reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Byłam dzisiaj na usg z oceną szyjki i łożyska i... Mam ochotę udusić lekarkę ze szpitala! Szyjka 41 a od dolnego bieguna łożyska do ujścia szyjki jest 37mm! Czyli zupełnie prawidłowo... O nisko położonym łożysku mówi się jak jest mniej niż 20.

reklama
My dzisiaj też już po wizycie serduszko bije krew pobrali i czekamy na list z datą na USG. Mamusie czy dla Was położne/ ginekolog powiedział że podczas ciąży nie można jeść wątróbki pasztetow itp ?

Ida niepotrzebnie sie strachu najadłaś... ale najważniejsze że ostatecznie wieści są bardzo dobre! Czas na spokojnie cieszyć się ciążą:) Mamaa20, mi nic nie mówili o zakazie jedzenia takich rzeczy.

My dzisiaj też już po wizycie serduszko bije krew pobrali i czekamy na list z datą na USG. Mamusie czy dla Was położne/ ginekolog powiedział że podczas ciąży nie można jeść wątróbki pasztetow itp ?

Mi tylko, że surowego mięsa nie można. A ja od 13 lat nie jem mięsa wcale, więc luzik!

Ja też pierwsze słyszę, poza tym są dni kiedy nic innego jak kanapka z pasztetem i ogórkiem mi nie przejdzie przez gardło [emoji6]

tak, bo nadmiar wit. a szkodzi, poza tym to jest tłuste i niezdrowe

jejuśku ale słoneczko dzisiaj, nawet mi się dobrze spało i wybywam na spacer, bo jakoś jestem w formie. Może to najgorsze już nie wróci. Nie wymiotuję ale mdłości i zawroty głowy też dają w kość. I totalny wstręt do mięsa. Dzień od kiwi zaczynam.

reklama
Do góry