reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Myśmy mieli 27 maja, ale z uwagi na wyboru przełożyli nam na koniec czerwca... Słabo widzę szkole rodzenia w 36tc, no ale trudno.
Mi też proponowali zacząć na początku lipca, ale się nie zgodziłam. Po pierwsze nie wiem jak się będę czuć, a po drugie może być już bardzo gorąco, a zajęcia trwają 1,5 godziny 2 x w tyg.

Mi też proponowali zacząć na początku lipca, ale się nie zgodziłam. Po pierwsze nie wiem jak się będę czuć, a po drugie może być już bardzo gorąco, a zajęcia trwają 1,5 godziny 2 x w tyg.
My wzięliśmy sobie kurs weekendowy, dwa dni po 8 godzin. Mieszkamy pod miastem, więc ciężko byłoby dojeżdżać. Najwyżej pojadę wózkiem inwalidzkim :D

A my wczoraj mieliśmy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, myślę, że w idealnym czasie ciąży, biorąc pod uwagę, że spędzimy tam najblizsze 5 tygodni :)

Ja kupiłam najwięcej 56 i 62, sporo 68 też. Trochę mniej 74 i najmniej 80, jak była promocja. Ja kupowałam głównie w H&M, Reserved, trochę w smyku, 5-10-15 i c&a. Jeśli chodzi o te początkowe to mam chyba 8 bodziaków 56 i 8 sztuk 62 (różnica między nimi jest niewielka) 6 par getrów i spodenek 56 i chyba 8 par 62. Do tego 5 pajaców do spania 56 i 6 albo 7 w 62. Plus wiadomo czapeczki, skarpetki, rajstopy i kilka sukienek. Podobnie w 68 ale mam jeszcze bluzę i sweterek. Nie wiem czy to za dużo czy za mało, wydaje się ok.
Ooo dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)

Nasza szkoła trwa 10 tyg, po 2 godziny dwa razy w tygodniu. W sumie długo, prawda?

Cały czerwiec i lipiec. Nie miałam innego wyboru co do terminu, bo trzeba było spełnić warunek, że w chwili rozpoczęcia kursu będę między 25 a 29 tygodniem, no i akurat z początkiem czerwca zacznę 29 tydzień, także się załapałam.

Mam nadzieję, że dam radę w te ciepłe miesiące, zwłaszcza w lipcu :/

Teraz tak liczę i patrzę, że w czasie ostatnich zajęć zacznę już 38 tydzień!
To przy mojej planowanej cesarce (bo taka ma być z zapisem na konkretny dzień) to mogę nie wytrwać do końca.

Teraz tak liczę i patrzę, że w czasie ostatnich zajęć zacznę już 38 tydzień!
To przy mojej planowanej cesarce (bo taka ma być z zapisem na konkretny dzień) to mogę nie wytrwać do końca.
A płacisz za kurs czy udało Ci się załapać na jakiś darmowy ? Ja skończę kurs będąc w 33 tc, więc jeszcze całkiem ok. Mam nadzieję, że dzięki szkole chociaż czegoś się nauczę :)

U nas 600 zł niestety :/ darmowa jest tylko dla zameldowanych w Warszawie, a w mojej miejscowości pod Warszawą szkoły rodzenia nie ma...

reklama
Do góry