reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja mam stokke Tripp Trapp i to tez krzesełko z szerokim zastosowaniem. Od noworodka, przez krzesełko do karmienia i zaś zwykle krzesło.
Ja ze stokke chce kupic tą wanienke składaną bo akurat w łazience mam taką wnękę gdzie idealnie wejdzie i też ma taki wkład, że dziecko sie nie wyslizgnie mi z rąk :-) bo nie składanej to nie miałabym gdzie trzymać... mieszkanie zaczęło się kurczyć...

tylko czekam na wypłate bo to też trochę kosztuje, a po tych wszystkich zakupach to na koncie robi się smutno...

Ale chyba tylko ta wanienka nam została z takich więlkszych zakupów :-)

reklama
A może coś takiego? Hmmm.... nie wiem na jaki bujaczek się zdecydować. Z jednej strony też nie chciałabym, żeby był przy podłodze, a z drugiej te regulowane są jak dla mnie dość drogie. No ale może trzeba będzie zainwestować. Fajnie byłoby mieć Malutką przy sobie w innych pokojach czy w kuchni. Dwa mamy też pieska wprawdzie to chihuahua, ale parter zdecydowanie należy do niego ;)

Wygląda ok, ale bałabym się, że jak dziecko cięższe to się samo złoży :p ale ja mam wybujałą wyobraźnie :-D

No i jak patrzę na zdjęcia tooo obawiałabym się, że dziecko szybko wyrośnie bo jakoś mam wrażenie, że ta część do siedzenia jakaś mała...

Noo i mogłabyś tego używać chyba dopiero jakoś od 6 miesiąca, bo tam chyba nie ma opcji, że dziecko leży na płasko? A chyba na początku jednak powinno być na płasko żeby kręgosłup się nie "pogiął" ? Ale mogę się mylić..

Nooo i ma kółka tylko z tyłu więc przód szura po ziemi...

Jak za tą cenę to jednak chyba bym nie kupiła, jak by za 300 zł to jeszcze :-D

Ja to chicco baby hug kupiłam za 777 zł z allegro, do tego kupiłam materacyk fikimiki w razie jak bym potrzebowała, żeby spał tam dłużej niż tylko na drzemki- a dowiedziałam się w sklepie, że to firma chicco zleca produkcję tych materacyków dedykowanych do tego wynalazku... samej firmy chicco zapytałam czy dziecko mogłoby tam spać z tym materacykiem w nocy, to mi odpisali, że nie mogą rekomendowac produktów innych firm, ale jeśli chodzi o spanie, to faktycznie jest to tylko kwestia materaca :-D

Więc poczatkowo myślałam, żeby łóżeczka nie kupować tylko będzie spać w tym i sobie to przy łózku ustawie, ale stwierdziłam, że wolę jednak od początku przyzwyczaić do łóżeczka bo później jak kupimy łóżeczko to zacznie kumać, że śpi w innym miejscu, to wolę te pierwsze miesiące się przemęczyć i wstawać do niego...

ale zobaczymy jak w praniu wyjdzie.......

Dziewczyny, który sklep internetowy polecacie żeby kupić wszystkie rzeczy kosmetyczne dla małego i dla mamy? Mam na myśli produkty do prania, do mycia, różnego rodzaju podkłady itp. Dobrze by było gdyby mieli atrakcyjne ceny i wszystko w jednym sklepie :)

Kosmetyki polecam z Rossmana.
A aptekę to GEMINI. Najniższe ceny maja z tego co wiem.

Ja kosmetyki zamawiałam z doz akurat. Pozatym sporo z allegro jak zwykle. My ten Tiny Love kupiliśmy używany za jakieś 200 zł chyba. Moim zdaniem jest fajny.

Porównywałam ceny GEMINI i Allegro to czesto w tej aptece o kilkadziesiąt nawet groszy taniej na jednym produkcie. A jak wiadomo produktow jest mnóstwo do kupienia ;)

Porównywałam ceny GEMINI i Allegro to czesto w tej aptece o kilkadziesiąt nawet groszy taniej na jednym produkcie. A jak wiadomo produktow jest mnóstwo do kupienia ;)
Ja szukałam tam gdzie będzie wszystko w jednym miejscu, żeby płacić tylko raz za przesyłkę, ale faktycznie nie skupiałam się tak bardzo na cenie.

Odnośnie szczepionki na ten krztusiec to wczoraj jeszcze się konsultowałam z innym lekarzem... i jego opinia tez jest żeby szczepić wiec również jestem zdecydowana wykupie receptę.

Hej ! Sorry, ze tutaj pisze u was (jestem pazdziernikowa mamusia). Mam pytanie odnosnie tej szczepionki. Jestes juz po, czy przed? I jak wyglada procedura takiego szczepienia? Musze najpierw isc do rodzinnego, ze jestem zdrowa i pozniej sie szczepic czy jak?

Mi się spodobał zwykły leżaczek Chicco Hoopla. Ma dobra regulację poziomów oparcia ale zaczniemy używać pewnie od jakiegoś 3 miesiąca życia i jak mówią nie więcej niż godzina dwie dziennie. Tak jak mówią fizjoterapeuci ważne jest odpowiednie podparcie i pilnować żeby dziecko nie łapało asymetrii. Myślę że to pomocny gadżet i warto.

A która Was planuje chustę? :)

reklama
Mi się spodobał zwykły leżaczek Chicco Hoopla. Ma dobra regulację poziomów oparcia ale zaczniemy używać pewnie od jakiegoś 3 miesiąca życia i jak mówią nie więcej niż godzina dwie dziennie. Tak jak mówią fizjoterapeuci ważne jest odpowiednie podparcie i pilnować żeby dziecko nie łapało asymetrii. Myślę że to pomocny gadżet i warto.

A która Was planuje chustę? :)
Tak, my :)

Do góry