reklama
Kiedyś czytałam że kobiety z jakiegoś plemienia które w codziennej diecie spożywają korzen manioku wykazują się największą plodnoscia i rodza najwięcej bliźniąt. Poszperalam na Amazon i znalazłam suplement diety który zawiera właśnie wyciąg z manioku. Może by tak zamówić? [emoji6] kilka predyspozycji mam (wysoki wzrost,nadwagą no i po 30 r.z.)Na ryzyko ciąży bliźniaczej wpływa wiele czynników:
- dziedziczność;
- rasa;
- wiek matki;
- ilość dotychczas przebytych porodów;
- stosowanie środków hormonalnych pobudzających owulację;
- technik wspomaganego rozrodu.
Statystyki wskazują, że ciąża mnoga częściej przypada w udziale kobietom niezamężnym, wysokim, otyłym. Obserwuje się, iż na powstanie ciąży polizygotycznej wpływ ma ilość stosunków, moment ich odbycia w trakcie cyklu owulacyjnego oraz pora roku, (z letnich ciąż rodzi się więcej bliźniąt). Predysponującym czynnikiem jest także zapłodnienie po odstawieniu preparatów antykoncepcyjnych.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Aleksandrax
Fanka BB :)
Hmm ciekawe o jaki składnik manioku chodzi, bo masz jeszcze tapioke czyli mąkę z manioku. Widzialam ja chyba w sklepach ze zdrową żywnością.Kiedyś czytałam że kobiety z jakiegoś plemienia które w codziennej diecie spożywają korzen manioku wykazują się największą plodnoscia i rodza najwięcej bliźniąt. Poszperalam na Amazon i znalazłam suplement diety który zawiera właśnie wyciąg z manioku. Może by tak zamówić? [emoji6] kilka predyspozycji mam (wysoki wzrost,nadwagą no i po 30 r.z.)
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Hejka ! Chyba przebrnęłam przez wszystkie wasze posty hihihi Rozśmieszyła mnie kwestia naszych dzieci czekających na rodzeństwo. Mój syn ostatnio znalazł u mnie w torebce test ciążowy i z premedytacją poczekał aż mąż wróci do domu i przy nim zapytał mnie po co mi on. Kiedy zapytałam się go dlaczego wcześniej mnie nie zapytał powiedział że jeżeli byłabym teraz w ciąży to znaczy że zdradziłam tatę bo jakoś tyle czasu się kochamy a dzidzi nie ma. Cóż przykro mi się zrobiło ale jest za mały żeby mu wytłumaczyć o co chodzi. Jedyne co im mówię to tylko że może kiedyś będzie, jak Bóg da ale chyba tego nie łyknęli hehehe
Ogólnie o wyciąg z korzenia było napisane. Ale swoją drogą ciekawe jaki to składnik ma takie właściwości.Hmm ciekawe o jaki składnik manioku chodzi, bo masz jeszcze tapioke czyli mąkę z manioku. Widzialam ja chyba w sklepach ze zdrową żywnością.
Tak w ogóle to się zastanawiam jakie suplementy by zacząć brać żeby się wspomóc. Myślałam o inofemie plus to co już biorę czyli femibion 1 i wiesiolek.
Chyba że polecacie coś innego.
Siwa myśle ze inofem i wiesiołek wystarczy. Wez jeszcze wit D mnóstwo osób ma niedobór a to tez odgrywa znacząca role.
Ale nie świruj tez tak z tymi suplementami.... Co ma byc to i tak bedzie czy będziesz łykać garść a masz zajść to zajdziesz jesli nie teraz to możesz stawać na głowie faszerować sie a i tak to nic nie da. Troche sie wyluzuj. Wiem ze to mega trudne wiem. Ale dla swojego dobra zobaczysz im więcej mysli skupisz na czymś innym tym lepiej.
Ale nie świruj tez tak z tymi suplementami.... Co ma byc to i tak bedzie czy będziesz łykać garść a masz zajść to zajdziesz jesli nie teraz to możesz stawać na głowie faszerować sie a i tak to nic nie da. Troche sie wyluzuj. Wiem ze to mega trudne wiem. Ale dla swojego dobra zobaczysz im więcej mysli skupisz na czymś innym tym lepiej.
Aleksandrax
Wit D w Polsce wszyscy powinni suplementowac, bo przy naszym klimacie nie ma szans abyśmy nie mieli niedoborów.Siwa myśle ze inofem i wiesiołek wystarczy. Wez jeszcze wit D mnóstwo osób ma niedobór a to tez odgrywa znacząca role.
Magda36
Na początku roku byłam w szpitalu. Zrobili mi hormony, hsg i usg dopochwowe. Usg, hsg ok. Natomiast niski estradiol i progesteron w 3 dniu cyklu plus prolaktemia czynnosciowa. Nikt o pcos nic nie wspominał.Magda a Ty byłaś diagnozowana w kierunku PCOS ? Pamiętam, że pisałaś o skąpych miesiączkach ...do tego niski estradiol. W każdym razie na pewno musisz się skontaktować z ginem.
reklama
Zamawiała któraś?
Link do: 50 TESTY OWULACYJNE 5 TEST CIĄŻOWY czułe 10mIU/ml!
Kurde najpierw zamówiłam a potem przeczytałam komentarze, dawno nic nie kupowałam na allegro...
Link do: 50 TESTY OWULACYJNE 5 TEST CIĄŻOWY czułe 10mIU/ml!
Kurde najpierw zamówiłam a potem przeczytałam komentarze, dawno nic nie kupowałam na allegro...