 ciążę. Moje pierwsze dziecko ma już 10 lat. Niestety idzie nam to niezbyt dobrze i nie ukrywam, że powoli tracę nadzieję. Mam pytanie do wszystkich z was, które są obeznane w temacie. Co miesiąc monitoruje swoje cykle tzn. m.in. mierzę co rano temperaturę. Do tej pory trzymałam się tego, że mierzy się ją o tej samej porze codziennie ale ostatnio przeczytałam, że KATEGORYCZNIE należy mierzyć ją PRZED WSTANIEM czyli jeszcze w łóżku. Nie mogę jednak znaleźć nigdzie wytłumaczenia dlaczego jest to tak ważne? Czy któraś z Pań mogłaby mi pomóc?
bertha
Cześć Katka!Witam wszystkie panie. Na imię mam Kaśka i nieśmiało chciałabym bardzo dołączyć do waszego grona. Od 2 lat staram się zajść w upragnioną 2 ciążę. Moje pierwsze dziecko ma już 10 lat. Niestety idzie nam to niezbyt dobrze i nie ukrywam, że powoli tracę nadzieję. Mam pytanie do wszystkich z was, które są obeznane w temacie. Co miesiąc monitoruje swoje cykle tzn. m.in. mierzę co rano temperaturę. Do tej pory trzymałam się tego, że mierzy się ją o tej samej porze codziennie ale ostatnio przeczytałam, że KATEGORYCZNIE należy mierzyć ją PRZED WSTANIEM czyli jeszcze w łóżku. Nie mogę jednak znaleźć nigdzie wytłumaczenia dlaczego jest to tak ważne? Czy któraś z Pań mogłaby mi pomóc?
Metoda mierzenia temp polega na mierzeniu podstawowej temperatury ciała, ktora mierzy sie wlasnie zaraz po przebudzeniu bez wykonywania zbytnich ruchów, o tej samej porze i w tym samym miejscu (najlepiej pod językiem lub w pochwie, ale cały cykl w tym samym). Po wykonywaniu ruchów krążenie, ciśnienie rusza, i temperatura juz sie zmienia w zaleznosci od wielu czynników, ruchów, zdenerwowania, dlatego porównywać można tylko ta po przebudzeniu bo sa wtedy warunki porównywalne.
Carmen24l
Ja mialam taki wczoraj, kreska byla bardzo wyrazna i rozowa a ten dzisiejszy jest taki sam jak twoj dolnyUwaga, uwaga, moje testy owu:
Górny - 8dpo
Dolny - 9dpo. Moze wiecej wypiłam dzisiaj przed testem ale jest duzo jaśniejszy.
Cóż nam to mówi? Chyba nic
I co mam myslec ehhee
Ale jak mi agnesis napisala to u mnie owu jeszcze nie bylo ( no Bo temp stale niska)
Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk
reklama
Spark
Testowałam w czwartek. Negatyw. Temperatury nie mierzę codziennie, więc nie ma co na to patrzeć...Wydaje mi sie ze ta kreska na owu to taka mam prawie zawsze przez caly cykl (poza owu kiedy jest mocniejsza), takze to chyba nie o takiego pozytywa w tej "technice" chodzi. Testy owu ponoc wykrywaja betahcg jak jest juz minimum 10, a testy ciążowe o czulosci 10 najczesciej cienie wykrywaja jak jest jeszcze ponizej 10.
A testujesz raz na jakis czas? moze @ jednak nie przyjdzie albo cykl na tyle sie wydluzy ze rzeczywiscie bedzie owu z tego biezacego cyklu mierzysz temp?
a Ty jak tam Bertha ?