reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

@Limonkaaa88,
To ja pisałam że w maju będę mieć raczej spory brzuch, bo już na początku maja wypada mi 27 tydzień. Także chyba ostatnia chwila na jakiś wypad z rodziną. Później to już nawet chyba niektóre linie lotnicze na pokład nie wpuszczają ciężarnych z obawy przed porodem na wysokości [emoji12]
Chyba że ma któraś z Was jakieś pozytywne doświadczenia z wakacjami za granica w ciepłym miejscu w okolicach marca-kwietnia? [emoji6]

reklama
@Limonkaaa88,
To ja pisałam że w maju będę mieć raczej spory brzuch, bo już na początku maja wypada mi 27 tydzień. Także chyba ostatnia chwila na jakiś wypad z rodziną. Później to już nawet chyba niektóre linie lotnicze na pokład nie wpuszczają ciężarnych z obawy przed porodem na wysokości [emoji12]
Chyba że ma któraś z Was jakieś pozytywne doświadczenia z wakacjami za granica w ciepłym miejscu w okolicach marca-kwietnia? [emoji6]
ale ja głupia!! Źle liczyłam!!! Hahaha nie wytrzymam nie wiem jak ja to zrobiłam :p to ja za dwa miesiące czyli na początku marca będę w 20 tyg kurde wszystko na nic :(mój mąż ma urlop na początku maja :(a to faktycznie byłoby za późno jejuu :(:(ale się wkurzyłam :( tak się cieszyłam ogladalam wycieczki już jakiś czas a tu wychodzi ze raczej nic z tego eh :(

Ja nigdy nie byłam w marcu kwietniu za granicą zawsze czerwiec lub wrześien :/ myślę że w kwietniu pewnie w większości na południu byłoby dosyć ciepło pewnie nie gorąco jak w środku lata ale myślę że z 22 stopnie to conamniej

Wpisałam 8 meskich imion tylko tyle wpadło mi w oko ogólnie myślę że chłopięce imiona ciężej wybrać niż dla dziewczynki dla dziewczynki nie miałabym problemu. Jedyne imię jakie przypadło mojemu mężowi do gustu z moich to Tymon i muszę powiedzieć że poczytalam znaczenie imienia to zabawny przystojny wspaniały mąż :D idealnie hehehe i zdrobnienia ma całkiem spoko więc zobaczymy czy to imię zostanie ale ja mogłabym już od dziś zostawić Tymona bo jakoś mi się spodobało :)

Hej, hej, witam się niedzielnie.
Nadrobilam zaległości na forum. Uff.. Wczoraj byliśmy u mojej mamy na urodzinach, wróciliśmy bardzo późno, stąd brak czasu aby do Was zajrzeć.

Pisalyscie o wakacjach. My w zeszłym roku byliśmy w Turcji, w środku lipca, było mega gorąco, ale wspaniale. Uwielbiam upał, słońce, opalanie, baseny.. Martwię się jak to teraz będzie w ciąży w czerwcu, lipcu, bo chyba raczej my słońca będziemy musiały unikać? Jak to jest?

Wpisałam 8 meskich imion tylko tyle wpadło mi w oko ogólnie myślę że chłopięce imiona ciężej wybrać niż dla dziewczynki dla dziewczynki nie miałabym problemu. Jedyne imię jakie przypadło mojemu mężowi do gustu z moich to Tymon i muszę powiedzieć że poczytalam znaczenie imienia to zabawny przystojny wspaniały mąż :D idealnie hehehe i zdrobnienia ma całkiem spoko więc zobaczymy czy to imię zostanie ale ja mogłabym już od dziś zostawić Tymona bo jakoś mi się spodobało :)
Mnie też się Tymon podobało, ale mąż jest zdecydowanie na nie! Ehh..

Ja to chyba nigdzie się nie wybiorę bo z bliźniakami już mam na plusie 5 kg a to dopiero 10 tydzień :) mam wizytę za tydzień i tak się boje ;( czy wszystko w porządku u moich maluchów ;* przez to poronienie lipcowe nie umiem tak na sto procent pozytywnie myśleć ☹️

Czesc dziewczyny! Dolaczam sie do grona zle liczacych. Ja myslalam ze kolo 20 maja mam 20tydz. Jak przeczytalam Wasze wypowiedzi okazalo sie, ze mi 22tydz wypada na koniec kwietnia:) :) wiec mega szybciej sie dowiem plec:):).
Wakacyjnie moim zdaniem nie ma co za pozno odkladac. Bo pozniej zrobi sie nam naprawde ciezko. Plus moze jeszcze rwa dojsc i ewentualne zatrzymywanie wody.... Ktos pytal o wakacje na przelomie marca i kwietnia. Moim zdaniem super. Nam.nie moze byc za goraco jak jestesmy w ciazy, bo moze sie robic slabo, a swoje w podrozy trzeba przepekac. My lecimy troche dalej tym razem i w lutym spodziewamy sie.temp ok 20 stopni takze powinno byc przyjemnie. Nastawiam sie na wypoczynek tym razem i spedzenie troche rodzinnego czasu. Bez alkoholu zbytniej ekspozycji na slonce i upalow. Relaka i wypoczynek plus rozpieszczenie malej.

Tymek bardzo ladnie. Sama bym tak swojego nazwala chociaz my juz swoj typ mamy. Tylko nie gniewajcie sie dziewczyny. To pewnie taka moja sprawa mi sie bardziej podoba Tymoteusz niz Tymon. Tymek tak czy siak. Tak samo Oliwer zamiast Oliwiera...No ale kazdy ma jakies tam swoje upodobania....
No ale gratuluje wyboru imienia. To tak juz inaczej jak brzuch noe jest bezosobowy. A jak sie bobas okaze dziewczynka to jak nazwiecie jesli mozna wiedziec???

reklama
@HoneyBee, gdzie lecicie w lutym? Ja patrzylam na Madere ale moze padac I jest max 16-18 stopni.. takze wywalic kilka tysiecy zeby sobie posiedziec w hotelu podczas deszczu to ja jednak podziękuję.. a juz lot powyzej 5 godzin to z naszym niespelna 3-latkiem w ogole nie wchodzi w grę bo chyba by nas wywalili z samolotu w trakcie lotu ;)

Do góry