reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A mnie jak przyszłam w 7tc ginka nie zrobiła usg bo za wcześnie i musiałam wrócić w 8.
To może być różnie ale jak pójdziesz za wcześnie i go nie będzie dalej to najesz się nerwów.
Ja sama nie Wiem co zrobię tym razem, czy pobiegne wczesniej czy będę czekać, boję się znowu usłyszeć ze serce nie bije :(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak się też takie coś przeżyło, to ten strach będzie nam towarzyszył przez całą każdą kolejna ciążę.

reklama
I jestem po wizycie u ginekologa.
Oglądał na tym USG chyba z 5 minut aż się wystraszylam ze coś jest nie tak.
Jest zarodek z cialkiem żółtym ale serduszko jeszcze nie bije.
Wiec l4 nie dostałam powiedział ze tydzień dwa i będzie serduszko ale na ten czas niewiele mi może pomóc .
I nie wiem teraz co zrobić.
Wcisne się na wizytę na piątek za tydzień do mojej lekarki z Katowic jeszcze...
Przeraża mnie tylko wizja chodzenia do pracy gdzie już wszystkie trabia jak glupie, dyrekcja juz ma kogoś za mnie przygotowanego , ale swoją doga dopóki nie potwierdzę żywej ciazy nie ma prawa za mnie nikogo zatrudniać prawda? Bo teraz miałam 4 dni l4 od pediatry na gardło.
Po prostu lojalnie ja uprzedził am ze jak wszystko będzie w porządku to nie będę chodziła w ciąży do roboty ...
Dostała duphaston 2 razy dziennie plus ta luteina i plus nospa obowiązkowo rano na rozluźnienie ...
On znowu powiedział ze to wysokie zagniezdzenie nie jest do końca dobre ale rozwija się póki co.
Co lekarz to opinia :-(
U mnie serduszko zabiło w 7 tygodniu więc jeszcze trochę cierpliwości. Idź do lekarza ogólnego i powiedz jaka jest sytuacja, nasciemniaj że się źle czujesz i poproś o zwolnienie na kolejny tydzień.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z rana [emoji1] właśnie wystartowalismy w podróż do Polski. Nawet nie wiecie jak się cieszę [emoji1]
Powiedzcie mi jak to jest z tą owulacja. Jak testy wychodzą i po tym wyjdzie blada kreska lub jej brak to znaczy że owu już była?
Wczoraj mi wyszła ciemna druga kreska i towarzyszył mi cały dzień ból prawego jajnika. Dziś póki co nie boli ale testu jeszcze nie robiłam.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z rana [emoji1] właśnie wystartowalismy w podróż do Polski. Nawet nie wiecie jak się cieszę [emoji1]
Powiedzcie mi jak to jest z tą owulacja. Jak testy wychodzą i po tym wyjdzie blada kreska lub jej brak to znaczy że owu już była?
Wczoraj mi wyszła ciemna druga kreska i towarzyszył mi cały dzień ból prawego jajnika. Dziś póki co nie boli ale testu jeszcze nie robiłam.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak test wyjdzie pozytywnie to owy powinna wystąpić w ciągu 24h

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedy rozpocząć testowanie:

Przed rozpoczęciem testowania należy określić długość przeciętnego cyklu menstruacyjnego (ilość dni od 1 dnia krwawienia miesięcznego do dnia poprzedzającego następne krwawienie). W poniższej tabeli możemy odczytać w którym dniu rozpoczynamy testowanie (zależnie od długości cyklu). Testy wykonujemy przez 3-5 dni lub do momentu wykrycia piku LH - codziennie o tej samej porze.

--------------------
Rano jest większe stężenie LH w moczu,- więc może się okazać, że rano test wyjdzie pozytywny, a wieczorem negatywny. Zależnie też ile się płynów piło (zaleca się przed testowaniem zaczekać z piciem 2 h)
Dlatego najlepiej gdzieś koło 19:00. Do 12:00 rośnie stężenie LH i niekoniecznie da miarodajny wynik.
--------------------
A tutaj stronka do obliczenia od którego dnia cyklu rozpocząć testowanie (gdyby ktoś nie wiedział).
Link do: Kiedy zrobić test owulacyjny, długość cyklu - Clearblue.com/pl

reklama
Do góry