reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny, Wy tu o prenatalnych, a ja 9 +3 jutro i pierwsza wizyta dopiero, bo gin był na urlopie. Dziś mam mega stres. Najgorsze u nas jest to że każdy ma taką politykę z lekarzy, że w ciąży góra 3 usg robią. Czyli jutro nawet się nie dowiem/nie usłyszę jak i czy serducho bije, żeby zobaczyc bo do tej pory niedowierzam. "0ogrzebie" pomaca i każe sobie ze 150-200 zapłacić. Ehhh szkoda słów, stres jest. Przepraszam ale musiałam się wygadac

reklama
Ja mialam do tej poey 3 wizyty i wszytskie 2 dopochwowe/ przezpochwowe. Ale prenatalne chyba juz sa przez brzuch?
Nie wyobram sobie 40 min lezec z rozszerzonymi nigami z dlugim mieczem w swojej pochwie . Haha

Hahahahhaha. . W poprzedniej ciąży prenatalne miałam pół ma pół . Bo dr jak złapał ze jest wada serca . Uznał ze dołem więcej zobaczy . Ale ogólnie chyba przez brzuch
No u nas już dziś brzuszkiem było pięknie widać wszystko :)

Wracając do usg, ja w Anglii miałam usg przez brzuch w 7 tyg! To było cudowne doznanie i serduszko już ładnie biło :tak: fajny, nowoczesny sprzęt. Ja dzisiaj tez się obzarlam, ale cóż poradzić:D chodzą za mną ciagle zupy! Może jutro zrobię jakaś z zapasem na 2dni.

Czesc, fajnie sie wyspac, Nataniello obudzil sie w nocy tylko raz, zasypia mi ladnie bez piersi, jeden sukces za mna. Teraz wcinam sniadanko i czekam na Tomka az wroci z noki, ide spojrzec co naskrobalyscie.

reklama
Wracając do usg, ja w Anglii miałam usg przez brzuch w 7 tyg! To było cudowne doznanie i serduszko już ładnie biło :tak: fajny, nowoczesny sprzęt. Ja dzisiaj tez się obzarlam, ale cóż poradzić:D chodzą za mną ciagle zupy! Może jutro zrobię jakaś z zapasem na 2dni.
Ja miałam przez brzuch dopiero raz i w 11 tyg, i wydawało mi się ,że wyraźniej dzidzia widać od dołu. Zobaczymy jak będzie nast razem, jak będzie ciut większy.

Ktoraś z Was pisała, że lekarz robi USG co którąś wizytę i jeszcze wizyty za opłatą! Jak to tak? Ja przy każdej wizycie dotychczas mam USG i w sumie byłabym zawiedziona jakby mi nie robili, bo czekać np 3 tyg na wizytę i nawet nie zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku to trochę takie bez sensu mi się wydaje. Może można lekarza poprosić, żeby zrobił?

Do góry