reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
No kurcze nie wiem dziewczyny jak to opisac. Ten blender byl kupiony wlasnie pod smothie. Ale teraz jak mysle, gdzies na internetach widzialam szare kluchy. No i mysle sobie zebym zjadla na obiad. Ale jak mam trzec ziemniaki recznie to mi sie odechciewa... sokowirowke raz uzylam do ziemniakow to mi wyszly totalne wiory. I tak pomyslalam moze to. To chyba nie jest blender kielichowy. A wiadomo niechce go popsuc w 24h od zakupu.... ma niby nakladke do krojenia i blendowania. Ma moc 700w i na obrazku orzeszki ziemne z tych twrdszych rzeczy wiec sama nie wiem. Jak myslicie?

Dziewczyny z tego co piszecie o opiece w innych krajach to wygląda na to,że w Pl nie jest źle. Lekarze bardziej o nas dbają i możemy czuć się zaopiekowane.
No a w wypadku krwiaka, plamienia które trwa trochę dłużej to wszyscy lekarze raczej doradzają aby się oszczędzać, dużo leżeć, nie nosić itp.

S
A myślałam, że to ja jestem jakaś przewrażliwiona na punkcie spodni. Dopiąć się dopnę ale jak niewygodnie. Masakra:p Ja wczoraj o 21 miałam taką ochotę na sałatkę z kurczakiem, z grzankami i serem- całe szczęście mak u nas do 23 więc mój ukochany pojechał i przywiózł w bonusie frytki, których i tak nie zmieściłam. A dzisiaj na obiad rosół a na kolacje sushi. :D Prześladuje mnie okropnie w ciąży, raz w tygodniu muszę zjeść bo inaczej zwariuję.
Dzięki dziewczyny za wypowiedzenie się w kwesti finansowej. Podsumowując tak jak już któraś tu napisała- im więcej masz, tym więcej wydajesz. :p Ale trochę się uspokoiłam i już teraz wiem, że będę w stanie nawet odłożyć.
Co do kłucia to ja mam często i bóle brzucha tez. Tylko u mnie to jest związane z wzdęciami. Non stop, chodzę i puszczam symfonię. Dramat :oops::oops:
Gratuluje dziewczyny wizyt! ;)❤️
Sushi z pieczoną rybą?
Ja też bym Sushi zjadła ale w ciąży raczej nie wolno bo surowej ryby nie można

Dziewczyny byłam właśnie w toalecie i na papierze mialam taki brązowy śluz. Wczoraj byłam na wizycie i było wszystko w porządku.
To może być po badaniu? Chyba zwymiotuje z nerwów:(
Możliwe że po wizycie. Mnie ginekolodze zwykle uprzedzali że po badaniu może być leciutkie krwawienie. Obserwuj i jeśli by nie przeszło to do lekarza

Ja smaruje się olejkiem bambino sama sobie kupiłam i na pierwszej wizycie lekarz też powiedział że zwykłym olejkiem także żadnych specyfików nie kupowałam i zobaczymy czy zwykły olejek zadziała :)

Co do miksera to trudno mi powiedzieć, ja to strachliwa jestem i różnych urządzeń używam zgodnie z przeznaczeniem bo się boje że zaraz coś popsuje :)

U mnie druga wizyta też już była z usg przez brzuch :) tylko pierwsza była dopochwowa :)

Ja mialam do tej poey 3 wizyty i wszytskie 2 dopochwowe/ przezpochwowe. Ale prenatalne chyba juz sa przez brzuch?
Nie wyobram sobie 40 min lezec z rozszerzonymi nigami z dlugim mieczem w swojej pochwie . Haha

reklama
Do góry