martoosia04
Fanka BB :)
Gratulacje! I jak było? Indukcja?
Nie, samo się na oddziale rozkręciło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje! I jak było? Indukcja?
Ja miałam planowane CC w 39tc+1d.A ty rodzilas o czasie czy po? Bo ja 9 dni po terminie?
A my niczym nie nawilżamy. Pupkę czyścimy nawilżonymi chusteczkami. Linomag do pupki i troszkę Oillanu do kąpieli. Buźka i pipka myta wacikiem nasączonym przegotowaną wodą. Też ograniczami chemię do minimumMy używamy linomagu tylko po kupie. Nie używamy żadnych chusteczek, tylko waciki moczymy w przegotowanej wodzie i tym myjemy. Nawilżam olejem migdałowym, a do kąpieli odrobina olejku momme. Skóra piękna, zero krost. Polecam kosmetyki ograniczyć do minimum
U mojej małej zawsze jest przynajmniej kleks kupy i myślę że to dlatego często są te zaczerwienienia. Też nie używam chusteczek tylko waciki. Po pierwszych kąpielach była trochę sucha skóra na brzuszku i stopach więc użyłam oliwki a poza tym niczym nie nawilżam. Jeżeli to rzeczywiście trądzik to chyba nie mam na to wpływuMy używamy linomagu tylko po kupie. Nie używamy żadnych chusteczek, tylko waciki moczymy w przegotowanej wodzie i tym myjemy. Nawilżam olejem migdałowym, a do kąpieli odrobina olejku momme. Skóra piękna, zero krost. Polecam kosmetyki ograniczyć do minimum
Moj maly od kilku dni ma to samo, i ja obstawiam trądzik bo to ani go nie swędzi ani nic, a niczym nie smarowalam mu buzki tylko woda przegotowana przemywalam... teraz tez przemywam woda przegotowana z odrobina plynu do kapania dla niemowlat i smaruje kremem latopic i wtedy jakby schodzi, a pozniej znowu sie pojawia...Ja też obstawiałam trądzik po lekturze Internetu... ale lekarka nie nazwała tego trądzikiem tylko że ja musiałam czymś smarować.. :/ za tydzień będziemy u naszej Pani doktor to może będzie miała inne zdanie. Zaczęło się pojawiać tydzień temu i się zwiększa obszar tych krostek. Raz są jaśniejsze a raz bardziej czerwone zależy od tego ba którym policzku mała leżała. Nic nie stosuję. Tylko tyle co kąpiel w łagodnym mydle i przemywam wacikiem z wodą przegotowaną co jakiś czas.
Moj maly od kilku dni ma to samo, i ja obstawiam trądzik bo to ani go nie swędzi ani nic, a niczym nie smarowalam mu buzki tylko woda przegotowana przemywalam... teraz tez przemywam woda przegotowana z odrobina plynu do kapania dla niemowlat i smaruje kremem latopic i wtedy jakby schodzi, a pozniej znowu sie pojawia...
Na pewno go to nie swedzi i na pewno nie jest to żadna skaza bialkowa bo humor maly ma super i kupki tez raz dziennie normalne :-)
Podobno przemywanie krochmalem pomaga... ale nie próbowałam..
Predzej czy później to zejdzie :-) tylko faktycznie trzeba tą buźkę przemywać i osuszać delikatnie
A co do dupki to my smarujemy leciutko sudocremem i skóra super, ani odparzona ani sucha, taka normalna :-)
Nie dziwię Ci się, też bym o to nie zapytała mamy ani koleżanekDziewczyny, a ja mam do Was bardziej intymne pytanie... Do tych po SN. Jak tam Wasza sytuacja tam na dole? Wszystko już się wygoiło. Ja to wiecie, mialam masakrę i bardzo się boję kontrolnej wizyty. Mam wrażenie, że wejście do pochwy jest nieco bardziej "otwarte". Tzn nie, że widać co jest w środku, ale nie ma takiej wąskiej szparki jak wcześniej, jest bardziej otwarta, nie umiem tego lepiej opisać. Jejciu, przepraszam, że Was o to pytam, ale krępuje się zapytać mamy czy koleżanek...
Mnie pediatra doradziła żeby pachwiny i przód pudrować a pupę czyli na plackach smarować i u mnie się to sprawdziło.U nas skończone 6 tygodni Z brzuszkiem różnie bywa ale nie ma dramatu. Za to jest wysypka na policzkach, karku i klatce piersiowej. Podobno od smarowania oliwką i od przegrzania. Dawno niczym nie smarowałam a przegrzała się jeden raz w ten upał. Zobaczymy. Na szczęście w niczym jej ta wysypka nie przeszkadza.
Jeszcze z pupą mam przeboje. Smarujecie czymś przy każdej zmianie pieluchy? Pediatra mówiła że teraz się już niczym nie smaruje profilaktycznie... :/ Jak niczym nie posmaruje to od razu jest zaczerwienienie. Przy takiej ilości kupek przy każdym pierdnięciu to się wcale nie dziwię. Na szczęście Bepanthen działa cuda