martoosia04
Fanka BB :)
Ja napisałam, co nam poleciła położna i co się sprawdziło. Każdai tak zrobi jak uważa za słuszne.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Widzisz, a nam zarówno położna jak i 2 pediatrów powiedziało, że na ciemieniuche czy do wogóle do skóry absolutnie żadnej oliwki, także widzisz....... każda robi to, co uważa i takie ocenianie jest nie na miejscu...warto sprawdzac jednak co położna czy lekarz poleca bo niestety ale często lekarz a lekarz a położna czy położona to różnica ..nie wiem . może żyją w przekonaniu że dziś bez pełnej apteczki się nie przeżyje choćby dnia
i wybacz jeśli poczułaś się dotknie .jesteś super mama..dbasz najlepiej jak potrafisz o swoje maleństwo ..to niektórzy ludzie ze służby zdrowia powinni chyba przejść doszkolenie albo zmianę zawodu
A powiedz mi proszę bez problemu mała piła HA?, my mamy 3,5 msc aktualnie i od początku jest na moim mleku, ostatnio podjęłam decyzję o dokarmianiu (ściągam mleko laktatorem i już nie wyrabiam czasowo), ale Igor w ogóle nie chce go pić krzywi się, wypluwa itp, kupiłam wczoraj bebilon Profutura i wystąpiła silna reakcja alergiczna :/My z NAN Optipro HA przeszliśmy na Bebilon Comfort. I to byla dobra zmiana! (nie kojarzyć z inną zmianą ) Malutkiej o wiele bardziej to mleczko służy. To NAN HA ma bardzo dużo laktozy i najprawdopodobniej ona powodowała u malutkiej dolegliwości jelitowe. Te wszystkie Comfort mają mniej laktozy i lepiej się trawią, także my jesteśmy zadowoleni.
U mnie teżJeszcze tak z ciekawości jaka macie temperaturę w mieszkaniu ? U mnie waha się 22/23
My właśnie mamy minimalną na brwiach, ale smaruje to mleczkiem z Hippa i prawie zeszła [emoji848] nie wyczesuje ani nic więcej z tym nie robię myślisz, że powinnam ? [emoji848]pierwsze miesiące takie sa.tym bardziej jeśli ktoś kp . burza hormonalna co z czasem się normuje . ciemieniucha to pomieszane z nadmiernie pracującymi gruczołami łonowymi naskórek dziecka ..zmiekczenie oliwka na jakiś czas przed kąpielą ( ja akurat o dobrym składzie używałam z HiPP) bardzo pomaga w usunięciu tych płatów .i nie trzeba się bać .warto dobrze wyczesać by pozbyć się nagromadzonego naskórka który jak się nie usuwa systematycznie może się bardzo nawarstwiać ..na brwi przydatna jest choćby pieluszka tetrowa ..z czasem praca gruczołów łojowych wraca do normy