reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Porody huhuuuu :)
1 skurcze od ok 20 urodziłam 1:40 . Partych 10 minut , dali głupiego Jasia , po którym chciało się wymiotować i nic poza tym . Wiec urodziłam bez niczego . Wydaje mi się ze ani nie długo ale tez nie krótko :)
2 poród . O takim śnie i w tej ciąży :) skurcz pierwszy około 8:30 i to takie ze leżałam sobie na patologii zjadłam nawet sniadanie :) ok 9 podłączyli ktg lekki skurcze ale długie odstępy , badanie szyjka zamknięta . Wiec na sale ... położyłam się wzięłam nawet książkę . Przed 10 zaczęło robić się parcie , a bóle do wytrzymania ( zważywszy na pierwszy poród uznałam ze czeka mnie takich jeszcze z. 5 h ) wiec żeby dziewczyn z sali nie straszyć obróciłam się na 2 bok i było znośnie. Po 10 poszłam do lekarza gdzie zostałam delikatnie mówiąc opierdzielona ze o 9 badał i tam ani grama rozwarcia no i ze skurcze co 6 minut to nie porodowe. Uparłam się wiec zbadał 9cm ... wielki szok i jazda na górę . Weszłam na porodówkę , położyłam się odeszły wody na następnym skurczu malutka.
Takiego porodu i wam życzę :)

No to niezle dziewczyny czytam Was z wypiekami na twarzy :) Aleksa tak wlasnie bylam nacpana przy porodzie ciezko kontaktowalam ale bol czulam. Kustronka ja po kleszczowym porodzie i wielkim siniakiem na zadku i 45 min szyciem tez z papcia na poporodowa. Ale u mnie to bylo raczej musimy isc po wozek czy pojdziesz? Ale bylam w takim szoku ze.mi to w ogole nie przeszkadzalo. Martoosia to Ci faktycznie chwile schodzi. Ja do szpitala pojechalam sobie normalnie na luzie bez boli a oni ze 3 cm. Za dwie godz 5 do 6cm. Ale juz nie kontaktowalam a maz dwie godz jazdy od szpitala. Jak polozna do niego zadzwonila to biedny malo zawal nie dostal hahaha

Porody huhuuuu :)
1 skurcze od ok 20 urodziłam 1:40 . Partych 10 minut , dali głupiego Jasia , po którym chciało się wymiotować i nic poza tym . Wiec urodziłam bez niczego . Wydaje mi się ze ani nie długo ale tez nie krótko :)
2 poród . O takim śnie i w tej ciąży :) skurcz pierwszy około 8:30 i to takie ze leżałam sobie na patologii zjadłam nawet sniadanie :) ok 9 podłączyli ktg lekki skurcze ale długie odstępy , badanie szyjka zamknięta . Wiec na sale ... położyłam się wzięłam nawet książkę . Przed 10 zaczęło robić się parcie , a bóle do wytrzymania ( zważywszy na pierwszy poród uznałam ze czeka mnie takich jeszcze z. 5 h ) wiec żeby dziewczyn z sali nie straszyć obróciłam się na 2 bok i było znośnie. Po 10 poszłam do lekarza gdzie zostałam delikatnie mówiąc opierdzielona ze o 9 badał i tam ani grama rozwarcia no i ze skurcze co 6 minut to nie porodowe. Uparłam się wiec zbadał 9cm ... wielki szok i jazda na górę . Weszłam na porodówkę , położyłam się odeszły wody na następnym skurczu malutka.
Takiego porodu i wam życzę :)

Omg! [emoji7] ekspres! Ja młodego drugiego chyba cos koło 40 min parłam [emoji33]

Mój poród przez CC też wspominam bardzo dobrze. Zewnatrzoponowe nie bolało choć anestezjolog nie od razu trafił. Podczas porodu żarty, rozmowa i raz dwa minęło. A gdy na poporodowym zeszło znieczulenie, było kiepsko. Ale najgorzej gdy po paru godz zdjeły mi cennik i kazały iść do wc. To był ból. Paracetamol na mnie nie działa a nic innego nie chciały mi dać. Następnego dnia dziewczyna z pokoju opiekowała się swoim maluszkiem, a ja nie mogłam wstać z łóżka bo było zapadniete, a każda próba to był mega ból. Jak ja jej zazdroscilam. Długo blizna ciągnęła. Teraz chce SN

Lenati zazdroszcze i mam nadzieje, ze Twoje zyczenia i Tobie i nam sie spelnia.
Paraliz po epiduralu na szkole rodzenia babki mowily ze czasem jak zejdzie igla to na ktoras strone moze wejsc i nic nie czuc. Poza tym wspomnialy ze jako efekt uboczny moze wystapic mega migrena. I chyba tym mnie przestraszyly.
Ja dziewczyny powiem ze kucki to nie dla mnie jak mi niewygodnie bylo. Boczna lepiej ale najlepiej na plecach mi bylo moze bylam zbyt otepiala nie wiem

U mnie bylo tak grubo z tym porodem krew chlustala pelna sala ludzi maz wyszedl plakac i sie modlic na korytarz polozna go wola ze juz on wchodzi taki zawyty i przeprasza. A ja jakby totalnie nigdy nic jakby to 5 min temu to byl film nie ja :)

Masz racje [emoji7] ból mija w sekundę jak widzisz swojego Misia małego [emoji7] wtedy to niech sie dzieje co chce [emoji173]️ najcudowniejsza chwila czuć to ciepłe ciałko na sobie.

reklama
Do góry