Mirakulum
Fanka BB :)
eh jescze raz napiszę. temat dotyczył TRadziku NieMOWLECEGO więc proszę nie pisz że każe dziewczynom leczyć dzieci internetowo na Bóg wie jakie choroby! za bardzo sie juz zagalopowałas i zaczyna mi brakować do ciebie cierpliwości.Nie mam w sobie żadnego jadu, najwyraźniej nie zrozumiałaś co napisałam :-) nic nie napisałam złośliwie, jeśli tak to odczułaś, to nie było moim zamiarem.
Szanuje Twoje zdanie, ale uczulam na to, żebys formułowała swoje myśli w taki sposób aby nie narzucać swojego zdania, tak aby nie było w Twojej wypowiedzi oceny, a dzielenie się doświadczeniem. (No chyba, że wyraźnie jest prośba o poradę)
Ja akurat nie czytam "internetów" i nie szukam odpowiedzi na forach, jak mam problem - dzwonię do pediatry, nie stawiam sama diagnoz i nie szukam ich w internecie, bo takich głupot co się naczytałam to się już tego nie da "odzobaczyć" , a każdy ból głowy to guz mózgu.... no ale każdy robi to, co go uspokaja :-)
Zanim cokolwiek zrobię konsultuję się z położną, lub jednym z 3 pediatrów z którymi mam kontakt albo i z wszystkimi na raz... i cóż mam powiedzieć, jeśli ich opinie się pokrywają to im ufam no bo komu innemu?
Bo jak dziecko będzie chore to też trzeba będzie lekarzom zaufać, a nie szukać diagnozy na forum..
Według mnie fora i inne internetowe grupy, są po to aby się wspierać, a nie oceniać czy diagnozować.
Bardziej ufam w tych przypadkach lekarzom bo ok kiedyś się niczego nie używało, ale też wierzono, że jak kobieta nosi łańcuszek na szyi to dziecko będzie owinięte pępowiną, albo jak kobieta plami w czasie ciąży, to dziecko będzie niepełnosprawne.....
a do kompetencji twojego lekarza /lekarzy przyczepiać się nie będę ..jest to twoja sprawa jak podchodzisz do sprawy. i komu pozwalasz sie leczyć.
jak też swojego lekarza czy położnej czy helatf visitor ci posylac nie zamierzam..dlatego podeslalam pomysł poczytania sobie chociażby artykułu na stronie internetowej gdzie pisze czarno na białym na te właśnie dolegliwość Trądzik NIEMoWlecy..nie po to by Diagnozować a dowiedzieć się jak pielęgnować ! co się powinno a czego nie w czasie trwania tego wysypu . te same informacje dostałam od swoje służby zdrowia takze nie rozsyłam farmazonow wyssanych z palca
powtórzę sie. to że są lekarze którzy przy trądziku niemowlęcym polecają clotrimazolum ( przeciwgrzybicze) czy octanisept ( to jeszcze rozumiem że działa wysuszająco) to już zostawię bez komentarza . miałam prawo wyrazić swoje zdanie że jest to zbędne działanie i też zanzaczam że jeśli wyrazilamm sie źle (napisalam to w złej formie ) to nie miałam tego w zamiarze . tym bardziej kogoś oceniać w stylu ta dobra a ta zła.matka do czego się bardzo uczepilas bo nikt nie urodził się wszechwiedzący .
widocznie tego nie rozumiesz .
ja też byłam pierwszy raz mama i dzięki własnemu dociekaniu dowiedziałam się.wielu istotnych informacji które wiem dzis co pozwoliło mi znaleźć takiego lekarza któremu mogłam zaufać będąc w Polsce jak też dzięki podobnym informacjom na forum mogłam uniknac stosowania czegoś co w ogóle nie miało sensu ..takie zachowanie nie oznacza że będziemy leczyć się sami ale pozwoli wiedzieć więcej co jest bardziej pomocne niż kiedy się błądzi we mgle
karmienie. diagnozy.zabobony. twoje skakanie z.tematu na temat nie ma tutaj żadnego sensu a tym bardziej nic nie wnosi
proponuję zakończyć ten temat sklejony z pod tematów