reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

My robimy pokój małemu, ale łóżeczko będzie stało na razie w naszej sypialni :) bardziej nurtuje mnie temat pościeli w łóżeczku dziecka :) bo tutaj zdania są podzielone jedni uważają, że może nakryć buzię kołderka i że absolutnie oprócz prześcieradła ewentualnie ażurowego kocyka nie powinno być nic w łóżeczku, a drudzy, że takie małe nie ma szans się nakryć, a później rogi kołdry wkładać pod materac albo opcja śpiworek tylko tutaj wiem, że każde dziecko inaczej i nie wiem czy jak nie zacznę wkładać śpiącego dziecka czy nie będzie się budziło ;) czyli jednym słowem milion myśli ciężarnej :))
Ja się naczytałam o śmierci łóżeczkowej i mam same śpiworki i beciki... Mam też ochraniacz na barierki ale bardziej w celu zamkniętej przestrzeni do spania, jak się będzie obracać to pewnie zabiorę. Jak będzie ciepło to w samym otulaczu pewnie będzie spała.
Bardzo fajnie :) Nasze malutkie też będzie z nami w sypialni. Łóżeczko zamówione. Póki co czekamy na nie :)
A podasz link do tych pojemniczków z Ikwi na łóżeczko?
Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz. - biały - IKEA
Proszę :)

reklama
Ja się naczytałam o śmierci łóżeczkowej i mam same śpiworki i beciki... Mam też ochraniacz na barierki ale bardziej w celu zamkniętej przestrzeni do spania, jak się będzie obracać to pewnie zabiorę. Jak będzie ciepło to w samym otulaczu pewnie będzie spała.

Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz. - biały - IKEA
Proszę :)
Ja już się nasłuchałam wszystkich wokół że dziecko mi zmarznie i żebym sama spała bez kołdry :/ myślę, że dorosły to inna sprawa, ale wiesz jaki wpływ ma otoczenie ;) becika nie kupowałam chciałam otulac w otulaczu bambusowym latem, a później może przykrywać ażurowym kocykiem sama nie wiem [emoji848]

Rób tak jak Ci podpowiada intuicja. To Twoje Dziecko i nie chcesz dla Niego źle. Ja wiem, że Ty miałaś przejścia, więc Twój strach i obawy są większe, ale pomyśl może w ten sposób, że dzieci ze śmiercią łóżeczkową to dzieci z ciąża po przejściach tj papierosy, alkohol, narkotyki itp.
Drugi aspekt jest taki jeżeli dziecko wierci się na tyle, że sobie zaciagnie kołdrę na głowę to ma bna tyle instynkt samozachowawczy, że i się samo odkryje. Dzieci na spaniu bardziej się odkopuja niż nakrywaja.
Trzecia rzecz to powiem Ci, że mój Syn to był odmiencem jakimś, bo wszystkie małe dzieci jakie do tej pory znałam to jak szły spać to sobie pieluche tetrowa zaciągały na głowę co mnie też bardzo dziwiło. Jedna koleżankę raz zapytałam czy się nie boi jak jej syn tak śpi, ale powiedziała, że jak mu zdejmie i zabierze ta pieluche to on nie będzie spał.
Czwartą rzeczą to jest jak mój starszy się nauczył przekrecać na brzuch to nie było przeproś, wszystko robił na brzuchu a że spaniem to początkowo z mężem walczyliśmy i odkrecalismy Go na plecy, ale po 5 minutach znowu tak był aż odpuściłam. Przyznam, że też się bałam tym bardziej, że Jego pozycja była o tyle dziwna że kurczył nogi pod siebie spiąć na brzuchu. Do tej pory tak śpi.

Na koniec podkreśle tylko, że to moje zdanie i rób jak Ci instynkt podpowiada bo on głupi nie jest. Co zrobisz to będzie dobrze, bo skrzywdzić Igora nie chcesz
My robimy pokój małemu, ale łóżeczko będzie stało na razie w naszej sypialni :) bardziej nurtuje mnie temat pościeli w łóżeczku dziecka :) bo tutaj zdania są podzielone jedni uważają, że może nakryć buzię kołderka i że absolutnie oprócz prześcieradła ewentualnie ażurowego kocyka nie powinno być nic w łóżeczku, a drudzy, że takie małe nie ma szans się nakryć, a później rogi kołdry wkładać pod materac albo opcja śpiworek tylko tutaj wiem, że każde dziecko inaczej i nie wiem czy jak nie zacznę wkładać śpiącego dziecka czy nie będzie się budziło ;) czyli jednym słowem milion myśli ciężarnej :))

Rób tak jak Ci podpowiada intuicja. To Twoje Dziecko i nie chcesz dla Niego źle. Ja wiem, że Ty miałaś przejścia, więc Twój strach i obawy są większe, ale pomysł może w ten sposób, że dzieci ze śmiercią łóżeczkowa to dzieci z ciąża po przejściach tj papierosy, alkohol, narkotyki itp.
Drugi aspekt jest taki jeżeli dziecko wierci się na tyle, że sobie zaciagnie kołdrę na głowę to ma ba tyle instynkt samozachowawczy, że i się samo odkryje. Dzieci na spaniu bardziej się odkopuja niż nakrywaja.
Trzecia rzecz to powiem Ci, że mój Syn to był odmiencem jakimś M, bo wszystkie małe dzieci jakie do tej pory znałam to jak szły spać to sobie pieluche tetrowa zaciafaly na głowę co mnie też bardzo dziwiło. Jedna koleżankę raz zapytałam czy się nie boi jak jej syn tak śpi, ale powiedziała, że jak mu zdejmie i zabierze ta pieluche to on nie będzie spał.
Czwartą rzeczą to jest jak mój starsza się nauczył przekreca na brzuch to nie było przeprosi, wszystko robił na brzuchu a że spaniem to początkowo z mężem walczyliśmy i odkrecalismy Go na plecy, ale po 5 minutach znowu tak był aż odpuściłem. Przyznam, że też się bałam yum bardziej, że Jego pozycja była o tyle dziwna że kurczy nogi pod siebie spiąć ba brzuchu. Do tej pory tak śpi.

Na koniec podjredle tylko, że to moje zdanie i rób jak Ci instynkt podpowiada bo on głupi nie jest. Co zrobisz to będzie dobrze, bo skrzywdzić Igora nie chcesz
Niby to wszystko wiem, ale jednak pierwsza ciąża to milion myśli, a ty chcesz jak najlepiej dla dziecka :)

Ja też myślę, że na początku nie będziemy używać poduszki i kołderki tylko właśnie albo rożek albo śpiworek. I tu co do tego ostatniego. Jaki rozmiar śpiworka kupujecie? Bo to bardziej na jesien/zimę będzie, a nasze maluchy będą z sierpnia :)

Ja też myślę, że na początku nie będziemy używać poduszki i kołderki tylko właśnie albo rożek albo śpiworek. I tu co do tego ostatniego. Jaki rozmiar śpiworka kupujecie? Bo to bardziej na jesien/zimę będzie, a nasze maluchy będą z sierpnia :)
Ja chcę malutką zawijać w otulacz, w jak Wy nie to może spać bez niczego w gorące noce :)

reklama
Do góry