reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

A opalanie w ciazy w ogole raczej jest niewskazane ze względu na duze ryzyko trwalych przebarwien na skórze. Takze taki wiosenny wypad w cieple kraje w okolicach maja to wydaje mi się ze idealny kompromis zeby jeszcze zdarzyc odpoczac a nie zmeczyc sie za bardzo ogromnym toczeniem z brzuchem z przodu ;)

reklama
Mi też bardziej podoba się Tymoteusz. Taki był nasz pierwszy typ jeśli idzie o imię dla chłopca. Teraz wpadł Teodor i póki co niech tak zostanie.

No w maju poludnie europy to juz lato w pelni i sezon w pelni... Opalanie tak jak pisze kustronka niewskazane. Ale od czego sa duze kapelusze z rondem i lezaki z parasolami :p Ja bym sie bardziej temperatury bala. Lecimy na Teneryfe: 4.5godz lotu + nabuzowana dwulatka+ plus ja w ciazy= Panie dopomoz.....bo ja chyba nie ogarne. Temp kolo 20stopni deszcz niekoniecznie, ale moze byc zachmurzenie. Ale zachmurzenie to my nawet przez tydzien mielismy jam w Kenii bylismy wiec nie.jest powiedzuane.Ale jak najbardziej rozumiem Twoj punkt widzenia, ze jak masz wydac jakies tam sianko to chcesz miec optymalne dla siebie warunki. Ja nie chcialam jechac teraz wolalam chociaz marzec jak dzien bedzie dluzszy. Ale maz ma teraz urlop wiec jedziemy i nie ma co tam nad tym ubolewac. On sie w ogole cieszy ze nie krecilam nosem....ale juz tak dawno nie bylismy na wakacjach...

My jeśli chodzi o imiona to podoba nam się Eryk, Kacper i Mateusz a dla dziewczynki Julia :) ale jeszcze nie znamy płci więc narazie o tym nie dyskutujemy :)

Mi sie podoba Tymek albo Michał ;)
Mamy juz Gabriela wiec drugi archaniołek w domu byłby jak zloto. Chociaz nie ukrywam ze najchetniej to bym chciala kompletowac różową wyprawkę ale cóż, czuję że tak kolejny chlopak rośnie. Królowa w domu może być tylko jedna ;)

Moi rodzice chciali zebym syna nazwala Gustaw Szczepan albo Ignacy....Teodor ladnie i oryginalnie. Nie znam zadnego Teosia czy malego czy duzego. Wiem, ze w T lubujecie kogo Wy juz w domu macie Tomka i Tobiasza? Nie jestem pewna

Ladne te imiona myslicie dziewczyny. Oj ladne. Ja dla chlopca mam dla dziewczynki bladze. Julia Agata Sara Kaja moze Izabela. Maz cos tam przebrzekuje o Monice, on w ogole chcial Majke, ale takim niedalekim znajomym sie w Maju urodzila Maja to mu mowie ze odpada... Co o tych typach myslicie? Mi naprawde przypadla Kaja, ale kiepsko sie zdrabnia. A ja lubie sobie skrocic....

reklama
Ladne te imiona myslicie dziewczyny. Oj ladne. Ja dla chlopca mam dla dziewczynki bladze. Julia Agata Sara Kaja moze Izabela. Maz cos tam przebrzekuje o Monice, on w ogole chcial Majke, ale takim niedalekim znajomym sie w Maju urodzila Maja to mu mowie ze odpada... Co o tych typach myslicie? Mi naprawde przypadla Kaja, ale kiepsko sie zdrabnia. A ja lubie sobie skrocic....
Hej dziewczyny, lubię sobie poczytać o wyborach imion :)
Moim zdaniem Julia to bardzo ładne imię, ale dla mnie kompletnie odpada bo teraz co druga dziewczynka jest tak nazwana. Ja akurat nie lubię iść w to co wszyscy. Z tego co podałaś to Izabela i Monika mi się podobają.
I była też mowa o Gustawie dla syna. Ale fajne! Gucio można na niego mówić póki malutki :)

Do góry