reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A dlaczego myślisz że owu juz była?
Trzeba dziś próbować :)
Mysle ze owu byla, bo wczoraj byl duzy spadek temp, sluz rozciagliwy - myslalam, ze to dopiero poczatek plodnych, a dzisiaj temp wyzsza o 0.2, i sluz z rozciagliwego juz sie zmienia na lepki... a godzine temu czulam kłucia w lewym jajniku... o, teraz znowu mocno ukłuło.. ale jestem zła...
na wizyte juz na poczatku cyklu umowilam sie na jutro, bo tak sobie przeliczylam, ze bedzie akurat zaraz przed owu, a tu dupa, bedzie juz po. No nic, omowie IUI na przyszly cykl, przepisze mi leki, powie jak sie przygotować i tyle.

Jasne, bedziemy probowac dzisiaj... ale małe szanse.. :(

reklama
Czyli co to oznacza? że progesteron za niski czy co z tym ciałkiem żółtym?
Ale teraz jestes jeszcze 5 dni przed @, to moze warto juz zbadac progesteron i leki wprowadzic, zeby utrzymać kropka??....
Tak progesteron za niski. Lekarz powiedział ze jak @ nie przyjdzie to dwa dni po terminie spodziewanej @ mam przyjechać do niego na betę i wtedy leki. Do niego mam 30 km, a jak pytałam się czy mogę betę zrobić u lekarza rodzinnego to powiedział ze będę musiała zapłacić 15€ i zrobią mi zwykły test. Także czekam do poniedziałku jak w poniedziałek @ nie przyjdzie a test ciazowy pokaże mi choćby cień cienia to lecę do niego we wtorek.

Ja tez nie wiem czy nie zmarnowalam, bo za pozno sie wzielismy za robote. A owu byla 15/16.08 .Moze sie przesunela to poprzytulajcie jeszcze dzisiaj. Kiedy masz zamiar testowac?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie od razu po owu momentalnie śluz zmienia się na lepki, takze wiem kiedy jest juz po. Jedynie szansa, ze zdążymy w okienko tych 12-tu godzin, kiedy jeszcze komórka jajowa jest zdolna do zaplodnienia.
A mialam w poniedzialek straszna ochote, i M nie dał sie namówic na przytulanki... jednak trzeba sluchac organizmu, musze mu powiedziec o tym...
Testowac bede pewnie od 10-11dpo, czyli gdzies od 27-28.08.

Dzisiaj przegielam , w pracy się chyba roznioslo juz .... mam takie dziwne bole raz mnie tak zakulo ale nie jak na okres właśnie i juz kestem posiurana ze co się dzieje złego. ..boże niech już będzie ten piątek.
Ciekawe czy da mi l4 czy powie żeby narazie uważać na siebie i na następnej wizycie. ..

Szkoda ze nie mozna zajrzec do srodka i zobaczyc co tam sie dzieje[emoji14]ile to juz kobitek spisalo cykl na straty a tu prosze niespodzianka[emoji14]takze glowa do gory,cyc do przodu[emoji14]dzialac ile sie da i tyle[emoji14]mnie od 12dc pobolewa co jakis czas podbrzusze lub kluje oraz mam duzo sluzu i wczoraj mialam raz troszenke sluz taki lekko brazowy a dzisiaj bylo duzo wiecej tego plamienia :D wiec jestem ciekawa kiedy ta owulka u mnie sie pojawi[emoji14]dodam ze dzisiaj 14dc:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Izabela dobrze ze juz wiesz w czym rzecz.Czasu nie cofniesz.Staraj się i jak zaskoczysz a chyba to problemem u Ciebie nie jest to biegiem do lekarza po leki.
anamaria gratki testu!widziałam ze długo się staralas, zdradz nam kochana co takiego zrobiłaś ze zaskoczyło.Ja też jestem z dlugodystansowcow.O pierwsza staralam sie prawie 1,5 roku, o drugą tylko 4miesiace ale nie powiodło się a teraz mi leci 8 cykl.
bertha a który masz dzien cyklu?Może jeszcze nic straconego.pokochaj się dziś ze swoim tak na wszelki wypadek.
U mnie 9 dc i owulka raczej będzie z lewego jajnika.Zaczyna pojawiać się śluz,cmic jajnik ala co z tego jak mam takie objawy co drugi cykl jak w zegarku i nic z tego nie ma.Wogole to z tego lewego nigdy ciazy nie było.Wieksze zaufanie mam do prawego bo z niego 2 ciaze miałam i nie czuje go przy owulce i wtedy też mniej się spinam bo tak naprawdę nie wiem kiedy owulka.Wczoraj byłam u dentysty i zab ktory byl leczony kanalowo do wyrwania.Byl prawidlowo przeleczony ale niestety kosc nie dala rady i nie ma co go leczyc powtornie.Wiec w nastepnym tyg.po plodnych czeka mnie wyrywanie zeba.Boje sie strasznie.Teraz juz wolalabym miec to za sobą ale oczywiście musiała mi się pojawić opryszczka i nic teraz dentysta nie zrobi.Muszę ją wyleczyć i wtedy będzie rwanie.Wiec ten cykl to raczej kiepski będzie w staraniach.W weekend mam dni plodne wiec będziemy działać ale jakos nawet mi się niechce za bardzo bzykac.Dziś zawiozlam auto do naprawy i za parę dni ponad 1000 będę musiała wydać.Wszystko idzie pod górkę ale ja już zluzowalam bo nie ma co przeżywać czegoś co ode mnie nie zależy.

