reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
W ciąży odkryłam, że mam.
Na czczo wyniki do d... Po jedzeniu spoko. No, ale dietę muszę trzymać i insulinę dostałam na noc, więc jestem "miszcz", bo muszę sobie kłuć udko codziennie ;)

Przy standardowym badaniu glukozy we krwi wyszło, że masz za wysoki jej poziom, tak? Czy po badaniu krzywej cukrowej?
Niedługo idę na krzywą cukrowa i trochę się tego boję biorąc pod uwagę ilość spożywanych przeze mnie słodyczy... :)

Przy standardowym badaniu glukozy we krwi wyszło, że masz za wysoki jej poziom, tak? Czy po badaniu krzywej cukrowej?
Niedługo idę na krzywą cukrowa i trochę się tego boję biorąc pod uwagę ilość spożywanych przeze mnie słodyczy... :)
To pewnie masz troszkę ciałka jak tak wpylasz słodycze? ;) Bo ja jestem "kulka" ;)

Wyszło w standardowym badaniu. Miałam tak "na granicy", tj. 94 chyba. Kiedyś przed ciążą też zrobiłam i miałam też na samej granicy normy dla nie-ciezarnych, tj ok 100. Ginekolozka stwierdziła, że zrobimy krzywą, żeby sprawdzić, co i jak. No i znowu na czczo tak, jak zwykle. Po glukozie b.dobry wynik. A że na granicy, to do diabetologa, żeby się upewnić. Byłam w 12 tc i dostałam plan diety i glukometr. Po 2 tygodniach kontrola i dla mnie jak wyrok - insulina. No i się tak bujam. Teraz mam dawkę 9 j. Zaczynałam od 4 j.
Co do krzywej - nie przejmuj się, będzie dobrze. Ale słodycze wyrzuć ;)

No my to takie warianty. :D

A który miesiąc? Ja, o dziwo, dalej się wciskam w spodnie i prawdę mówiąc jeszcze mnie nie cisną na szczęście, ale boje się tej chwili, kiedy zaczną. Chociaż wtedy, to już powinno być w miarę ciepło, więc może się na sukienki przerzucę. ;)
19 TC. Mam jeszcze spodnie, które zakładam bez kombinowania, ale ze 2 pary są już opięte na brzuchu i czasami nie fajnie się w nich czuje.
Sporo teraz jem więc, a ważę się tylko na wizycie u gin. Aż się boje co jutro wyskoczy na wadze [emoji39]

Wyszło w standardowym badaniu. Miałam tak "na granicy", tj. 94 chyba. Kiedyś przed ciążą też zrobiłam i miałam też na samej granicy normy dla nie-ciezarnych, tj ok 100. Ginekolozka stwierdziła, że zrobimy krzywą, żeby sprawdzić, co i jak. No i znowu na czczo tak, jak zwykle. Po glukozie b.dobry wynik. A że na granicy, to do diabetologa, żeby się upewnić. Byłam w 12 tc i dostałam plan diety i glukometr. Po 2 tygodniach kontrola i dla mnie jak wyrok - insulina. No i się tak bujam. Teraz mam dawkę 9 j. Zaczynałam od 4 j.
Co do krzywej - nie przejmuj się, będzie dobrze. Ale słodycze wyrzuć ;)

Kurcze, a właśnie miałam siadać do szarlotki z lodami ;)

reklama
Do góry