reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mój mąż skutecznie mnie uspokaja a ja najchętniej kupiłabym już wszystko :p
Zawsze możesz powiedziec, ze chcesz tylko obejrzec, porownac. Tak sie wydaje ze kupa czasu. A jak przyjdzie co do czego to go brakuje. U mnie wozek byl zawsze pierwszym zakupem. Mialam ich mnustwo, kupowalam, sprzedawalam i tak w kolko. Oczywiscie gondoli po najmlodszym i lozeczka dostawnego tez sie pozbylam, wiec od nowa trzeba bedzie szukac. Ale tym razem cierpliwie poczekam :D

Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam :)
Kurde! Nawet nie wiesz jak sie bardzo cieszę, że Cię tu widzę. Bardzo dużo o Tobie myślałam od kiedy napisałaś pierwszy raz. I się zastanawiałam jak się sprawy u Was potoczyły. Także Twój wpis bardzo mnie uszczesliwil. Trzymam kciuki z calej sily, aby Twoje cialo dalo rade! Bardzo powodzenia!!!

Eh, ja tez juz przebieram nóżkami jak sobie pomyslę o prenatalnych za 2.5 tygodnia. Pamietam emocje jakie towarzyszyły mi podczas I badań prenatalnych w pierwszej ciąży. Fantastycznie widac to dzieciatko na usg, w obrazie 3 czy 4 D, w kolorze, jak skacze beztrosko fikołki. A jeszcze jak jest komunikatywny lekarz, ktory opowiada krok po kroku, ze to jest prawidlowe, tamto prawidlowe, tu serduszko, waga okolo tyle i tyle, taka wada wykluczona, taka wada też wykluczona itp.

Ja z poprzedniej ciąży pamietam....tu główka wszystko ok , tu nosek , brzuszek ok , i zapadła cisza ..... długa cisza ...... serce ..... teraz wierze ze takiej „ciszy nie usłyszę „

Zawsze możesz powiedziec, ze chcesz tylko obejrzec, porownac. Tak sie wydaje ze kupa czasu. A jak przyjdzie co do czego to go brakuje. U mnie wozek byl zawsze pierwszym zakupem. Mialam ich mnustwo, kupowalam, sprzedawalam i tak w kolko. Oczywiscie gondoli po najmlodszym i lozeczka dostawnego tez sie pozbylam, wiec od nowa trzeba bedzie szukac. Ale tym razem cierpliwie poczekam :D

Ja ostatnie rzeczy po córce wydałam jakoś w październiku bo już nie wierzyłam ze uda się zajść w ciąże :)

@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!

@Marzycielka super, ze taka decyzje podjelas, bedziesz pod opieka lekarza, jak zacznie sie cos dziac z rana po cc lub z sama macica to lekarz zdecyduje co dalej i pewnie bedziesz miec kolo 37 tg cc, ja sama jestem dwa lata po cc, chce osobiscie kolejna cc
@paulina1994 ja po synku sprzedalam ten wielofunkcyjny wozek, fotelik, ale lozeczko mi zostalo :) ciuszki tez sprzedawalam, bo nie planowalam tak szybko kolejnej ciazy
@martoosia04 i jak sie czujesz?

Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam :)
Ale się cieszę :):) Bądź silna i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie wyobrażam sobie jak trudna to była decyzja. Ja mam 3 rodzeństwa. Razem jest nas 4 :p Więc w domu było wesoło, a teraz gdy już nie mieszkamy razem zawsze jest do kogo zadzwonić i się spotkać. Każde dziecko to skarb. :) Ja właśnie wróciłam z sushi, zamówiłam z łososiem pieczonym w panierce. Ahh :p:p Tak za mną chodziło. Już nie mogę doczekać się badań prenatalnych, a to jeszcze 2,5 tygodnia :(

reklama
@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!
Napewno bede sie tu udzielac :) pewnie nie za czesto, bo z czasem roznie ale czytac bede na bierzaco :) i Dziekuje :)

Do góry