reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Moj teściu miał siostry bliźniaczki i nikt nie miał z jego dzieci bliźniąt. ...tez jest prawdopodobieństwo u nas :D ile będzie tyle będzie byle zdrowe
Moja mama twierdzi że sklonnosc genetyczna do bliźniąt się dziedziczy w linni żeńskiej.
Moja prababcia z linni dziadka miała 2 razy samych synów i nikt w kolejnych pokoleniach nie miał.

Nie sprawdzalam pod kątem naukowych tych jej rewelacji więc nie traktujcie tego jak fakt[emoji14]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mama twierdzi że sklonnosc genetyczna do bliźniąt się dziedziczy w linni żeńskiej.
Moja prababcia z linni dziadka miała 2 razy samych synów i nikt w kolejnych pokoleniach nie miał.

Nie sprawdzalam pod kątem naukowych tych jej rewelacji więc nie traktujcie tego jak fakt[emoji14]

Wiesz, wszystko przed Tobą, możesz jeszcze obalić tą teze :D

Dzieki za kciuki [emoji8] dzis mam 30 dc wiec powinna lada dzien przyjsc. Tylko ze do pierwsza po poronieniu wiec roznie moze byc. Bylabym w szoku gdyby sie udalo bo tylko po 2 razach spisalam cykl na straty. Trzymam kciuki za Was [emoji110][emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzol u mnie tez 30 dc dzis i tez czekam zobaczymy czy coś z tego będzie [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz, wszystko przed Tobą, możesz jeszcze obalić tą teze :D
Haha mam nadzieję że nie.
Już teraz się zastanawiam czy nie zwariowalam z drugim, przy naszym metrażu i 2 latku w okresie buntu.
Ale czuję że muszę, bo wtedy tamto poronienie na zawsze zostanie ostateczną porażka.
Głupie może nie wiem.

u mnie tez dzis 30 dc ...ale mam nadzieje ze @ sie juz nie pojawi na dlugooo ;)
AnaMaria a długie masz cykle? Testowałaś już może? Ale będzie super niespodzianka jak mały kropek siedzi w środku ☺

Co do dzieci i rodzeństwa, to rodzice chcą z reguły parkę. Same dzieci często chcą rodzeństwo tej samej płci co są. Z psychologicznego punktu widzenia podobno dzieci tej samej płci razem dorastając maja lepszy kontakt. Wspólne zainteresowana np, chłopcy auta, wyścigi itp a dziewczynki lalki, misie itp. Wiadomo, że nie jest to regułą ale potwierdzone badaniami. Ja mam 2 siostry. Jako dzieci bawiliśmy się razem dobrze, jak trzeba to biłyśmy o zabawki. Jako nastolatki miałyśmy pierwsze wspólne sekrety i wzajemne wsparcie. Bratu nie powiesz o pierwszej miesiączce :wink:. Jako dorosłe mamy super kontakt choć mieszkamy daleko od siebie.
A jakie były wasze relacje z rodzeństwem?

Ostatnia edycja:
Aleksandax mam tak samo. Jak decydowaliśmy się na drugie starania to na pełnym luzie, tak troichę bez przekonania. W pierwszą ciążę zachodziłam dość długo bo rok i 5 miesięcy.Stwierdziłam, że jeśli nie zajdę to trudno, mam już jedno dziecko. Zaszłam szybko, no i niestety poroniłam. Roniąc powiedziałam sobie, że na tym koniec. Ale po tej stracie została taka wielka pustka, że teraz tak strasznie chcemy żeby się udało. Walczymy, mamy przez to niezłe parcie na tą ciążę.

Arya i Carmen witajcie Kochane w naszym gronie:))
Salatka wszystko bedzie dobrze zobaczysz, tak jak dziewczyny radza, odpocznij sobie fizycznie i psychicznie nie mysl o niczym pelen relaks:*

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej kochane.. ja już wróciłam z wakacji... !
Cześć kochana! dobrze że jesteś. Spokojnie, dochodźcie do siebie, dajcie sobie czas, a potem wracajcie do starań!
Tabelką Siwa się opiekowała, ja przejęłam na chwilę żeby siwą odciążyć :) Zrobiłam mały upgrade, jak wrocisz do aktywnych starań, to może przejmiesz nowy wzór :)

Przepraszam. Dobrze wiem jak to boli a jednak nie powstrzymalo mnie to przed roadosnym obwieszczaniem ze mi sie udalo...

Ale wiece tutaj jest mila atmosfera... Nigdzie nie jest tak dobrze i milo jak tu z Wami:)
Wiem wiem:) ja tez nie mialam nic zlego na mysli:)
Wiem jak ja sie czulam wczesniej i wyobrazam sobie jak Wy musicie sie czuc. Wiec ogarne sie, obiecuje:)
Ty się nic nie ogarniaj! Dalej się ciesz i nas tym zarażaj! :)

Dwujajowe na pewno - bo to kobieta musi te 2 jaja wypuscic w czasie jednej owulacji. A jednojajowe - to nie wiem w sumie od czego zależą...

U mnie dzisiaj w ogole wrócił śluz płodny... wczoraj bylam u gina i stwierdzil, ze pecherzyk pekl i nie widzial innego, a dzisiaj mam sluz plodny znowu.. moze jakis drugi jednak sie schowal i bedzie druga owulka.. czyli dzisiaj jeszcze M przycisne ;)

Witajcie nowe koleżanki! Poniżej tabelka, mozecie poznać aktualne fajterki, jak i szczęściary. ;)
Jak chcecie sie dopisac, to podajcie dane, ja zaktualizuje tabelke.
Generalnie teraz cel na maj 2017 mamy taki, aby było 8 ciąż! ;)

Madziara - jak tam z @? mialas na dzisiaj termin... testowalas?
Dariana, Majka - wy jutro :) testujecie??

upload_2016-8-19_15-21-34.png

Załączniki

• upload_2016-8-19_15-21-34.png
    upload_2016-8-19_15-21-34.png
    33,1 KB · Wyświetleń: 272
Do góry