reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Muszę się pochwalić :)
Jestem po USG prenatalnym! Z maleństwem wszystko dobrze i ryzyko chorób niskie :) Pani doktor nie miała żadnych zastrzeżeń. Wszystko rozwija się prawidłowo :)
Trisomia 21 1:4026
Trisomia 18 1:9711
Trisomia 13
CRL 61,3mm
Przezierność karku (NT) 1,5mm
Wymiar dwuciemieniowy (BPD) 21,7mm
Wspaniale, ale musisz czuć ulgę [emoji846]
Gratuluję.
A pani doktor zasugerowała jakąś płeć?

reklama
Ja ważę aktualnie 49 kg, przed ciążą ważyłam 53 kg okropny ból w dole pleców, czasami pośladków, a czasami jeszcze kuleje okropne nie wiem dlaczego :/
Zdaję mi się, że to nie ma nic wspólnego z ciążą. Może to być jakaś dyskopatia.
Nie bardzo kojarzę, czy masz jakiegoś malucha w rodzinie?

Wszystko ok[emoji3] dziecię ma 4,5 cm. Serduszko bije, główka, mózg, brzuszek, 2 ręce i 2 nogi wszystko na swoim miejscu[emoji39] jutro prenatalne [emoji16]

Wspaniale, ale musisz czuć ulgę [emoji846]
Gratuluję.
A pani doktor zasugerowała jakąś płeć?
Nic nie sugerowała w tej materii ;) Wspomniałam, że z obserwacji lekarza prowadzącego wskazywało, że to chłopiec. No ta pani doktor raczej była ostrożna w wydawaniu takiej oceny i powiedziała, że to jeszcze za wcześnie, żeby to ocenić, bo narządy płciowe jeszcze się rozwijają.

Koleżanki, ile przytyłyście? Ja póki co nic. Od początku tylko chudnę, a w ostatnim miesiącu schudłam 3 kilo... Doktor kazała zdecydowanie więcej jeść, a mi się wydaje, że i tak jem całkiem całkiem.... Dziwna sprawa.

Koleżanki, ile przytyłyście? Ja póki co nic. Od początku tylko chudnę, a w ostatnim miesiącu schudłam 3 kilo... Doktor kazała zdecydowanie więcej jeść, a mi się wydaje, że i tak jem całkiem całkiem.... Dziwna sprawa.
Najpierw spektakularne 100g na + a potem kg w dół.
Muszę zakupic wagę do domu i obserwować co się dzieje [emoji846]

reklama
Czeeeesc mamuski, przepraszam, ze Was wtedy opuscilam, niestety byla to ciaza biochemiczna ;(...
Ale nie ma tego złego. Jestem obecnie w 5tyg. I poki co (odpukac) wszystko gra :).

Do góry