reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ale się cieszę :):) Bądź silna i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie wyobrażam sobie jak trudna to była decyzja. Ja mam 3 rodzeństwa. Razem jest nas 4 [emoji14] Więc w domu było wesoło, a teraz gdy już nie mieszkamy razem zawsze jest do kogo zadzwonić i się spotkać. Każde dziecko to skarb. :) Ja właśnie wróciłam z sushi, zamówiłam z łososiem pieczonym w panierce. Ahh :p:p Tak za mną chodziło. Już nie mogę doczekać się badań prenatalnych, a to jeszcze 2,5 tygodnia :(
Mam nadzieje ze moje mini przedszkole tez po latach bedzie ze soba zzyte :) ja mam 2 rodzenstwa, ale kontakt slaby mamy niestety.

reklama
@Marzycielka ja teraz spodziewam się nr 3 więc u nas prawdziwy chaos dopiero się zacznie :D
Haha, ja w ciazy z 3 balam sie ze nie wyrobie. Teraz jakos sie nastawilam ze jak z ciaza dam rade to pozniej nic mi juz rady nie da i bedzie z gorki :) 6 msc mojego syna tak szybko minelo, ze ide na przod wlasnie z taka mysla. Czas mija szybko, dzieci rosna, nieprzespane noce mijaja, pampersy sie koncza i bywa raczej latwiej.

Haha, ja w ciazy z 3 balam sie ze nie wyrobie. Teraz jakos sie nastawilam ze jak z ciaza dam rade to pozniej nic mi juz rady nie da i bedzie z gorki :) 6 msc mojego syna tak szybko minelo, ze ide na przod wlasnie z taka mysla. Czas mija szybko, dzieci rosna, nieprzespane noce mijaja, pampersy sie koncza i bywa raczej latwiej.

Byle do dnia kiedy odrzucimy pampersy [emoji23]

@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!
Byłam :p podoba mi się Anex Cross ale cena 2500 tys za 2w1 do tego fotelik z 500 zł minimum pewnie i adaptery to raczej nie na mają kieszeń, ale ładne też są bebetto Holland nie wiem czy dobrze napisałam i ceny bardziej przyziemne 1700 zł za 2w1

Czasem mam takie dni, kiedy myślę sobie: o matko, co my zrobiliśmy [emoji23] znów pieluchy, mleko, płacze i pobudki w nocy [emoji23] kaszki, wózki itp [emoji33][emoji33][emoji33] a potem mysle o tym różowym ludziku i ogromie miłości i watpliwości uciekają [emoji177]
Marta ale ja nie wiem czy mi przeszło od ciebie czy co, ale jak mówię o dziecku to jak o dziewczynce haha :p

Czasem mam takie dni, kiedy myślę sobie: o matko, co my zrobiliśmy [emoji23] znów pieluchy, mleko, płacze i pobudki w nocy [emoji23] kaszki, wózki itp [emoji33][emoji33][emoji33] a potem mysle o tym różowym ludziku i ogromie miłości i watpliwości uciekają [emoji177]
To chyba takie standardowe, naprawde. Sama tak mialam, mam i wiele osob ma podobnie. Nie wiem skad ten strach, tymbardziej przy kolejnym dziecku. A moze wlasnie stad, ze czlowiek wie czym to "smierdzi". Ale pomysl o tym usmiechu pierwszym, pozniej z malymi zabkami slodkimi. Wtedy te noce i kupy da sie wybaczyc.

reklama
Byłam [emoji14] podoba mi się Anex Sport ale cena 2500 tys za 2w1 do tego fotelik z 500 zł minimum pewnie i adaptery to raczej nie na mają kieszeń, ale ładne też są bebetto Holland nie wiem czy dobrze napisałam i ceny bardziej przyziemne 1700 zł za 2w1
Ja Bebetto odradzam, mam Bresso Premium, zostawiam bo szkoda mi kasy na kolejny 2w1, ale miałam pekniety stelaż, źle się wypina i gondole i spacerówkę, bo najczęściej po wypieciu jednej strony i przejściu do drugiej ta pierwsza wpada spowrotem w zaczep. No i zajmuje dużo miejsca jednak, trzymam w samochodzie, bo nie mam innego wyjścia niestety.
Też chciałam Anex, wiem ze Tutis Aero jest super lekki, ale praktycznie nie ma amortyzacji. Generalnie nie wiem co bym teraz kupiła, każdy ma wady i zalety.
Jeśli chodzi o fotelik to mam cybex aton 4 albo 5 i jest super, ale swoje waży. Maxi cosi chyba są lżejsze.

Do góry