reklama
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem już co mam robić...
Od poniedziałku mnie boli gardło, piję napary z imbiru pomarańczy i cytryny z miodem, jem czosnek, leżę pod kołdrą i dalej mnie drapie..
Jak czułam, że temperatura mnie bierze to wziełam paracetamol i jest ok tzn. Nie mam raczej temperatury...
Ale to drapiące gardło... boje sie, że to sie rozwinie, a mam tendencje do anginy...
Mam tabletki *spam* gardło i tandumverde do psikania ale to mi jakoś nie pomaga...
Od poniedziałku mnie boli gardło, piję napary z imbiru pomarańczy i cytryny z miodem, jem czosnek, leżę pod kołdrą i dalej mnie drapie..
Jak czułam, że temperatura mnie bierze to wziełam paracetamol i jest ok tzn. Nie mam raczej temperatury...
Ale to drapiące gardło... boje sie, że to sie rozwinie, a mam tendencje do anginy...
Mam tabletki *spam* gardło i tandumverde do psikania ale to mi jakoś nie pomaga...
Jakub i Alicja [emoji846]
Jakub piękne imię. Podoba mi się każda jego forma - Kuba, Kubuś...
U nas trwają jeszcze dyskusje, bo pojawia się też Robert, ale mam nadzieję, że zostanie na moim Jakubie
Miyoshi
Fanka BB :)
@anecka Mnie też niedawno złapała infekcja. Gardło bolało niemiłosiernie i miałam gorączkę. Mi pomogły gorące herbatki z cytryną i dużo, dużo wygrzewania się. Przeszło po trzech dniach. Jeżeli masz tendencję do anginy, to ja bym na Twoim miejscu udała się do lekarza. Nie ma co lekceważyć objawów, zwłaszcza w ciąży.
Czyli zostajecie przy "T"Ja mam już Tobiasza i Tomasza i teraz albo będzie Teodor albo Tosia (Antonina). Choć M. myśli nad Tolą.
Tola czyli Anatol?
To jeszcze nie stadium na lekarza... nic mi wiecej nie powie, bo to tak jakby sie utrzymuje na tym początku choroby... jak poczuje, że mam goraczke to wtedy lekarz.@anecka Mnie też niedawno złapała infekcja. Gardło bolało niemiłosiernie i miałam gorączkę. Mi pomogły gorące herbatki z cytryną i dużo, dużo wygrzewania się. Przeszło po trzech dniach. Jeżeli masz tendencję do anginy, to ja bym na Twoim miejscu udała się do lekarza. Nie ma co lekceważyć objawów, zwłaszcza w ciąży.
W sumie w poniedziałek byl intensywny... dzisiaj tez pojechaliśmy na usg.. wiec moze to leżenie powinnam liczyć od dzisiaj dopiero?
Mąż w pracy, nie ma kto herbatek robiiiić, a wiadomo - jak zrobione przez kogoś to i smakuje lepiej i leczy bardziej...
Laura jest moim pierwszym wyborem Trudno jest nie zdrabniać imion więc mam pytanie czy zwracacie sie jakoś zdrobniale do Laury? Jakoś nic mi nie przychodzi do głowy poza LaurkąW domu 7 letnia Laura teraz ma być mój wymarzony upragniony Aleksander
Chyba nic wiecej nie wymyślisz w tym temacie bo niestety mamy bardzo ograniczone mozliwosci. Musi samo minąć jeżeli czujesz że nie jest to poważne. U mnie też zaczęło się od strasznego drapania w gardle dokładnie tydzień temu. Później drapało coraz niżej i potem wiadomo kaszel i katar ale taka ostra faza trwała 3 dni, na szczęście bez gorączki. Dużo wygrzewania się, herbaty z imbirem i cytryną, cytryna z miodem no i niezastąpione mleko z masłem miodem i czosnkiem-najlepiej łagodziło drapanie i kaszel. Teraz jeszcze został katar ale z każdym dniem lepiej i mam nadzieję że do weekendu będzie po wszystkim.Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem już co mam robić...
Tobie też tego życzę
Mleko z masłem miodem i czosnkiem? A jak to robisz i czy da sie to pić? Bo ten czosnek mi tam słabo pasujeChyba nic wiecej nie wymyślisz w tym temacie bo niestety mamy bardzo ograniczone mozliwosci. Musi samo minąć jeżeli czujesz że nie jest to poważne. U mnie też zaczęło się od strasznego drapania w gardle dokładnie tydzień temu. Później drapało coraz niżej i potem wiadomo kaszel i katar ale taka ostra faza trwała 3 dni, na szczęście bez gorączki. Dużo wygrzewania się, herbaty z imbirem i cytryną, cytryna z miodem no i niezastąpione mleko z masłem miodem i czosnkiem-najlepiej łagodziło drapanie i kaszel. Teraz jeszcze został katar ale z każdym dniem lepiej i mam nadzieję że do weekendu będzie po wszystkim.
Tobie też tego życzę
Czy moge np. Czosnek polknac popijajac tą miksturą?
reklama
Czosnek musi być rozgnieciony, bo wtedy uwalniają się jego genialne właściwościMleko z masłem miodem i czosnkiem? A jak to robisz i czy da sie to pić? Bo ten czosnek mi tam słabo pasuje
Czy moge np. Czosnek polknac popijajac tą miksturą?
Wbrew pozorom ta mikstura nie smakuje aż tak źle, tylko ja robię mleko, miód i czosnek, bez masła. Niezawodny sposób na pozbycie się infekcji. Po wypiciu zaraz do łóżka!