reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mój mąż skutecznie mnie uspokaja a ja najchętniej kupiłabym już wszystko :p
Zawsze możesz powiedziec, ze chcesz tylko obejrzec, porownac. Tak sie wydaje ze kupa czasu. A jak przyjdzie co do czego to go brakuje. U mnie wozek byl zawsze pierwszym zakupem. Mialam ich mnustwo, kupowalam, sprzedawalam i tak w kolko. Oczywiscie gondoli po najmlodszym i lozeczka dostawnego tez sie pozbylam, wiec od nowa trzeba bedzie szukac. Ale tym razem cierpliwie poczekam :D

Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam :)
Kurde! Nawet nie wiesz jak sie bardzo cieszę, że Cię tu widzę. Bardzo dużo o Tobie myślałam od kiedy napisałaś pierwszy raz. I się zastanawiałam jak się sprawy u Was potoczyły. Także Twój wpis bardzo mnie uszczesliwil. Trzymam kciuki z calej sily, aby Twoje cialo dalo rade! Bardzo powodzenia!!!

Eh, ja tez juz przebieram nóżkami jak sobie pomyslę o prenatalnych za 2.5 tygodnia. Pamietam emocje jakie towarzyszyły mi podczas I badań prenatalnych w pierwszej ciąży. Fantastycznie widac to dzieciatko na usg, w obrazie 3 czy 4 D, w kolorze, jak skacze beztrosko fikołki. A jeszcze jak jest komunikatywny lekarz, ktory opowiada krok po kroku, ze to jest prawidlowe, tamto prawidlowe, tu serduszko, waga okolo tyle i tyle, taka wada wykluczona, taka wada też wykluczona itp.

Ja z poprzedniej ciąży pamietam....tu główka wszystko ok , tu nosek , brzuszek ok , i zapadła cisza ..... długa cisza ...... serce ..... teraz wierze ze takiej „ciszy nie usłyszę „

Zawsze możesz powiedziec, ze chcesz tylko obejrzec, porownac. Tak sie wydaje ze kupa czasu. A jak przyjdzie co do czego to go brakuje. U mnie wozek byl zawsze pierwszym zakupem. Mialam ich mnustwo, kupowalam, sprzedawalam i tak w kolko. Oczywiscie gondoli po najmlodszym i lozeczka dostawnego tez sie pozbylam, wiec od nowa trzeba bedzie szukac. Ale tym razem cierpliwie poczekam :D

Ja ostatnie rzeczy po córce wydałam jakoś w październiku bo już nie wierzyłam ze uda się zajść w ciąże :)

@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!

@Marzycielka super, ze taka decyzje podjelas, bedziesz pod opieka lekarza, jak zacznie sie cos dziac z rana po cc lub z sama macica to lekarz zdecyduje co dalej i pewnie bedziesz miec kolo 37 tg cc, ja sama jestem dwa lata po cc, chce osobiscie kolejna cc
@paulina1994 ja po synku sprzedalam ten wielofunkcyjny wozek, fotelik, ale lozeczko mi zostalo :) ciuszki tez sprzedawalam, bo nie planowalam tak szybko kolejnej ciazy
@martoosia04 i jak sie czujesz?

Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam :)
Ale się cieszę :):) Bądź silna i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Nawet nie wyobrażam sobie jak trudna to była decyzja. Ja mam 3 rodzeństwa. Razem jest nas 4 :p Więc w domu było wesoło, a teraz gdy już nie mieszkamy razem zawsze jest do kogo zadzwonić i się spotkać. Każde dziecko to skarb. :) Ja właśnie wróciłam z sushi, zamówiłam z łososiem pieczonym w panierce. Ahh :p:p Tak za mną chodziło. Już nie mogę doczekać się badań prenatalnych, a to jeszcze 2,5 tygodnia :(

reklama
@Marzycielka trzymam za Was mocno kciuki! Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadac, bo nie jesteśmy tu żeby oceniać :)

@paulina1994 oglądaj, korzystaj, póki jeszcze nie jest ciężko oglądać, zawsze możesz sobie zrobić listę co potrzebujesz i zapisywać pomysły i ceny, to jest mega fajna sprawa, ja w ten sposób wiedziałam jak rozłożyć wydatki w kolejnych miesiącach :)

U nas dzisiaj zimno, ale udało się na chwilę wyjść, mam nadzieje ze w sobotę będzie cieplej i uda się na trochę dłużej wyjść, już mi się marzy wiosna!
Napewno bede sie tu udzielac :) pewnie nie za czesto, bo z czasem roznie ale czytac bede na bierzaco :) i Dziekuje :)

Do góry