reklama
Eh, ja tez juz przebieram nóżkami jak sobie pomyslę o prenatalnych za 2.5 tygodnia. Pamietam emocje jakie towarzyszyły mi podczas I badań prenatalnych w pierwszej ciąży. Fantastycznie widac to dzieciatko na usg, w obrazie 3 czy 4 D, w kolorze, jak skacze beztrosko fikołki. A jeszcze jak jest komunikatywny lekarz, ktory opowiada krok po kroku, ze to jest prawidlowe, tamto prawidlowe, tu serduszko, waga okolo tyle i tyle, taka wada wykluczona, taka wada też wykluczona itp.
asienka1992
Fanka BB :)
Ja zaczęłam nosić już trochę luźniejsze ubrania bo już mój brzuchol rośnie a to dopiero 8 tydzień +2kg a jeszcze siedem miesięcy prze mną nawet mąż zauważył że rośniemyNo właśnie żałuję że wcześniej tak tego nie przemyślalam, ale trudno... ten tanszy jest taki sam w srodku więc myślę że będziesz bardzo zadowolona! Teraz w kółko oglądam " zdjęcie" mojego dzidziucha! Coś wspanialego! A jak tam Wasze brzuszki dziewczyny? Ja jestem zszokowana bo wiele osób już po mnie widzi!!
Ja wróciłam właśnie z pracy. Czułem się super i w przepływie energii chyba za dużo chciałam zrobić i tak się fatalnie zaczęłam czuć koło 14, że myślałam że do domu nie dojdę. Odebrałam wyniki badań i wszystko jest super [emoji5] cieszę się bardzo, bo jakoś bałam się tych wyników. Teraz tylko odpoczynek [emoji6] i jeszcze trzy dni pracy mi zostały [emoji16]
Marzycielka
Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam
Przypomne sie, jestem mama 3 urwisow, oczekuje 4. Czy sa tu mamy ktore maja juz taka gromadke czy bede pierwsza i jedyna? I czy sa jakies mamy z cukrzyca ciazowa? Ja ja mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez glukoza na czczo za wysoka, wiec juz wiem na co sie szykowac. Pozdrawiam
Hej dziewczyny, zostane tu jednak z Wami do sierpnia. Postanowilismy z mezem odwolac zabieg i postarac sie utrzymac te ciaze. Na wizycie tydzien temu juz moj lekarz (wczesniej konsultowalam z dwoma innymi, bo mojego nie bylo), stwierdzil ze bedzie ciezko, ale damy rade.
Super! Gratuluję podjętej decyzję! Wierzę że była niesamowicie ciężka..
Marzycielka
Byla, ale jak przyszlo mi sie spakowac na wyjazd, to znow przeplakalam cala noc, bo nie wyobrazalam sobie czegos tak absurdalnego jak pakowanie koszuli i pantofli, zeby jechac skrzywdzic wlasne dziecko. W tym samym dniu zadzwonilam i odmowilam, poszlam na wizyte do gin. Oby teraz tylko dotrwac do 37 tyg.Super! Gratuluję podjętej decyzję! Wierzę że była niesamowicie ciężka..
marzycielka81
@Marzycielka dlaczego chciałaś usunąć ciąże?
Marzycielka
Poniewaz zaszlam w nia bardzo nieplanowanie, podczas brania tabletek. Ale glownym powodem bylo to, ze w lipcu 2018 urodzilam dziecko, druga cesarka i stan mojej macicy jest slaby na kolejna ciaze. Zdaje sobie sprawe ze mam 3 dzieci, w tym niemowlaka i ze ciezko bedzie z noszeniem, zajmowaniem sie, w pozniejszej ciazy ogolnie z funkcjonowaniem. No ale coz.@Marzycielka dlaczego chciałaś usunąć ciąże?
reklama
marzycielka81
Dobrze, że zrezygnowałas z takiej decyzji. Nie mogę zrozumieć chęci podjęcia decyzji o usunięciu ciazy. Ja mam jedno dziecko i jestem po 2 poronieniach. W moich oczach ciąża to coś wymarzonego. O swoją walczyłam 4 lata.