reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ostatnia ciaza tez już miała się udac:( Nowy lekarz był i dal nadzieję, ale niestety nie pomogło....Byłam w szpitalu na badaniach na 1 i 2 fazę i poza potwierdzeniem Hashimoto nic nie wykazalo więcej:(
Usłyszałam od lekarza zebym dała mu czas a on dobierze leki i będzie dobrze, ze niby najważniejsze ze szybko zachodzę w ciążę....
a chesz przy tym lekarzu zostac czy masz w planach szukac innego?

reklama
Martyska czasem warto oddać się w ręce lekarza na dłużej. Ja w swoich staraniach też byłam niecierpliwy i zmieniała co chwila bo wydawało mi się że może ten następny znajdzie przyczynę niepłodności. Może daj mu czas, jeśli mówi że dobierze leki to tak zrobi. Jak będzie się przyciągały ro wtedy bym myślała.

Napisane na SM-G903F w Forum BabyBoom

Martyska czasem warto oddać się w ręce lekarza na dłużej. Ja w swoich staraniach też byłam niecierpliwy i zmieniała co chwila bo wydawało mi się że może ten następny znajdzie przyczynę niepłodności. Może daj mu czas, jeśli mówi że dobierze leki to tak zrobi. Jak będzie się przyciągały ro wtedy bym myślała.

Ja zostanę przy tej kobiecie bo jest konkretna i ma wiedzę i chce pomoc i jest przy tym ludzka. Odpisuje na każdy sms. Ale tez chodze w miedzy czasie do innych żeby może cos wymyślili innego ale niestety już tamci sa ograniczeni...Nikt nie chce przepisac clexanu na refundacje a to koszty straszne a mam brac 0,6 wiec prawie 600zł miesięcznie:(
Mam wrazenie ze niektórzy ginekolodzy to potrafią przepisac tabletki i cytologie zrobić i na tym konczy się ich wiedza:(
Ostanio nawet jedna lekarka w spzitalu zapytala się czy ja medycynę studiowałam bo wiem więcej niż nie jedni lekarze na oddziale:) Smiałam się bo ja nie nawidziłam biologii nigdy a tu teraz taki komentarz:)

Wiecie tylko w najczarniejszych snach nie przewidywałam, że cos takiego może mnie spotkać:( Czekaliśmy od slubu 4 lata aż się zdecydowaliśmy bo zawsze a to szkoła a to praca a to kolejne wymówki a jak się zdecydowaliśmy to prezentem na 4 rocznice slubu zamiast dziecko było poronienie:(
Wiem jedno kiedyś myślałam ze tego nie przeżyję, a teraz wiem że nie ma innej opcji i .. muszę życ dalej, wstawać i walczyć...usmiechac się chociaż serce krwawi i krzyczy...
Cytują W.Szymborską " Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono ..."

reklama
Wiecie tylko w najczarniejszych snach nie przewidywałam, że cos takiego może mnie spotkać:( Czekaliśmy od slubu 4 lata aż się zdecydowaliśmy bo zawsze a to szkoła a to praca a to kolejne wymówki a jak się zdecydowaliśmy to prezentem na 4 rocznice slubu zamiast dziecko było poronienie:(
Wiem jedno kiedyś myślałam ze tego nie przeżyję, a teraz wiem że nie ma innej opcji i .. muszę życ dalej, wstawać i walczyć...usmiechac się chociaż serce krwawi i krzyczy...
Cytują W.Szymborską " Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono ..."
Kochana będzie dobrze. Musisz wierzyć. Czasu się nie cofnie i tak nie ma gwarancji, że przy innych decyzjach byłoby inaczej.
My zaczęliśmy starania zaraz po ślubie. Wcześniej zabezpieczając się na potęgę. Później nie raz sobie zarzucając że gdyby może nie to już bym miała malucha przy sobie. Ale się doczekałem. Nawet 2[emoji2] i choć okres starań był dla mnie bardzo trudny to wiem że nie można się poddawać.

Do góry