reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja miałam przez brzuch dopiero raz i w 11 tyg, i wydawało mi się ,że wyraźniej dzidzia widać od dołu. Zobaczymy jak będzie nast razem, jak będzie ciut większy.

Ktoraś z Was pisała, że lekarz robi USG co którąś wizytę i jeszcze wizyty za opłatą! Jak to tak? Ja przy każdej wizycie dotychczas mam USG i w sumie byłabym zawiedziona jakby mi nie robili, bo czekać np 3 tyg na wizytę i nawet nie zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku to trochę takie bez sensu mi się wydaje. Może można lekarza poprosić, żeby zrobił?
Ja nawet nigdy nie byłam na takiej wizycie bez USG :p

reklama
Z tym badaniem bez usg to mogłoby być normalne na NFZ ale nie prywatnie gdzie chodzi się między innymi właśnie po to żeby mieć porządne badanie na każdej wizycie i płaci się za to niemałe pieniądze :) Dziewczyny a wy cytologie robicie normalnie w trakcie ciąży czy lekarze raczej doradzają dopiero po porodzie?

Z tym badaniem bez usg to mogłoby być normalne na NFZ ale nie prywatnie gdzie chodzi się między innymi właśnie po to żeby mieć porządne badanie na każdej wizycie i płaci się za to niemałe pieniądze :) Dziewczyny a wy cytologie robicie normalnie w trakcie ciąży czy lekarze raczej doradzają dopiero po porodzie?

Powinna być zrobiona cytologia świeżo przed ciążą albo w trakcie ciąży jeśli poprzednia jest nieaktualna. Nic się nie dzieje jak się pobierze cytologię w trakcie ciąży.

Powinna być zrobiona cytologia świeżo przed ciążą albo w trakcie ciąży jeśli poprzednia jest nieaktualna. Nic się nie dzieje jak się pobierze cytologię w trakcie ciąży.
O dzięki za odpowiedź :) Właśnie moja jest nieaktualna i dostałam niby zaproszenie na cytologie, bo ja tu gdzie mieszkam mam za darmo, ale położna mi powiedziała że dopiero mogę iść po porodzie i już zglupialam

O dzięki za odpowiedź :) Właśnie moja jest nieaktualna i dostałam niby zaproszenie na cytologie, bo ja tu gdzie mieszkam mam za darmo, ale położna mi powiedziała że dopiero mogę iść po porodzie i już zglupialam

Może dlatego że jest jakaś akcja przesiewowa, którą sponsoruje NFZ?? Dla kobiet w jakimś przedziale wiekowym, które aktualnie nie są w ciąży? Dlatego Ciebie nie obejmuje?
Normalnie w ciąży trzeba się badać! I cytologię i USG piersi należy wykonać.

reklama
Do góry