reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ale się cieszę :):) Bądź silna i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie wyobrażam sobie jak trudna to była decyzja. Ja mam 3 rodzeństwa. Razem jest nas 4 [emoji14] Więc w domu było wesoło, a teraz gdy już nie mieszkamy razem zawsze jest do kogo zadzwonić i się spotkać. Każde dziecko to skarb. :) Ja właśnie wróciłam z sushi, zamówiłam z łososiem pieczonym w panierce. Ahh :p:p Tak za mną chodziło. Już nie mogę doczekać się badań prenatalnych, a to jeszcze 2,5 tygodnia :(
Mam nadzieje ze moje mini przedszkole tez po latach bedzie ze soba zzyte :) ja mam 2 rodzenstwa, ale kontakt slaby mamy niestety.

reklama
@Marzycielka ja teraz spodziewam się nr 3 więc u nas prawdziwy chaos dopiero się zacznie :D
Haha, ja w ciazy z 3 balam sie ze nie wyrobie. Teraz jakos sie nastawilam ze jak z ciaza dam rade to pozniej nic mi juz rady nie da i bedzie z gorki :) 6 msc mojego syna tak szybko minelo, ze ide na przod wlasnie z taka mysla. Czas mija szybko, dzieci rosna, nieprzespane noce mijaja, pampersy sie koncza i bywa raczej latwiej.

Haha, ja w ciazy z 3 balam sie ze nie wyrobie. Teraz jakos sie nastawilam ze jak z ciaza dam rade to pozniej nic mi juz rady nie da i bedzie z gorki :) 6 msc mojego syna tak szybko minelo, ze ide na przod wlasnie z taka mysla. Czas mija szybko, dzieci rosna, nieprzespane noce mijaja, pampersy sie koncza i bywa raczej latwiej.

Byle do dnia kiedy odrzucimy pampersy [emoji23]

@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!
Byłam :p podoba mi się Anex Cross ale cena 2500 tys za 2w1 do tego fotelik z 500 zł minimum pewnie i adaptery to raczej nie na mają kieszeń, ale ładne też są bebetto Holland nie wiem czy dobrze napisałam i ceny bardziej przyziemne 1700 zł za 2w1

Czasem mam takie dni, kiedy myślę sobie: o matko, co my zrobiliśmy [emoji23] znów pieluchy, mleko, płacze i pobudki w nocy [emoji23] kaszki, wózki itp [emoji33][emoji33][emoji33] a potem mysle o tym różowym ludziku i ogromie miłości i watpliwości uciekają [emoji177]
Marta ale ja nie wiem czy mi przeszło od ciebie czy co, ale jak mówię o dziecku to jak o dziewczynce haha :p

Czasem mam takie dni, kiedy myślę sobie: o matko, co my zrobiliśmy [emoji23] znów pieluchy, mleko, płacze i pobudki w nocy [emoji23] kaszki, wózki itp [emoji33][emoji33][emoji33] a potem mysle o tym różowym ludziku i ogromie miłości i watpliwości uciekają [emoji177]
To chyba takie standardowe, naprawde. Sama tak mialam, mam i wiele osob ma podobnie. Nie wiem skad ten strach, tymbardziej przy kolejnym dziecku. A moze wlasnie stad, ze czlowiek wie czym to "smierdzi". Ale pomysl o tym usmiechu pierwszym, pozniej z malymi zabkami slodkimi. Wtedy te noce i kupy da sie wybaczyc.

reklama
Byłam [emoji14] podoba mi się Anex Sport ale cena 2500 tys za 2w1 do tego fotelik z 500 zł minimum pewnie i adaptery to raczej nie na mają kieszeń, ale ładne też są bebetto Holland nie wiem czy dobrze napisałam i ceny bardziej przyziemne 1700 zł za 2w1
Ja Bebetto odradzam, mam Bresso Premium, zostawiam bo szkoda mi kasy na kolejny 2w1, ale miałam pekniety stelaż, źle się wypina i gondole i spacerówkę, bo najczęściej po wypieciu jednej strony i przejściu do drugiej ta pierwsza wpada spowrotem w zaczep. No i zajmuje dużo miejsca jednak, trzymam w samochodzie, bo nie mam innego wyjścia niestety.
Też chciałam Anex, wiem ze Tutis Aero jest super lekki, ale praktycznie nie ma amortyzacji. Generalnie nie wiem co bym teraz kupiła, każdy ma wady i zalety.
Jeśli chodzi o fotelik to mam cybex aton 4 albo 5 i jest super, ale swoje waży. Maxi cosi chyba są lżejsze.

Do góry