reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Magda a Ty byłaś diagnozowana w kierunku PCOS ? Pamiętam, że pisałaś o skąpych miesiączkach ...do tego niski estradiol. W każdym razie na pewno musisz się skontaktować z ginem.

reklama
Na ryzyko ciąży bliźniaczej wpływa wiele czynników:
  • dziedziczność;
  • rasa;
  • wiek matki;
  • ilość dotychczas przebytych porodów;
  • stosowanie środków hormonalnych pobudzających owulację;
  • technik wspomaganego rozrodu.

Statystyki wskazują, że ciąża mnoga częściej przypada w udziale kobietom niezamężnym, wysokim, otyłym. Obserwuje się, iż na powstanie ciąży polizygotycznej wpływ ma ilość stosunków, moment ich odbycia w trakcie cyklu owulacyjnego oraz pora roku, (z letnich ciąż rodzi się więcej bliźniąt). Predysponującym czynnikiem jest także zapłodnienie po odstawieniu preparatów antykoncepcyjnych.
Kiedyś czytałam że kobiety z jakiegoś plemienia które w codziennej diecie spożywają korzen manioku wykazują się największą plodnoscia i rodza najwięcej bliźniąt. Poszperalam na Amazon i znalazłam suplement diety który zawiera właśnie wyciąg z manioku. Może by tak zamówić? [emoji6] kilka predyspozycji mam (wysoki wzrost,nadwagą no i po 30 r.z.)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedyś czytałam że kobiety z jakiegoś plemienia które w codziennej diecie spożywają korzen manioku wykazują się największą plodnoscia i rodza najwięcej bliźniąt. Poszperalam na Amazon i znalazłam suplement diety który zawiera właśnie wyciąg z manioku. Może by tak zamówić? [emoji6] kilka predyspozycji mam (wysoki wzrost,nadwagą no i po 30 r.z.)

Hmm ciekawe o jaki składnik manioku chodzi, bo masz jeszcze tapioke czyli mąkę z manioku. Widzialam ja chyba w sklepach ze zdrową żywnością.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka ! Chyba przebrnęłam przez wszystkie wasze posty hihihi Rozśmieszyła mnie kwestia naszych dzieci czekających na rodzeństwo. Mój syn ostatnio znalazł u mnie w torebce test ciążowy i z premedytacją poczekał aż mąż wróci do domu i przy nim zapytał mnie po co mi on. Kiedy zapytałam się go dlaczego wcześniej mnie nie zapytał powiedział że jeżeli byłabym teraz w ciąży to znaczy że zdradziłam tatę bo jakoś tyle czasu się kochamy a dzidzi nie ma. Cóż przykro mi się zrobiło ale jest za mały żeby mu wytłumaczyć o co chodzi. Jedyne co im mówię to tylko że może kiedyś będzie, jak Bóg da ale chyba tego nie łyknęli hehehe

Hmm ciekawe o jaki składnik manioku chodzi, bo masz jeszcze tapioke czyli mąkę z manioku. Widzialam ja chyba w sklepach ze zdrową żywnością.

Ogólnie o wyciąg z korzenia było napisane. Ale swoją drogą ciekawe jaki to składnik ma takie właściwości.

Tak w ogóle to się zastanawiam jakie suplementy by zacząć brać żeby się wspomóc. Myślałam o inofemie plus to co już biorę czyli femibion 1 i wiesiolek.
Chyba że polecacie coś innego.

Siwa myśle ze inofem i wiesiołek wystarczy. Wez jeszcze wit D mnóstwo osób ma niedobór a to tez odgrywa znacząca role.
Ale nie świruj tez tak z tymi suplementami.... Co ma byc to i tak bedzie czy będziesz łykać garść a masz zajść to zajdziesz jesli nie teraz to możesz stawać na głowie faszerować sie a i tak to nic nie da. Troche sie wyluzuj. Wiem ze to mega trudne wiem. Ale dla swojego dobra zobaczysz im więcej mysli skupisz na czymś innym tym lepiej.

Siwa myśle ze inofem i wiesiołek wystarczy. Wez jeszcze wit D mnóstwo osób ma niedobór a to tez odgrywa znacząca role.
Ale nie świruj tez tak z tymi suplementami.... Co ma byc to i tak bedzie czy będziesz łykać garść a masz zajść to zajdziesz jesli nie teraz to możesz stawać na głowie faszerować sie a i tak to nic nie da. Troche sie wyluzuj. Wiem ze to mega trudne wiem. Ale dla swojego dobra zobaczysz im więcej mysli skupisz na czymś innym tym lepiej.
Wit D w Polsce wszyscy powinni suplementowac, bo przy naszym klimacie nie ma szans abyśmy nie mieli niedoborów.

Magda a Ty byłaś diagnozowana w kierunku PCOS ? Pamiętam, że pisałaś o skąpych miesiączkach ...do tego niski estradiol. W każdym razie na pewno musisz się skontaktować z ginem.
Na początku roku byłam w szpitalu. Zrobili mi hormony, hsg i usg dopochwowe. Usg, hsg ok. Natomiast niski estradiol i progesteron w 3 dniu cyklu plus prolaktemia czynnosciowa. Nikt o pcos nic nie wspominał.

reklama
Do góry