reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

AnaMaria a długie masz cykle? Testowałaś już może? Ale będzie super niespodzianka jak mały kropek siedzi w środku [emoji5]

Co do dzieci i rodzeństwa, to rodzice chcą z reguły parkę. Same dzieci często chcą rodzeństwo tej samej płci co są. Z psychologicznego punktu widzenia podobno dzieci tej samej płci razem dorastając maja lepszy kontakt. Wspólne zainteresowana np, chłopcy auta, wyścigi itp a dziewczynki lalki, misie itp. Wiadomo, że nie jest to regułą ale potwierdzone badaniami. Ja mam 2 siostry. Jako dzieci bawiliśmy się razem dobrze, jak trzeba to biłyśmy o zabawki. Jako nastolatki miałyśmy pierwsze wspólne sekrety i wzajemne wsparcie. Bratu nie powiesz o pierwszej miesiączce :wink:. Jako dorosłe mamy super kontakt choć mieszkamy daleko od siebie.
A jakie były wasze relacje z rodzeństwem?

Mam 20 lat starsze rodzenstwo. Traktowali mnie jak swoje dziecko a nie siostre zwlaszcza, ze dzieci maja w podobnym wieku co ja :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gdzieś czytałam ze testy owu wychodzą w ciąży pozytywne jak jest beta juz > 10. I zeby sugerowały ciąże musza byc obie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. Tego LH zawsze troche w organizmie mamy stad te bladziochy owu wychodzą.

Siwa :( mocno trzymam za ciebie kciuki zeby przyszła kropeczka do Ciebie :*
Ja jestem zaopatrzona w testy owulacyjne na następny cykl,ale sprawdzę w poniedziałek czy to prawda zatestuje ciazowym i owulacyjnym.

haha :) No mama to Cię teraz syn zawstydzi :) To da sobie radę, język jest najważniejszy :) Byle tylko dzieci były tolerancyjne ..

Cześć kochana! dobrze że jesteś. Spokojnie, dochodźcie do siebie, dajcie sobie czas, a potem wracajcie do starań!
Tabelką Siwa się opiekowała, ja przejęłam na chwilę żeby siwą odciążyć :) Zrobiłam mały upgrade, jak wrocisz do aktywnych starań, to może przejmiesz nowy wzór :)

Ty się nic nie ogarniaj! Dalej się ciesz i nas tym zarażaj! :)

Dwujajowe na pewno - bo to kobieta musi te 2 jaja wypuscic w czasie jednej owulacji. A jednojajowe - to nie wiem w sumie od czego zależą...

U mnie dzisiaj w ogole wrócił śluz płodny... wczoraj bylam u gina i stwierdzil, ze pecherzyk pekl i nie widzial innego, a dzisiaj mam sluz plodny znowu.. moze jakis drugi jednak sie schowal i bedzie druga owulka.. czyli dzisiaj jeszcze M przycisne ;)

Witajcie nowe koleżanki! Poniżej tabelka, mozecie poznać aktualne fajterki, jak i szczęściary. ;)
Jak chcecie sie dopisac, to podajcie dane, ja zaktualizuje tabelke.
Generalnie teraz cel na maj 2017 mamy taki, aby było 8 ciąż! ;)

Madziara - jak tam z @? mialas na dzisiaj termin... testowalas?
Dariana, Majka - wy jutro :) testujecie??

Zobacz załącznik 768472

Ja czytalam, ze to wlasnie jednojajowe blizniaki sa skonnoscia genetyczna przenoszona w linii zenskiej. A ze dwujajowe o przypadek.

Teraz siadlam aby poczytac na ten temat i kurcze co strona to inne info. I badz tu madra.
Ale zgadzaja sie co do jednego, ze blizniaki w rodzinie po stronie zenskiej zwiekszaja szanse na blizniaki.
U mnie nie ma ani jednej parki blizniakow.

Ostatnia edycja:
Gdzieś czytałam ze testy owu wychodzą w ciąży pozytywne jak jest beta juz > 10. I zeby sugerowały ciąże musza byc obie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. Tego LH zawsze troche w organizmie mamy stad te bladziochy owu wychodzą.

Siwa :( mocno trzymam za ciebie kciuki zeby przyszła kropeczka do Ciebie :*
Dziekuje Bertha za odpowiedź:). Poczekam do terminu miesiaczki i zatestuje:) zawsze szuka sie jakiejs nadziei ;)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czytalam, ze to wlasnie jednojajowe blizniaki sa skonnoscia genetyczna przenoszona w linii zenskiej. A ze dwujajowe o przypadek.

Teraz siadlam aby poczytac na ten temat i kurcze co strona to inne info. I badz tu madra.
Ale zgadzaja sie co do jednego, ze blizniaki w rodzinie po stronie zenskiej zwiekszaja szanse na blizniaki.
U mnie nie ma ani jednej parki blizniakow.

Na chłopski rozum - zeby były dwujajowe to musza byc dwa jaja. Jaja tworzy kobieta, wiec musi miec podwójna owulacje. Czy to jest genetyczne ze sa podwójne owulacje - nie wiem (pomijam oczywiście kwestie stymulacji, kiedy to wiecej jaj często dojrzewa). Ale z pewnością to zasługa kobiety ;)

Do góry