reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja robię prezent pod choinkę z dzidzka. Też mam ochotę na mandarynki ciągle... Ale po waszych wpisach o witaminie C to zaczęłam się powstrzymywać:D

reklama
Ja nie chcę mówić w Wigilię. Chętnie bym to zrobiła, ale u mnie jeszcze za wcześnie, a do tego wiem, że moi rodzice po raz trzeci będą dramatyzować - jak my sobie poradzimy, zamiast po prostu się cieszyć [emoji17]

Hej, ja po wizycie, wg wyliczeń termin na 7.08, ale wg usg wygląda nawet na 4.08. Duży maluch[emoji7] serduszko biję, no i (z czego lekarz się ucieszył nawet) tętno płodu przeskoczyło już na 140. Jedyny problem to mój cukier. W czw mam zrobić krzywą i zobaczymy, może będzie potrzebny glukomer. Ale tu też lekarz mnie pociesza, że przy stałej kontroli cukru będzie wszystko ok. Generalnie mogę się już chwalić maluszkiem[emoji3590][emoji177]
@Spina Jakieś foto wrzucisz? :cool2:
Cukier też mam wysoki, ale tylko na czczo. Robiłam krzywa cukrowa i było ok. Poczytaj o indeksach glikemicznych i jedz wszystko z rozsądkiem i będzie ok. P.S. dziewczyny pisały, że w aptece można kupić glukozę smakową - będzie Ci potrzebna do krzywej.
Czyli jest szansa, że w piątek też zobaczę <3

Pewnie Paulina , że nie ma co przesadzać jak już pisałam zdrowej ciąży bomba atomowa nie ruszy :) Pierwszego syna miałam z wpadki nie wiedziałam długo, że jestem w ciąży , chodziłam po drzewach ćwiczyłam , ostro grałam w kosza i siatke i mam zdrowego syna. Schody zaczęły się jak zaczęliśmy się starać o ciase..i tak zaliczyłam wszystko ciążę pozamiczna, poronienie, puste jajo płodowe , biochemiczna..więc może , może teraz ciąża bliźniacza teraz.. a co jak szaleć to szaleć...

Moja dyra się załamie jak się dowie, że jestem w ciąży.. już jedna dziewczyna jest w ciąży ze starego teamu, teraz ja fiu fiu będzie komentarz odpowiedni..
U mnie pewnie też się nie ucieszą zważając że pracuje tam od kilku miesięcy, ale gdzieś to mam ;)

Dziewczyny a kiedy zamierzacie kogokolwiek innego oprócz partnerów/mężów itp. informować? Ja się zastanawiam jak przeżyć święta i ogólnie czas do 12 tygodnia bo mam w tym czasie dużo imprez i w domu i firmowych,na których milion razy padnie pytanie dlaczego nawet drineczka nie wypije. Co w takich sytuacjach gdzie odpowiedz "nie dziękuję" nie jest wystarczająca dla wszystkich i od razu ludzie snują dla mnie historię? Sprzedajcie mi jakąś dobrą wymówkę:)
Też poproszę szczególnie, że sylwester za rogiem ;)

Ja niestety nie mam dobrych wiadomości po wizycie:( :( :( nigdy w życiu nie byłam tak załamana chyba nie mogę przestać płakać

Dbajcie o siebie dziewczyny i życzę wam wszystkiego dobrego... Dziecko to największe szczescie na świecie..

Oto moje małe wielkie szczęście[emoji3590][emoji3590][emoji3590]
IMG_20181218_200515.jpeg

Załączniki

• IMG_20181218_200515.jpeg
    IMG_20181218_200515.jpeg
    34 KB · Wyświetleń: 377
reklama
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości po wizycie:( :( :( nigdy w życiu nie byłam tak załamana chyba nie mogę przestać płakać

Dbajcie o siebie dziewczyny i życzę wam wszystkiego dobrego... Dziecko to największe szczescie na świecie..
Co dokładnie powiedział lekarz?

Do góry