reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny.
Potrzebuję małej podpowiedzi może ktos pomoże.

Biorę luteine dopochw. 2x dziennie. Mam podać na infekcje jednorazowo krem Gynazol.

Ale czy to mozna razem, czy może powinno się osobno, w jakimś odstępie?
zapomniałam zapytać w gabinecie a nie mam możliwości zapytać.

Wszystkiego dobrego dla Was.
Cześć, jesli masz masc i bierzesz luteine, to najlepiej miec odstep pomiedzy nimi, jesli wszystko jest dopochwowo,

Ja chodziłam w drugiej ciąży do szkoły rodzenia i tam panie radziły zapisywać sie po 20/25tc. Wcześniej nie ma sensu. Spotkania sa (ja miałam) raz w tygodniu. Dodatkowe zajęcia z chustonoszenia, doradca laktacyjny, masaże prenatalne, położna przychodziła do domu. Mega - polecam!

Właśnie się zastanawiam, czy 28 tc to nie będzie za późno na rozpoczęcie zajęć... Mogłabym też zacząć w 22 tc, co wydaje mi się optymalnym terminem, ale się zgapiłam i nie mają już miejsc...

Link do: PODUSZKA DO SPANIA DLA KOBIET W CIĄŻY TYP C ROGAL ja kupiłam sobie taką i polecam, dla mnie jest super.

Suprise87, ja już się zapisałam bo tam gdzie chcemy chodzić są duże kolejki. Wypadło nam na 30 tc. My akurat zapisaliśmy się do takiej weekendowej, bo do tej szkoły mamy 30km i ciężko by nam było jeździć co tydzień. Będziemy chodzić do szkoły przy szpitalu gdzie chcemy rodzić.

30 tc będzie ok, nie za późno? Mi by wypadało na 28tc i się zastanawiam, czy jeszcze wtedy jest sens... Bo się zgapiłam z terminem, wyobrażałam sobie, że przecież to pewnie żaden problem i wystarczy chwilę wcześniej się zapisać, o ja naiwna :)

Hej, a ja złapałam infekcję - zapalenie gardła, ogólnie przeziębienie. Dostałam witaminy i syrop, ale przeczytałam w sieci, że w ciąży nie można go zażywać, chyba, że lekarz szczególnie zalecił. Mam zwolnienie do końca tygodnia. A jutro idę na kontrolne badanie do ginekolog to popytam o te zalecenia od internisty. Może to dobry czas, żeby już zostać na zwolnieniu? Co Wy o tym myślicie? To już 15 tydzień, także początek drugiego trymestru. Szczerze to nie mogę już doczekać się tego ciążowego zwolnienia...

reklama
W ogóle powiem Wam, że jestem ostatnio jakoś strasznie zestresowana... Nie mogę się uspokoić. Boję się, że to zaszkodzi dziecku... Dziś u internisty miałam puls 100...

Do góry