reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

I masz z pierwszej ciąży synka czy córeczkę?? Bo u mnie na obiad surówka z kiszonej kapusty to podstawa [emoji23][emoji23] i nie wiem czemu tez jabłka bardzo mi smakują co malo kiedy jabłka jadłam... Może to jest jakiś trop na płeć? [emoji6]

Mówią, że na kwaśne to chłopak [emoji170]

reklama
A my możemy chodzić na basen? Nie ma żadnych przeciwwskazań dla kobiet w ciąży? Woda chlorowana nam niegroźna?

Wczoraj robilyscie smaka "duszkami" to ja Wam dziś nadrobię goframi ze śmietana mojej roboty [emoji39]

reklama
O czyli jest szansa, że to minie!
A czy konsultowałaś to może z lekarzem? Wiesz skąd to się bierze, od czego zależy?
Bo się zastanawiam, czy to tak już jest, czy to może ja coś zrobiłam, że to wywołałam?

Jeszcze nie miałam okazji rozmawiać o tym z lekarzem ale mam zamiar zapytać na następnej wizycie. Moim zdaniem zbyt wiele wpływa się na to nie ma. Czytałam, że problemy ze spojeniem łonowym w ciąży są niestety powszechne. Z tym, ze przeważnie to się pojawia pod koniec ciąży a u mnie już tak szybko... I chyba warto wzbogacić dietę w produkty sprzyjajacę chrząstkom.
Pewnie, że taping to super sprawa, tylko niestety nie można przesadzać, bo rozleniwiają mięśnie, tak samo jak i pas odciążający. A słabe mięśnie nie stabilizują kręgosłupa i pojawia się ból i mamy takie zamknięte koło.
Kochana jak tylko będziesz miała zielone światło od fizjoterapeuty biegusiem na basen. Nie musisz super technicznie pływać, a byś tylko nie bała się wody. Decha na piersi albo za głową i na plecach pływaj.
To oczywiście rada dla twojego przypadku, ale polecam każdej z nas[emoji6]

Widze, że już padło to pytanie bo też jestem ciekawa. Czyli basen w ciąży nie odpada? Tylko właśnie trochę strach przed infekcjami.

Do góry