reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

To magnezu nie bierzecie? Ja biorę od początku ciąży. Najlepiej mi robi forma cytryniana magnezu- prawie wcale nie twardnieje mi brzuch.
A robiłaś sobie badanie poziomu magnezu z krwi? Mnie od kilku dni ciągnie brzuch i dziś przy okazji robienia krzywej cukrowej zrobiłam też magnez i mam 0,77 mmol/, a norma to 0,66-1,07 mmol/l, także mam w normie. A ponoć brzuch i w pachwinach tak ciągnie jak ma sie niedobory magnezu.
Mnie lekarz poki co nie kazal brac.
Zapytam przy kolejnej wizycie.

A dzis, jak wyzej wspomnialam, bylam robic test obciazenia glukoza. Kupilam sobie glukoze o smaku cytrynowym i nie bylo to takie złe :) Słodkie bardzo, ale na szczeście nie było to mdłe. Jeszcze czekam na wyniki. Z palca mialam 94 na czczo.
Potem tylko zrobiło mi się dwa razy słabo, ale położyłam się na kozetce, pielęgniarka pozwoliła wypić troszkę wody i przeszło.

reklama
Moje wyniki glukozy:
na czczo 82,6 mg/dl norma 70-99
Po 1 godz 120,4 mg/dl
Po 2 godz 131,2 mg/dl

Nie ma norm podanych. To dobrze czy źle? :/

Moje wyniki glukozy:
na czczo 82,6 mg/dl norma 70-99
Po 1 godz 120,4 mg/dl
Po 2 godz 131,2 mg/dl

Nie ma norm podanych. To dobrze czy źle? :/
Daj znać który zestaw wybierzesz :-)

, a co do wyników, to podobno po 1h powinno byc mniej niz 180, a po dwóch mniej niż 140...

Ale to lekarz Ci powie czy jest ok ;-)
Nie stresuj sie na zapas :-)

Ja robilam badanie krzywej i moczu jednego dnia i mi Pani Dr napisała komentarz, że wyniki poza normą i mam przyjść, mam nadzieję, że chodzi o mocz, choć to głupie w sumie jakby pomyśleć bo lepiej żeby było wszystko ok ;-)
ale sie nie stresuje bo pewnie to nic takiego, czuje sie dobrze, nie ma co panikować :-) lekarz 2.05. Wiec loozik :-)

Po dwóch godzinach powinnaś chyba mieć mniejszy niż po 1h - ale ja znawca nie jestem. Kiedy idziesz do lekarza by mu pokazać wyniki?
Właśnie
Daj znać który zestaw wybierzesz :-)

, a co do wyników, to podobno po 1h powinno byc mniej niz 180, a po dwóch mniej niż 140...

Ale to lekarz Ci powie czy jest ok ;-)
Nie stresuj sie na zapas :-)

Ja robilam badanie krzywej i moczu jednego dnia i mi Pani Dr napisała komentarz, że wyniki poza normą i mam przyjść, mam nadzieję, że chodzi o mocz, choć to głupie w sumie jakby pomyśleć bo lepiej żeby było wszystko ok ;-)
ale sie nie stresuje bo pewnie to nic takiego, czuje sie dobrze, nie ma co panikować :-) lekarz 2.05. Wiec loozik :-)
Dam znać, który zestaw wybiorę :) Jak tylko spotkam się z koleżanką i będę miała jakieś wieści to się odezwę :)

A co do wyników to właśnie odpisała mi moja ginekolog (bo ostatnio sama dala mi swoj prywatny numer! :D), że wyniki są prawidłowe :D Juuupiii :D

Właśnie
Dam znać, który zestaw wybiorę :) Jak tylko spotkam się z koleżanką i będę miała jakieś wieści to się odezwę :)

A co do wyników to właśnie odpisała mi moja ginekolog (bo ostatnio sama dala mi swoj prywatny numer! :D), że wyniki są prawidłowe :D Juuupiii :D
No to suuuper :-) to czekam na wieści ;-)

Dziewczyny, mam do Was pytanie! :)
Macie jakieś sprawdzone strony internetowe, z których można zamówić fajne jakościowo body i pajacyki?

reklama
Do góry