reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja robię prezent pod choinkę z dzidzka. Też mam ochotę na mandarynki ciągle... Ale po waszych wpisach o witaminie C to zaczęłam się powstrzymywać:D

reklama
Ja nie chcę mówić w Wigilię. Chętnie bym to zrobiła, ale u mnie jeszcze za wcześnie, a do tego wiem, że moi rodzice po raz trzeci będą dramatyzować - jak my sobie poradzimy, zamiast po prostu się cieszyć [emoji17]

Hej, ja po wizycie, wg wyliczeń termin na 7.08, ale wg usg wygląda nawet na 4.08. Duży maluch[emoji7] serduszko biję, no i (z czego lekarz się ucieszył nawet) tętno płodu przeskoczyło już na 140. Jedyny problem to mój cukier. W czw mam zrobić krzywą i zobaczymy, może będzie potrzebny glukomer. Ale tu też lekarz mnie pociesza, że przy stałej kontroli cukru będzie wszystko ok. Generalnie mogę się już chwalić maluszkiem[emoji3590][emoji177]
@Spina Jakieś foto wrzucisz? :cool2:
Cukier też mam wysoki, ale tylko na czczo. Robiłam krzywa cukrowa i było ok. Poczytaj o indeksach glikemicznych i jedz wszystko z rozsądkiem i będzie ok. P.S. dziewczyny pisały, że w aptece można kupić glukozę smakową - będzie Ci potrzebna do krzywej.
Czyli jest szansa, że w piątek też zobaczę <3

Pewnie Paulina , że nie ma co przesadzać jak już pisałam zdrowej ciąży bomba atomowa nie ruszy :) Pierwszego syna miałam z wpadki nie wiedziałam długo, że jestem w ciąży , chodziłam po drzewach ćwiczyłam , ostro grałam w kosza i siatke i mam zdrowego syna. Schody zaczęły się jak zaczęliśmy się starać o ciase..i tak zaliczyłam wszystko ciążę pozamiczna, poronienie, puste jajo płodowe , biochemiczna..więc może , może teraz ciąża bliźniacza teraz.. a co jak szaleć to szaleć...

Moja dyra się załamie jak się dowie, że jestem w ciąży.. już jedna dziewczyna jest w ciąży ze starego teamu, teraz ja fiu fiu będzie komentarz odpowiedni..
U mnie pewnie też się nie ucieszą zważając że pracuje tam od kilku miesięcy, ale gdzieś to mam ;)

Dziewczyny a kiedy zamierzacie kogokolwiek innego oprócz partnerów/mężów itp. informować? Ja się zastanawiam jak przeżyć święta i ogólnie czas do 12 tygodnia bo mam w tym czasie dużo imprez i w domu i firmowych,na których milion razy padnie pytanie dlaczego nawet drineczka nie wypije. Co w takich sytuacjach gdzie odpowiedz "nie dziękuję" nie jest wystarczająca dla wszystkich i od razu ludzie snują dla mnie historię? Sprzedajcie mi jakąś dobrą wymówkę:)
Też poproszę szczególnie, że sylwester za rogiem ;)

Ja niestety nie mam dobrych wiadomości po wizycie:( :( :( nigdy w życiu nie byłam tak załamana chyba nie mogę przestać płakać

Dbajcie o siebie dziewczyny i życzę wam wszystkiego dobrego... Dziecko to największe szczescie na świecie..

Oto moje małe wielkie szczęście[emoji3590][emoji3590][emoji3590]
IMG_20181218_200515.jpeg

Załączniki

• IMG_20181218_200515.jpeg
    IMG_20181218_200515.jpeg
    34 KB · Wyświetleń: 374
reklama
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości po wizycie:( :( :( nigdy w życiu nie byłam tak załamana chyba nie mogę przestać płakać

Dbajcie o siebie dziewczyny i życzę wam wszystkiego dobrego... Dziecko to największe szczescie na świecie..
Co dokładnie powiedział lekarz?

Do góry