reklama
M_Lena
Fanka BB :)
Tak jak mówi @anecka te początki są nieciekawe... Nie wiadomo co temu dziecku jest. Jak zaradzić...
Jestem szczęśliwa jak już malutka w końcu zaśnie i są chociaż te 2 czy 3h spokoju...
Wtedy sama też na trochę przysnę. Od kilku dni głowa mi pęka. Może to od niewyspania. Nie wiem.
Jestem od początku z mężem w domu, więc mi pomaga jak może. Jest kochany. Do końca tego tygodnia będziemy razem, a potem mąż wraca do pracy.
No i wtedy się zacznie... Może wtedy moja mama przyjedzie na trochę to chociaż zakupy czy obiad ogarnie.
Jestem szczęśliwa jak już malutka w końcu zaśnie i są chociaż te 2 czy 3h spokoju...
Wtedy sama też na trochę przysnę. Od kilku dni głowa mi pęka. Może to od niewyspania. Nie wiem.
Jestem od początku z mężem w domu, więc mi pomaga jak może. Jest kochany. Do końca tego tygodnia będziemy razem, a potem mąż wraca do pracy.
No i wtedy się zacznie... Może wtedy moja mama przyjedzie na trochę to chociaż zakupy czy obiad ogarnie.
Tak u mnie to samo ...
Ogólnie chyba ok ale mała też się pręży po jedzeniu trzeba ja nosić ... śpi 2/3 h w tym czasie nie wiadomo co robić czy ogarnąć coś czy spać
Czasem tez jej się ulewa i to około 30 min po jedzeniu i po odbiciu to chyba z przejedzenia bo sama już nie wiem.
Całe to karmienie to dla mnie tez wyzwanie bo mała potrafi sobie tak dojadać przysypiać itp.
Od wczoraj chyba tez dostała ten trądzik niemowlęcy ...
Ja osobiście sama nie wiem co mam jeść żeby jej nie zaszkodzić ( pediatra niby mówi jeść wszystko ale czy ja wiem boje się ze będzie się darła )
Ogólnie chyba ok ale mała też się pręży po jedzeniu trzeba ja nosić ... śpi 2/3 h w tym czasie nie wiadomo co robić czy ogarnąć coś czy spać
Czasem tez jej się ulewa i to około 30 min po jedzeniu i po odbiciu to chyba z przejedzenia bo sama już nie wiem.
Całe to karmienie to dla mnie tez wyzwanie bo mała potrafi sobie tak dojadać przysypiać itp.
Od wczoraj chyba tez dostała ten trądzik niemowlęcy ...
Ja osobiście sama nie wiem co mam jeść żeby jej nie zaszkodzić ( pediatra niby mówi jeść wszystko ale czy ja wiem boje się ze będzie się darła )
A moze to jest uczulenie jakies na te pieluszki? Jakie uzywasz? Podobno np. w tych dada z lidla zmienili cos w wysciolce i duzo dzieci uczula...? Moze pieluszki zmien na inne?Ja też się cały czas o coś martwię. Mała jest ogólnie niespokojna. Dobrze je i śpi ale poza tym to ciągle marudzi i płacze. Ciężko ją czymś zająć czy skupić jej uwagę (jedna grzechotka działa jak na razie ) ciągle ta odparzona pupa bo ciągle czymś pruka, a to brzuszek jej dokucza a to pręży się i ulewa dużo. Zmiana pieluchy i przebieranie to ciągle walka. Mam wrażenie że robię jej krzywdę...
A co do trądziku to zmniejszył się. Krostki się rozjasniły ale w dotyku skóra jest chropowata, jakby sucha. Ciekawe czy to dlatego że te krostki się goją czy to jeszcze coś innego. Jutro wizyta szczepienna to pediatra ją obejrzy.
Na początku uzywaliśmy pampersow. I w szpitalu juz nawet złapala małe odparzenie. Po powrocie że szpitala mieliśmy epizod właśnie z Dada ale jeszcze gorzej i wróciliśmy do pampersow. Było w miarę ok jak cały czas smarowalam. Poprzedniej nocy jak zmieniłam jej pieluchę rzadziej bo spała dłużej to już znowu się zrobiło. Zastanawiam się juz czy to nie jest od czegoś co jem że ta kupka taka drażniąca.A moze to jest uczulenie jakies na te pieluszki? Jakie uzywasz? Podobno np. w tych dada z lidla zmienili cos w wysciolce i duzo dzieci uczula...? Moze pieluszki zmien na inne?
KaJa8414
U nas od mleka było, bo od czasu do czasu dokarmiałam. Zmieniłam mleko akurat wczoraj i póki co tfu tfu tfu jest ok. Dokarmiasz MM?
Na początku uzywaliśmy pampersow. I w szpitalu juz nawet złapala małe odparzenie. Po powrocie że szpitala mieliśmy epizod właśnie z Dada ale jeszcze gorzej i wróciliśmy do pampersow. Było w miarę ok jak cały czas smarowalam. Poprzedniej nocy jak zmieniłam jej pieluchę rzadziej bo spała dłużej to już znowu się zrobiło. Zastanawiam się juz czy to nie jest od czegoś co jem że ta kupka taka drażniąca.
Nie, tylko pierś. Trudno mi ustalić po czym z mojego jedzenia mogłaby być ta kupka. Muszę się przyjrzeć.U nas od mleka było, bo od czasu do czasu dokarmiałam. Zmieniłam mleko akurat wczoraj i póki co tfu tfu tfu jest ok. Dokarmiasz MM?
Mnie pediatra mówiła ze kupa po KP jest naturalnie odczynu kwaśnego wiec jeśli siedzi w takiej kupie to normalne ze się odparzy.
W tej kwestii pozostaje tylko często zmieniać pampersa.
Doradziła mi tez pudrowanie zamiast smarowania i w sumie robię raz tak raz tak i staram się bardzo często zmieniać.
Jak często zmieniam to jest dużo lepiej ... ale no w nocy wiadomo co chwile nie sprawdzam.
W tej kwestii pozostaje tylko często zmieniać pampersa.
Doradziła mi tez pudrowanie zamiast smarowania i w sumie robię raz tak raz tak i staram się bardzo często zmieniać.
Jak często zmieniam to jest dużo lepiej ... ale no w nocy wiadomo co chwile nie sprawdzam.
M_Lena
A moja malutka ma chyba kolki... W sumie to nie wiem czy to jest to. Po pewnym czasie po zjedzeniu staje się marudna, krzywi się, podkula nóżki, macha rączkami i tak przez około pół minuty. Potem jest spokój z 3-5 min i znów to samo. No i tak nieraz przez 40 min do godziny aż zaśnie. Myślicie, że to kolka? Kupiłam jej Delicol, z polecenia położnej i rodziny. Póki co pierwszy raz jej zaaplikowałam, także nie wiem czy to pomoże.
reklama
Nie wiem co to ale moja ma podobnie ...A moja malutka ma chyba kolki... W sumie to nie wiem czy to jest to. Po pewnym czasie po zjedzeniu staje się marudna, krzywi się, podkula nóżki, macha rączkami i tak przez około pół minuty. Potem jest spokój z 3-5 min i znów to samo. No i tak nieraz przez 40 min do godziny aż zaśnie. Myślicie, że to kolka? Kupiłam jej Delicol, z polecenia położnej i rodziny. Póki co pierwszy raz jej zaaplikowałam, także nie wiem czy to pomoże.
odbijam ja cały czas i tez nie wiem co robić ...