reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kacha, oby nie bolało jutro! ja tak nie lubie dentystów..
Porządnie obstawiliscie cykl :) U nas byly w sumie 3 przytulanka, co 2 dni, co powinno obstawic moje potencjalnie dwie owulacje w tym cyklu :) Po pierwszej jestem dzisiaj 7dpo - ona byla potwierdzona monitoringiem.. choc moze sie gin pomylił i wcale pecherzyk jeszcze nie pekł ale jeszcze rósł.. Zresztą temperatura nie wzrosła zbytnio po niej, wiec nawet jakby co, to nie wytwarzalam progesteronu wystarczajaco, zeby cos sie dobrego zadzialo.
Druga owu zaobserwowalam w poniedziałek. To potwierdzone sluzem, temperatura. I po tej jestem dzisiaj 2dpo.
Widzac co sie świeci po pierwszej potencjalnie owu, nie wzielam dupka zgodnie z zaleceniem gina, tylko poczekalam, az ta druga owu minie i zaczelam brac dupka od wczoraj wieczorem. 2x1.
Teraz czekanie.... Nie chce mi sie wierzyc ze sie nagle uda, ale oczywiscie nadzieja jest wielka. W końcu mamy rezerwacje! ;)

Witam z rana [emoji6] kurcze dzis zaczelam brac clo. Mam dawke 3x1 a dopiero wczoraj mi sie przypomnialo i zobaczylam ze gin mi przepisal opakowanie 10 tab. [emoji45] pije saszetki ( niby tez na pecherzyki) ale kto wie czy ona wg dziala i ma chociaz dzialanie jednej tabletki [emoji45] nie wiem czy w aptece mi na przypal sprzeda a powiem ze recepte doniose [emoji45] brakuje mi raptem 5 tabletek [emoji22][emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No krótko gadał w sumie ale powiedział ze najważniejsze to nie myśleć o tym ze sie staramy[emoji14]nasza głowa sprawia ze sie nie udaje , nawet głowa partnera który jest nastawiony na jeden cel :) zmiana diety również pomaga[emoji14]oczywiscie używki tez nie sa wskazane[emoji14]mówił również ze 85% par udaje sie zajść do roku czasu a po wlasnie roku nalezy udac sie do lekarza zeby sprawdzic czy wszystko jest okej i to nie musi byc od razu jakas choroba tylko czasem starczy poprawić drobny szczegół jak np wprowadzić jakiś lek :) dodał jeszcze żeby na prawde postarac sie nie myslec o tym ze dzisiaj owulacja i dzisiaj musimy sie kochać tylko jesli para decyduje sie na dziecko to powinni odstawić antykoncepcje i współzyć jak dotychczas[emoji14]niby średnio para kochająca sie 3/4 razy w tygodniu jesli ma na to ochote to uda sie im zajsc w ciąże[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 2h temu skończyłam jeść kebaba- tak niezdrowoo ... ;p
Ja juz nie będę jadła nie zdrowych rzeczy narazie...wczoraj nie jadłam co prawda kebaba ale rolady kluski i kapustę. ..rani myslalam ze umrę niedobrze mi było i chciało mi się e-e :p i nic nie wyszło na zarlam się śliwek i uff. ...ulga

No krótko gadał w sumie ale powiedział ze najważniejsze to nie myśleć o tym ze sie staramy[emoji14]nasza głowa sprawia ze sie nie udaje , nawet głowa partnera który jest nastawiony na jeden cel :) zmiana diety również pomaga[emoji14]oczywiscie używki tez nie sa wskazane[emoji14]mówił również ze 85% par udaje sie zajść do roku czasu a po wlasnie roku nalezy udac sie do lekarza zeby sprawdzic czy wszystko jest okej i to nie musi byc od razu jakas choroba tylko czasem starczy poprawić drobny szczegół jak np wprowadzić jakiś lek :) dodał jeszcze żeby na prawde postarac sie nie myslec o tym ze dzisiaj owulacja i dzisiaj musimy sie kochać tylko jesli para decyduje sie na dziecko to powinni odstawić antykoncepcje i współzyć jak dotychczas[emoji14]niby średnio para kochająca sie 3/4 razy w tygodniu jesli ma na to ochote to uda sie im zajsc w ciąże[emoji14]

Dzieki Megan za relacje! :)
Chetnie poznalabym chemiczną analizę, jak ta głowa i pozytywne myslenie o tym, ze teraz zachodze w ciążę, przeszkadza w zajściu.. dziewne to jest, nie? Z jednej strony mowi sie, ze pozytywnym nastawieniem sie pomaga, a z drugiej strony nagle przy zachodzeniu w ciaze to samo pozytywne nastawienie przeszkadza..
"średnio para kochająca sie 3/4 razy w tygodniu jesli ma na to ochote to uda sie im zajsc w ciąże" - no i tu wracamy do tematu jak czesto kto sie przytula i czy w związku z tym można sie wyluzować i nie planować przytulanek, czy trzeba to planować. Ciekawe zresztą jakie są statystyki, jak pary (nie mowie o pierwszych miesiacach zakochania) czesto sie kochają. czy to rzeczywiscie norma 3/4 razy w tygodniu - czyli co najmniej co drugi dzień cały rok?... takim tekstem w telewizji, lekarz moze spowodować w parach, ktore maja gorsza statystyke, kompleksy/mysli, ze cos w nich jest nie tak..
takie moje przemyslenia..

to prawda,jak sie glowa zablokuje to jest trudniej, wiem po sobie :)

Ja juz nie będę jadła nie zdrowych rzeczy narazie...wczoraj nie jadłam co prawda kebaba ale rolady kluski i kapustę. ..rani myslalam ze umrę niedobrze mi było i chciało mi się e-e :p i nic nie wyszło na zarlam się śliwek i uff. ...ulga
zazdroszcze, ze wchodza Ci takie rzeczy na poczatku ciazy, ja nie moglam nawet suchego chleba przelknac :(

zazdroszcze, ze wchodza Ci takie rzeczy na poczatku ciazy, ja nie moglam nawet suchego chleba przelknac :(
Średnio mi wchodziły jeśli chodzi o rolady...wszystko wydaje mi się przesolone. ..dowalilam do tego sosu z mięsa jogurtu naturalnego i juz tak slone nie było :D próbuje się dzisiaj dostać do gina. ..ale może to jednak za wcześnie? Może jednak iść w piątek faktycznie? :-(
Jakieś takie mam wątpliwości napewno jest w porządku bo juz mnie męczą nudności ale już był chciała tez jak koleżanki usłyszeć bijące serduszko i ze wszystko jest w porządku. ..

reklama
Tylko z drugiej strony jak pójdę w piątek na wizytę prywatna a powie mi ze jeszcze za wcześnie to się wściekne na maksa.
A w środy mam za darmo z luxmedu

Do góry