reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ostatnio ciężko mi się oddycha. Nieważne czy leżę czy siedzę. A po każdej drobnej fizycznej pracy w domu boli mnie krzyż, że potem chodzę spowolniona i zgięta.
U mnie formy nigdy dobrej nie było więc w sumie z dodatkowymi 10kg to już nawet nie jestem zdziwiona że umieram po spacerku z pokoju do kuchni. :D

Zrobiło mi się raźniej :)

reklama
U mnie już zaraz 28tc, także zaczynamy 3 trymestr. Wkurzyło mnie to forum i usunęłam konto, ale już mi przeszło (ida_marzec). Dolegliwości narazie się uspokoiły. Dziecko wysoko, strasznie kopie i się kręci, wszystko ok. Mialam małą przygodę z przykurczem mięśnia biodrowo-lędźwiowego... Fizjoterapia pomogła. Pozatym standard... Zgaga, bolą plecy, sił coraz mniej. U nas już wszystko gotowe, kącik przygotowany, łóżeczko stoi, pełno pierdół... Wózek jest, w końcu mamy Roan Bass Soft 3w1 (jest super), bujaczek i... 3 szuflady ubrań. 56, 62, 68, 74... Zatrzymałam się na 80 :D jak widzę promocje to żal nie brać. Mam już wszystko i nawet za dużo. Przyszalałam :D opaseczki, czapeczki, sukieneczki, rajstopki, no i standard typu bodziaki, getry i pajace. Wariactwo normalnie. Koszule do karmienia, nożyczki do paznokci i nawet kosmetyki. W sumie wszystko co potrzebne... Kocyki, ręczniczki, myjki, szczotka itp itd. no może oprócz pieluch, mokrych chusteczek i biustonoszy do karmienia. No i imię absolutnie zapadło, jest Iga. Ogólnie fajnie czuć jak się wierci, usg za 2 tygodnie ale jestem spokojna. W końcu. Na wadze +2 ale brzuch wielgachny. Pozdrawiam :)

Załączniki

• IMG_20190506_171458.jpg
    IMG_20190506_171458.jpg
    714,2 KB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
Śmiechowe, co? Zobaczymy jak będzie dalej, ale nie sądzę, żebym nagle przybrała niewiadomo ile :) ponoć waga sprzed ciąży ma jakieś znaczenie, ja już miałam 10kg nadwagi. Staram się jeść, ale mam straszny problem z apetytem i możliwe, że jem za mało.

Tylko zaznacz może jakoś w tym planie porodu, że chcesz to znieczulenie w odpowiednim momencie, bo słyszałam, że czekają do ostatniej chwili, a potem okazuje się, że jest już za późno i nie można już wtedy podać albo jak podadzą to ból jest już tak silny, że tego znieczulenia już nie poczujesz, bo nie zdąży zadziałać.

Dla mnie pisanie planu porodu, to jakaś czarna magia. Najchętniej to bym w ogóle nie pisała. Moja ginekolog, która pracuje też w szpitalu, w którym będę rodzić powiedziała mi, że znieczulenie dają na prośbę od 3-4cm rozwarcia do około 6cm. Więc nie trzeba jakoś specjalnie się o to starać, jeśli jest wolny anastezjolog.

Co do przygotowań - w końcu zamówiliśmy łóżeczko! Nie mogłam się zdecydować. I zamówiłam 12 paczek chusteczek nawilżanych, bo promocja była. Muszę jeszcze kupić kilka ubranek, parę drobiazgów higienicznych i dla mnie do szpitala.

No i udało się! Jupi :D Jestem zapisana do szloły rodzenia :)
Koczowałam tam od 7-ej, ale opłaciło się :) Pomimo, że zapisy były o 9-tej to niektóre kobitki były tam już o 5-tej!
Także czerwiec i lipiec będziemy szkolić się wraz z moim mężem :)

Dziewczyny powiedzcie jakiego rozmiaru kupujecie ubranka? I po ile danego rodzaju?

Dziś pierwszy raz pochodziłam po sklepach z dzieciecymi ciuszkami i pierwszy zakup zrobiony :)
Przerazily mnie tylko ceny... i zaczelam zastanawiac się ile tego trzeba miec na poczatek? Kupujecie od razu różne rozmiary?

Dziewczyny powiedzcie jakiego rozmiaru kupujecie ubranka? I po ile danego rodzaju?

Dziś pierwszy raz pochodziłam po sklepach z dzieciecymi ciuszkami i pierwszy zakup zrobiony :)
Przerazily mnie tylko ceny... i zaczelam zastanawiac się ile tego trzeba miec na poczatek? Kupujecie od razu różne rozmiary?
Ja kupiłam najwięcej 56 i 62, sporo 68 też. Trochę mniej 74 i najmniej 80, jak była promocja. Ja kupowałam głównie w H&M, Reserved, trochę w smyku, 5-10-15 i c&a. Jeśli chodzi o te początkowe to mam chyba 8 bodziaków 56 i 8 sztuk 62 (różnica między nimi jest niewielka) 6 par getrów i spodenek 56 i chyba 8 par 62. Do tego 5 pajaców do spania 56 i 6 albo 7 w 62. Plus wiadomo czapeczki, skarpetki, rajstopy i kilka sukienek. Podobnie w 68 ale mam jeszcze bluzę i sweterek. Nie wiem czy to za dużo czy za mało, wydaje się ok.

reklama
No i udało się! Jupi :D Jestem zapisana do szloły rodzenia :)
Koczowałam tam od 7-ej, ale opłaciło się :) Pomimo, że zapisy były o 9-tej to niektóre kobitki były tam już o 5-tej!
Także czerwiec i lipiec będziemy szkolić się wraz z moim mężem :)
My się szkolimy już od 06.05 ;-)

Do góry