reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Hej. Ja dzis hmm znowu ciezki dzien. Wrocilam z uczelni , chlopaki idą pokopc pilke, a ja na drzemke.

Co do imion jeszzce wogole o tym nie myslelismy. Mam nadzieje , ze moze na prenatalnych 31.01 cos lekarz powie:) chxialabym.juz mniej wiecej wiedziec, co by zaczac kupowac te piekne kocyki , i malutke ubranka :).

Ja nie wiem jak w tym roku z wakacjami. My raczej z tych mocno cieplo-lubnych. I raz bylismy w polowie maja w Grecji i niby byli 25 stopni, ale to dla nas bylo lekko zimno , no i woda okropna w morzu i w basenie.

A czerwiec lipiec z racji tego ogromnego brzucha u mnie odpada no i tez ze linie lotniccze czesto wpuszczaja na pokład tylko do 30 tyg.

Ale jakoś nie dramatyzujemy. W razie co orbijemy sobie w zimie.

reklama
Tymek bardzo ladnie. Sama bym tak swojego nazwala chociaz my juz swoj typ mamy. Tylko nie gniewajcie sie dziewczyny. To pewnie taka moja sprawa mi sie bardziej podoba Tymoteusz niz Tymon. Tymek tak czy siak. Tak samo Oliwer zamiast Oliwiera...No ale kazdy ma jakies tam swoje upodobania....
No ale gratuluje wyboru imienia. To tak juz inaczej jak brzuch noe jest bezosobowy. A jak sie bobas okaze dziewczynka to jak nazwiecie jesli mozna wiedziec???
O dziewczynce myślałam Oliwia :) albo Amelia :) oLiwer i oliwier fakt. W ogóle porobili te imiona że Tymoteusz i tymon to dwa różne tka jak Jakub i Kuba a kiedyś myślałam że to jedno i to samo :)
Kaja z tych co wymienilas najładniejsze :) kajusia słodko :)

Kacpra i Ignacego też bralam pod uwagę ale za to dla męża nie przypadły te imiona hehe

Jakub i Kuba to dwa różne imiona? Wow nawet nie wiedziałam..

Amelię polecam [emoji171] Mojej córce wszyscy mówią, że ma piękne imię. A i zdrobnien mnóstwo i przeinaczen.. Moja Laura mówi na nią Ami.. My różnie, najrzadziej właśnie tradycyjnie Amelia. Najczęściej Amela, Amelka, Amelciu, Amelasek.. [emoji6]

Jakub i Kuba to dwa różne imiona? Wow nawet nie wiedziałam..

Amelię polecam [emoji171] Mojej córce wszyscy mówią, że ma piękne imię. A i zdrobnien mnóstwo i przeinaczen.. Moja Laura mówi na nią Ami.. My różnie, najrzadziej właśnie tradycyjnie Amelia. Najczęściej Amela, Amelka, Amelciu, Amelasek.. [emoji6]
Te Ami słodko brzmi :)

A kiedy ostatecznie zdecydowalyscie się na imię najpóźniej? :) te mamusie które mają dzieci? :)

Mi 20 tc wypadnie jakoś koło 20 marca :) cieszę się, że jednak jak zacznie ten brzuszek rosnąć to będzie można założyć luźna sukienkę :) z tym słońcem to też nie przesadzajmy jasne nie jest wskazane siedzenie w upalne dni ale ja jak będę się dobrze czuła nie zamierzam rezygnować z obiadu na tarasie pamiętam rok temu naprawdę świetna atmosfera ;) ja pewnie wybiorę ten Prenatal Duo bo tak zastanawiam się pomiędzy nim, a MamaDHA Premium ale nie ma tam żelaza znowu w Prenatalu jest go bardzo dużo, a ja mam niski poziom żelaza więc myślę, że nie zaszkodzi ;)

Dzisiaj w nocy dopadł mnie taki mocny ból żołądka nie podbrzusza tylko żołądka okropne uczucie, ale zaraz zasnęłam myślę, że ten McDonald wyszedł mi bokiem :/

Co do decyzji w sprawie imion, u nas od razu były typy dla dziewczynek, podobnie jak teraz. Jeśli będzie dziewczynka to będzie miała na imię Klara. Podobnie było z Amelią i Laurą. Zanim zaszłam w obie ciąże wiedziałam jak nazwę dziewczynki.

Teraz mamy mega problem jeśli chodzi o chłopca. Jeśli okaże się, że będzie chłopiec, to nie możemy się zdecydować. Rafał, Filip, Sebastian, Patryk? No nie wybiorę..

Jak o imieniach mowa jeśli była by dziewczynka to Iga :) na chłopca brak pomysłu ;) chyba muszę się tak z mężem umówić że jak dziewczynka to wybieram Ja a mam przeczucie jakieś, że będzie dziewczynka a jak chłopiec to on ;)

Witam Was wszystkie sierpniowe mamusie ;) cieszę się że mogę do Was dołączyć;) po roku czasu doczekałam się pięknych 2 kreseczek;) wczoraj byłam na usg 8t1d chodz ciaza 3 dni młodsza wyszla. Za to usłyszałam pięknie bijące serduszko ;) jak u was było z usg ile ma w tym czasie wasz zarodek?;)

reklama
Cześć, witamy wśród oczekujących mam :)
Pytasz o ilość cm w 8 tyg? Ja jak miałam wtedy USG to maluch miał chyba ok 13mm jeśli dobrze pamiętam.
Witam Was wszystkie sierpniowe mamusie ;) cieszę się że mogę do Was dołączyć;) po roku czasu doczekałam się pięknych 2 kreseczek;) wczoraj byłam na usg 8t1d chodz ciaza 3 dni młodsza wyszla. Za to usłyszałam pięknie bijące serduszko ;) jak u was było z usg ile ma w tym czasie wasz zarodek?;)

Do góry