reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja miałam przez brzuch dopiero raz i w 11 tyg, i wydawało mi się ,że wyraźniej dzidzia widać od dołu. Zobaczymy jak będzie nast razem, jak będzie ciut większy.

Ktoraś z Was pisała, że lekarz robi USG co którąś wizytę i jeszcze wizyty za opłatą! Jak to tak? Ja przy każdej wizycie dotychczas mam USG i w sumie byłabym zawiedziona jakby mi nie robili, bo czekać np 3 tyg na wizytę i nawet nie zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku to trochę takie bez sensu mi się wydaje. Może można lekarza poprosić, żeby zrobił?
Ja nawet nigdy nie byłam na takiej wizycie bez USG :p

reklama
Z tym badaniem bez usg to mogłoby być normalne na NFZ ale nie prywatnie gdzie chodzi się między innymi właśnie po to żeby mieć porządne badanie na każdej wizycie i płaci się za to niemałe pieniądze :) Dziewczyny a wy cytologie robicie normalnie w trakcie ciąży czy lekarze raczej doradzają dopiero po porodzie?

Z tym badaniem bez usg to mogłoby być normalne na NFZ ale nie prywatnie gdzie chodzi się między innymi właśnie po to żeby mieć porządne badanie na każdej wizycie i płaci się za to niemałe pieniądze :) Dziewczyny a wy cytologie robicie normalnie w trakcie ciąży czy lekarze raczej doradzają dopiero po porodzie?

Powinna być zrobiona cytologia świeżo przed ciążą albo w trakcie ciąży jeśli poprzednia jest nieaktualna. Nic się nie dzieje jak się pobierze cytologię w trakcie ciąży.

Powinna być zrobiona cytologia świeżo przed ciążą albo w trakcie ciąży jeśli poprzednia jest nieaktualna. Nic się nie dzieje jak się pobierze cytologię w trakcie ciąży.
O dzięki za odpowiedź :) Właśnie moja jest nieaktualna i dostałam niby zaproszenie na cytologie, bo ja tu gdzie mieszkam mam za darmo, ale położna mi powiedziała że dopiero mogę iść po porodzie i już zglupialam

O dzięki za odpowiedź :) Właśnie moja jest nieaktualna i dostałam niby zaproszenie na cytologie, bo ja tu gdzie mieszkam mam za darmo, ale położna mi powiedziała że dopiero mogę iść po porodzie i już zglupialam

Może dlatego że jest jakaś akcja przesiewowa, którą sponsoruje NFZ?? Dla kobiet w jakimś przedziale wiekowym, które aktualnie nie są w ciąży? Dlatego Ciebie nie obejmuje?
Normalnie w ciąży trzeba się badać! I cytologię i USG piersi należy wykonać.

reklama
Do góry