reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja zamówiłam inofem i termometr owu i dostałam sms że już jest, jadę do apteki a mojego zamówienia nie ma.... Pytam
- Co teraz? Drugi raz jechać nie będę.
- Postaram się o jakiś upust, sam powiadomię jak dotrze...
Tralalala pożyjemy zobaczymy. Prawda taka że daleko nie mam a przeważnie po drodze ale zdenerwowali mnie. Jedyna apteka w okolicy świadcząca usługi internetowe i takie coś!

Oj nie, to wada testu. We krwi hormonu było mniej niż 0,1 czyli w moczu nie mogło go być więcej.
Jak mi poprzednia ciążę wykryły facelle 10dpo tak teraz już im nie uwierzę ;) chyba, że będę robić po trzy, a to się nie opłaca, bo za to zrobię bete i będę miała pewność :)
Acha. Dobrze wiedzieć że testy czasami oszukuja[emoji6] można się już ucieszyć a później zonk[emoji50]zrobiłaś im niezłą antyreklame. Też ich nie kupię.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

I jestem po wizycie u ginekologa.
Oglądał na tym USG chyba z 5 minut aż się wystraszylam ze coś jest nie tak.
Jest zarodek z cialkiem żółtym ale serduszko jeszcze nie bije.
Wiec l4 nie dostałam powiedział ze tydzień dwa i będzie serduszko ale na ten czas niewiele mi może pomóc .
I nie wiem teraz co zrobić.
Wcisne się na wizytę na piątek za tydzień do mojej lekarki z Katowic jeszcze...
Przeraża mnie tylko wizja chodzenia do pracy gdzie już wszystkie trabia jak glupie, dyrekcja juz ma kogoś za mnie przygotowanego , ale swoją doga dopóki nie potwierdzę żywej ciazy nie ma prawa za mnie nikogo zatrudniać prawda? Bo teraz miałam 4 dni l4 od pediatry na gardło.
Po prostu lojalnie ja uprzedził am ze jak wszystko będzie w porządku to nie będę chodziła w ciąży do roboty ...
Dostała duphaston 2 razy dziennie plus ta luteina i plus nospa obowiązkowo rano na rozluźnienie ...
On znowu powiedział ze to wysokie zagniezdzenie nie jest do końca dobre ale rozwija się póki co.
Co lekarz to opinia :-(
A do kiedy masz zwolnienie. W przyszłym tygodniu serduszko na pewno będzie biło. Mi w pierwszej ciąży w 6 tyg 2 dn już biło, więc za pewne kwestia kilku dni.

Hej dziewczyny :)
Co do tego, że głowa (psychika) ma ogromne znaczenie dodam przykład: moja siostra z narzeczonym starali się przez rok. K nie była do końca pewna. Jej narzeczony pracuje za granicą. Jak zjeżdżał do PL siostra miała mieć akurat dni płodne (za każdym razem) i za każdym razem cykl rozregulowywał się tak, że jak A przyjeżdżał było już o dniach płodnych. Aż któregoś razu wziął Ją na "sposób" i przyjechał tydzień prędzej. I tak o to tym sposobem Ich cudowna córcia ma już skończone 4 miesiące :laugh2:
Wiem, że łatwo jest mówić żeby odpuścić - sama tego nie potrafię ;)

Cały czas Was nadrabiam i nadrobić nie mogę :p

Przepraszam za literówki

A do kiedy masz zwolnienie. W przyszłym tygodniu serduszko na pewno będzie biło. Mi w pierwszej ciąży w 6 tyg 2 dn już biło, więc za pewne kwestia kilku dni.

A mnie jak przyszłam w 7tc ginka nie zrobiła usg bo za wcześnie i musiałam wrócić w 8.
To może być różnie ale jak pójdziesz za wcześnie i go nie będzie dalej to najesz się nerwów.
Ja sama nie Wiem co zrobię tym razem, czy pobiegne wczesniej czy będę czekać, boję się znowu usłyszeć ze serce nie bije :(

No właśnie juz koniec zwolnienia.
Póki co jest 2,8 mm zarodek z cialkiem żółtym :-)
Ale dostałam ten duphaston i nosie na rozluźnienie obowiązkowo ( nie wiem już czy pisakam)

reklama
Do góry