reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Super :) masz już chustę? Nowa czy używana? Ja wypatrzyłam sobie używaną ze względów finansowych ale to podobno nawet lepiej że używana. Myślałam że to nie dla mnie ale po zajęciach w szkole rodzenia z chustonoszenia bardzo mi się spodobało. Poczucie bliskości bezcenne :)

reklama
Super :) masz już chustę? Nowa czy używana? Ja wypatrzyłam sobie używaną ze względów finansowych ale to podobno nawet lepiej że używana. Myślałam że to nie dla mnie ale po zajęciach w szkole rodzenia z chustonoszenia bardzo mi się spodobało. Poczucie bliskości bezcenne :)
Używaną. Właśnie też pomyślałam, że nie wiem czy jej się to spodoba a nowa jest dość droga. Podoba mi się cała ta idea i myślę, że to jest wygodne, kiedy na przykład zabraknie śmietany do zupy ;) pozatym to uspokaja, działa na kolki i jest takie naturalne. No i można od pierwszego dnia życia. A tkana czy elastyczna? Ja Tkaną kupiłam.

Używaną. Właśnie też pomyślałam, że nie wiem czy jej się to spodoba a nowa jest dość droga. Podoba mi się cała ta idea i myślę, że to jest wygodne, kiedy na przykład zabraknie śmietany do zupy ;) pozatym to uspokaja, działa na kolki i jest takie naturalne. No i można od pierwszego dnia życia. A tkana czy elastyczna? Ja Tkaną kupiłam.
Tkaną 100% bawełna. Też mi się spodobało i mam nadzieję że małej też przypadnie do gustu ;)

Hej ! Sorry, ze tutaj pisze u was (jestem pazdziernikowa mamusia). Mam pytanie odnosnie tej szczepionki. Jestes juz po, czy przed? I jak wyglada procedura takiego szczepienia? Musze najpierw isc do rodzinnego, ze jestem zdrowa i pozniej sie szczepic czy jak?
Idziesz do swojej przychodni do lekarza rodzinnego, mówisz, że jesteś w ciąży (chociaż wtedy to już na pewno sam to zauważy;)) i chcesz się zaszczepić, lekarz kwalifikuje Cię do szczepienia (osłucha, sprawdzi, czy jesteś zdrowa) i później pielęgniarka to szczepienie wykonuje :)

Ja szukałam tam gdzie będzie wszystko w jednym miejscu, żeby płacić tylko raz za przesyłkę, ale faktycznie nie skupiałam się tak bardzo na cenie.
Większość rzeczy kupiłam na gemini ale płyn do prania (u mnie Lovela) kupowałam na allegro na "oficjalnym sklepie" gdzie nawet z przesyłką wyszło mnie jedno opakowanie "gratis" cenowo w porównaniu do Rossmann i innych sklepów.
To też pewnie zależy od rejonu ale np u Nas w rossmanie to się nie opłaca robić zakupów (podkarpacie) ceny mają droższe jakieś 3-8 zł w porównaniu z innymi i nawet karta rossne nie wiele pomaga. Ale podejrzewam że w większych miastach już ceny mogą być konkurencyjne.

Hej ! Sorry, ze tutaj pisze u was (jestem pazdziernikowa mamusia). Mam pytanie odnosnie tej szczepionki. Jestes juz po, czy przed? I jak wyglada procedura takiego szczepienia? Musze najpierw isc do rodzinnego, ze jestem zdrowa i pozniej sie szczepic czy jak?
Jeszcze się nie szczepiłam miałam zapalenie ucha muszę odczekać.

A może coś takiego? Hmmm.... nie wiem na jaki bujaczek się zdecydować. Z jednej strony też nie chciałabym, żeby był przy podłodze, a z drugiej te regulowane są jak dla mnie dość drogie. No ale może trzeba będzie zainwestować. Fajnie byłoby mieć Malutką przy sobie w innych pokojach czy w kuchni. Dwa mamy też pieska wprawdzie to chihuahua, ale parter zdecydowanie należy do niego ;)

Ojej macie Chi !!! Uwielbiam Chi !!! Tez miałam i kiedyś jeszcze mieć będę na 100%

reklama
Do góry