Izabela dobrze ze juz wiesz w czym rzecz.Czasu nie cofniesz.Staraj się i jak zaskoczysz a chyba to problemem u Ciebie nie jest to biegiem do lekarza po leki.
anamaria gratki testu!widziałam ze długo się staralas, zdradz nam kochana co takiego zrobiłaś ze zaskoczyło.Ja też jestem z dlugodystansowcow.O pierwsza staralam sie prawie 1,5 roku, o drugą tylko 4miesiace ale nie powiodło się a teraz mi leci 8 cykl.
bertha a który masz dzien cyklu?Może jeszcze nic straconego.pokochaj się dziś ze swoim tak na wszelki wypadek.
U mnie 9 dc i owulka raczej będzie z lewego jajnika.Zaczyna pojawiać się śluz,cmic jajnik ala co z tego jak mam takie objawy co drugi cykl jak w zegarku i nic z tego nie ma.Wogole to z tego lewego nigdy ciazy nie było.Wieksze zaufanie mam do prawego bo z niego 2 ciaze miałam i nie czuje go przy owulce i wtedy też mniej się spinam bo tak naprawdę nie wiem kiedy owulka.Wczoraj byłam u dentysty i zab ktory byl leczony kanalowo do wyrwania..
Dzisiaj 13dc. Pewnie, dzisiaj jeszcze podzialamy, co ma byc to bedzie. Tez chyba mam z lewego owu, ostatnio caly czas lewy pracuje jak szalony.. stad moje przypuszczenie, ze skoro nic nie wychodzi z tego, to moze byc kiszka. szkoda, ze prawy ostatnio sobie odpuscil. jutro gin sprawdzi z ktorego poszla owu.

Trzymam kciuki, zeby wyrywanie sprawnie poszlo... jak ja nie lubie dentysty...

Bete mozesz zrobic o kazdej porze dnia, nie trzeba byc na czczo. byle laboratorium bylo jeszcze otwarte ;)
kosztuje ok 35zł.. ale bardzo roznie..

Dziewczyny, ja sie dzisiaj załamałam..... owu przewidywalam, ze bedzie w piatek lub sobote, a wydaje mi sie że juz jestem po, albo wlasnie w trakcie :(:(:( A my ostatnie przytulanki mielismy 5 dni temu, bo zakladalam, ze jak zaczniemy od dzisiaj to wystarczy.. Zmarnowalam cykl.......

Kochana, to jest to o czym właśnie mówiłam. Planowanie czasami można sobie z cztery litery wsadzić. Powinnaś się kochać
Z mężem systematycznie. Co dwa, albo trzy dni. Wtedy masz największe szanse, że nie przegapisz owu. Plemniki też potrafię przeżyć kilka dni. A skąd wiesz, że już po owu?

Już widzę, że napisałaś o owu. Działał z mężem. A nóż widelec się uda :) Musicie się po prostu częściej bzykać :)

reklama
Już widzę, że napisałaś o owu. Działał z mężem. A nóż widelec się uda :) Musicie się po prostu częściej bzykać :)
No wiesz, jak nie ma wysokiego libido, to nie da sie zmusic do seksu :) Gdybysmy planowali bzykanie co 2-3 dni, to to tez byloby to planowanie, zmuszanie sie tylko dlatego, zeby byly szanse na dzidzio. takze dlatego planuje tylko takie maratony na dni plodne, bo nie bedzimy na sile caly cykl ciągnęli, skoro ochota jest tylko max raz na tydzien.

Do góry